agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 2 Gönderen sakagun
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen kelebek çalısı
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen kelebek çalısı
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen sakagun
  • 3 Gönderen sakagun

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-02-2011, 11:59   #1
Ağaçsever
 
simal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
Haşhaşlı Tatlı

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş (ben biraz daha fazla koyuyorum)
1 paket kabartma tozu
-----------------------------------------------
Şurubu
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
birkaç damla limon
-------------------------------------
üstü için
krem şanti ,eti burçak klasik bisküvi
-----------------------------------------

ilk malzemelerle kek yapılır 180-190 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.(pişirilirken fırının önce altı çalıştırılır kek pişeceğine yakın üstte çalıştırılırsa güzel oluyor)

şurup hazırlanır kek soğuk şurup sıcakken üzerine dökülür.

şurubunu iyice emen ve soğuyan tatlının üzerine krem şanti sürülür
onun üzerinede un haline getirilen bisküviler serpilir servis yapılır. isteyen bisküvi yerine kivi dilimleriylede süsleyebilir.

simal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025