agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni29Beğeniler
  • 9 Gönderen hira
  • 3 Gönderen jojoba
  • 4 Gönderen hira
  • 2 Gönderen yüzüak
  • 2 Gönderen hira
  • 1 Gönderen hira
  • 1 Gönderen jojoba
  • 1 Gönderen hira
  • 2 Gönderen Lalem
  • 1 Gönderen gürcan_keskin
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen hira
  • 1 Gönderen jojoba

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-08-2013, 04:26   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Sivas Çöreği (Glik)

Bir Sivas'lı olarak sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim, annem hep yapardı bunu.

1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
tuz


mayayı ılık suyla karıştırın. ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırıp mayayıda ekleyin.
unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurun.
üzerine nemli bez örterek sıcak bir yere mayalanmaya bırakın.

fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru elinizle bastırarak tepsiye yayın.
çatalla şekillendirip üzerine yumurta sürün ve çörek otu serpin.

önceden ısıtılmış 200 derecede fırında nar gibi kızartın.
afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hira : 14-12-2013 saat 15:38
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
gilik, sivas çöreği (glik)


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025