04-08-2013, 04:26 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Sivas Çöreği (Glik)
Bir Sivas'lı olarak sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim, annem hep yapardı bunu. 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı süt aldığı kadar un 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 yumurta tuz mayayı ılık suyla karıştırın. ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırıp mayayıda ekleyin. unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurun. üzerine nemli bez örterek sıcak bir yere mayalanmaya bırakın. fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru elinizle bastırarak tepsiye yayın. çatalla şekillendirip üzerine yumurta sürün ve çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200 derecede fırında nar gibi kızartın. afiyet olsun. Düzenleyen hira : 14-12-2013 saat 15:38 |
06-08-2013, 13:26 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
sn hira, bende Sivas'lıyım. istanbulda doğdum ve büyüdüm ama ailem geleneklerine çok bağlıdır. kültürümüzü yaşatmak adına elimizden geleni yaparız. hep köy yemekleri pişer bizim evdede. hasuda'dan tutun dolangel böreğine hatta hingel'e kadar sizi de tebrik ederim. |
06-08-2013, 20:07 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
sn. jojoba, sizi bilmem ama ben Sivas mutfağının karbonhidrat ağırlıklı yemeklerinden birazda olsa şikayetçiyim farkındaysanız bir çok yemeğimiz unlu börekli çörekli, ama lezzet konusu tartışılmaz tabi yok yok, güzel yemeklerimiz |
07-08-2013, 20:27 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
günümüz büyükşehirlerinin fastfood beslenme tarzında özlediğimiz yerel lezzetleri daha bi arar olduk hele ki bu sivas mutfağı olunca daha bi özlenir oldu |
07-08-2013, 21:42 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
kesinlikle katılıyorum size ama bizde babaannem sağolsun halen bize köy yemekleri yapar Düzenleyen hira : 03-07-2014 saat 17:28 |
14-12-2013, 15:39 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Tarifi aylar öncesinden vermişim ama fotoğrafını eklemek bugüne kısmet oldu |
18-12-2013, 08:19 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
süper göküküyor, ellerine sağlık hira |
18-12-2013, 09:23 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Annem yaptı, ben değil |
19-12-2013, 15:59 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
Şehir: Tokat
Mesajlar: 118
|
Tarif için teşekkürler , Sevgili Hira. Mutlaka denemek istiyorum. |
20-12-2013, 16:57 | #11 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Babaannem bu çöreği geniş kenarlı bir simit şeklinde yapardı. Kuzineden çıkar çıkmaz kapışılırdı. Nesli tükenmekte olan böyle bir tarifi kayda geçirdiğiniz için çok teşekkürler sayın hira. |
20-12-2013, 17:23 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Rica ederim Sn. Özlem Paylaşmak istedim. Biz çocukken çok severdik, kuzenlerim glik diyemez, "kilit" derlerdi Son derece sade bir tat, katıksız pek tercih edilmez |
04-07-2014, 20:19 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
Sahur için glik mayaladım, tek fark ben arasına peynir koyacağım daha lezzetli olacağına inanıyorum. fırından çıkacağına yakın üzerine kaşar rendesi serpiştireceğim. |
Etiketler |
gilik, sivas çöreği (glik) |
|
|