agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni52Beğeniler
  • 3 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 8 Gönderen Güler
  • 4 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 2 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen uyap
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen Güler
  • 7 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen celalim01
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen celalim01

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-02-2015, 07:44   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Kek kısmı aynen diyebilirim. Kalıba göre 3, 4, 5 yumurtadan denedim.
Sütlü sosu=1lt keçi sütü-Yarım litre inek sütü-1condende süt-1 süt kreması. Sadece mikserle çırpılıyor.
Keki yağlı kağıda seriyorum. Fırından çıkınca kalıptan çıkarıp sütün yarısını borcama döküyorum. Keki yerleştirip çatalla delikler açıp dilimliyorum kalan sütü boşaltıyorum.

Karamel yapımı= 6 kaşık şeker- 2 kaşık tereyağı- 1 krema kıvamını az sulu bırakıyorum soğuyunca tam oluyor. Su ve süt eklemiyorum.

Bu tarifi bende internetteki tüm siteleri ve videoları taradıktan sonra çıkardım.
Yabancı videolarda condense süt kullanılıyor. Ve lezzetini yoğunlaştırıyor.
Birde Süt tozu kullanılarak yapılan var. Süt tozu aldım henüz denemedim.

Not: Çok süt çekiyor. Bol sütlü sevdiğim için daha fazla da süt kullanıyorum.
Manda sütü bulsam onunla da deneyeceğim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025