![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın LavantaSE Sihirli bir kelime, sihirli bir börektir Köbete... Yarın akşam iftar için..) Eşim Nazan hanıma kıymalı, pirinç içli köbete yapmasını rica edeyim... Çokta güzel yapar. Fırından çıkarden koca göbekli, çıtır çıtır olur. Yanında birde soğuk ayran Allah, Allah diyorum... Kırım kökenliyiz. Tatar dendimi..! Hamur ve et yemekleri Köbete, mantı, tabak börek, çiğ börek, cantık, kıygaşa, kirde ve et aşları (yemekleri) akla gelir. Bu güzel böreğimizi dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim... Saygı ve selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
TATAR ve KIRIM Yemekleri
Sayın Nuri Murvet, öncelikle size ve maharetli eşinize saygılar. Tatar mutfağı her daim ilgimi çekmiştir. Belkide bizim Balkan mutfağına olan ciddi benzerliği sebebiyle, pek çok tarifini uygulama fırsatı buldum. Cantık, çiğ börek, mantı, pişi ( diğer adıyla kıygaşa ![]() İlgilenenler için kaynak niteliğinde bir link önermek istiyorum son olarak. İçeriğinde 100 den fazla Tatar ve Kırım Yemeği tarifi mevcut. Bu mükemmel mutfağı tanımak tatmak herkesin hakkıdır ![]() TATAR YEMEKLERİ Sağlıcakla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|