![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden meyvelerle haşhaşlı tatlı
Ben de bendeki tarifi paylaşayım. Şerbetin yapılışı: 1,5 su bardağı su 1 su bardağı şeker Kaynatın ve soğutun. Pudingin yapılışı: Puding paketinin üzerindeki tarife göre sütle pudingi ocak üzerinde pişirin. Ben muzlu puding kullandım. İsterseniz ayrıca krem şanti hazırlayıp pudinge karıştırabilirsiniz. Kekin yapılışı: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 3/4 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı tane haşhaş 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Soğuk fırını 170 dereceye ayarlayarak yaklaşık 35-40 dakika keki pişirin. 5 dakika kadar kekin biraz soğumasını bekleyin. Kek sıcak, şerbet soğukken şerbeti kekin üzerine dökün. 10-15 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben bahçede o anda hangi meyve varsa onunla süslüyorum. Sadece muzla da süsleyebilirsiniz. Soğuyunca üzerini kapatarak dolapta saklayabilirsiniz. Haşhaş miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilimlenmiş fotoğrafını akşama yayınlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|