03-02-2011, 11:59 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
|
Haşhaşlı Tatlı
3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı haşhaş (ben biraz daha fazla koyuyorum) 1 paket kabartma tozu ----------------------------------------------- Şurubu 2.5 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su birkaç damla limon ------------------------------------- üstü için krem şanti ,eti burçak klasik bisküvi ----------------------------------------- ilk malzemelerle kek yapılır 180-190 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.(pişirilirken fırının önce altı çalıştırılır kek pişeceğine yakın üstte çalıştırılırsa güzel oluyor) şurup hazırlanır kek soğuk şurup sıcakken üzerine dökülür. şurubunu iyice emen ve soğuyan tatlının üzerine krem şanti sürülür onun üzerinede un haline getirilen bisküviler serpilir servis yapılır. isteyen bisküvi yerine kivi dilimleriylede süsleyebilir. |
23-02-2011, 14:22 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
|
haşhaşlı tatlı |
18-07-2014, 10:29 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden meyvelerle haşhaşlı tatlı
Ben de bendeki tarifi paylaşayım. Şerbetin yapılışı: 1,5 su bardağı su 1 su bardağı şeker Kaynatın ve soğutun. Pudingin yapılışı: Puding paketinin üzerindeki tarife göre sütle pudingi ocak üzerinde pişirin. Ben muzlu puding kullandım. İsterseniz ayrıca krem şanti hazırlayıp pudinge karıştırabilirsiniz. Kekin yapılışı: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 3/4 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı tane haşhaş 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Soğuk fırını 170 dereceye ayarlayarak yaklaşık 35-40 dakika keki pişirin. 5 dakika kadar kekin biraz soğumasını bekleyin. Kek sıcak, şerbet soğukken şerbeti kekin üzerine dökün. 10-15 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben bahçede o anda hangi meyve varsa onunla süslüyorum. Sadece muzla da süsleyebilirsiniz. Soğuyunca üzerini kapatarak dolapta saklayabilirsiniz. Haşhaş miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilimlenmiş fotoğrafını akşama yayınlayacağım. |
18-07-2014, 12:55 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Enfes görünüyor, dilimlenmiş fotoğrafı çekemeden tatlı yok edilir gibi geldi bana ama kısmet... ) Elinize sağlık.. |
18-07-2014, 14:27 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Akşama kadar meyvaların kararıp, okside olmasını önlemek için mi acaba genelde üzerine jelatin (jöle) uyguluyorlar? Ya da ertesi güne kadar dayanması için mi? Jöleyi hiç ağzıma sürmem ama pastane ürünleri meyva süslemeli olduğunda mutlaka jelatin kaplı oluyor. |
18-07-2014, 14:29 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Ben dayanma probleminden ziyade parlak görünmesi için kullandıklarını düşünüyorum ve evet hoşlanılacak bir malzeme değil |
18-07-2014, 15:00 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
En iyisi evde taze taze yapıp, oksitlenmeye fırsat vermeden tüketmek |
18-07-2014, 15:29 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Jöle yerine kayısı reçelinin suyunu sürebilirsiniz meyvelerin üzerine. Ama haşhaş kullanılacaksa tatlıda ziyan olmasın parmak ( Amasya), kömbe (Denizli), lokul (Afyon, Kütahya) yapar afiyetle yerim) |
18-07-2014, 15:39 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğiniz ezme haşhaş sanırım. Bu tatlı tane haşhaşla yapılıyor. Dolabımda ezme haşhaş da var bu arada. Geçenlerde lokul yapmıştım. Hemen gidip dolaba baktım. Meyveler kararmamış. Belki dolapta tutmak işe yarıyordur. |
18-07-2014, 16:37 | #13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Alıntı:
Elinize sağlık çok güzel görünüyor bu arada. Eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir . |
|
18-07-2014, 16:42 | #14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazın buzdolabında olmasa zaten bir saate ekşir |
|
|
|