agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-02-2014, 02:38   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 243
Ellerinize sağlik nefis görünüyor.Benim pizza da favori tarifimide denemenizi isterim çok pratik ve başarili bir tarif:

1 yumurta
1 fincan sulu yogurt
3 fincan un
1 kabartma tozu tuz (fincan türk kahvesi fincanı)

Malzemeleri bir kaba alip kasikla karistirin el sürmeye bile gerek yok bu aşamada ,oldukca sulu bir hamur Kek hamurundan kivamlı, açılabilecek bir hamurdan cıvık.Sert olursa yogurt suyu ile ayarlama yapılabilir.Sonraki aşamada ben balik tavasını kullaniyorum varsa o boyutta bir karnıyarik tenceresi daha uygun kapak ayarlamakla ugrasmassiniz ben gibi.Tavayı elimizle yagliyoruz hamuru tavaya döküyoruz ve yagli elimizle tamamen yayıyoruz gerisini biliyorsunuz ve zevkiniize kalmış.Tek zor kisim sucuk sosis biber gibi malzemeleri ön hazirlik olarak kizartmamiz lazim ocakta pişirecegimiz için kızarma şansi yok .Kapagimiza sikica kapatıp kapagın altına bir bez koyarsak daha iyi su damlaları açısından ocağın büyük gözünde en kısık ateste pişiriyoruz 10 15 dakikada oluyor ilk yapacaklar kontrollü olsun altı kizardiysa kapatip 10 dakika demlendiriyoruz sonra afiyet oluyor:-)
Not: yazinca çok uzunmuş ama bir yarım saatinizi alıyor en fazla:-)

zelish beğendi.
hilalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025