agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen mavi eylul
  • 3 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2012, 10:50   #1
Ağaç Dostu
 
mavi eylul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: ORDU-MANİSA(Turgutlu)
Mesajlar: 129
Galeri: 1
babannemde eskiden her bayram yapardı bizim için bayram tatlısıydı ama artık yapılmıyor tatını çok özledimişim bende deniyeceğim...

çiftçi5234 ve mrduran beğendi.
mavi eylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 22:00   #2
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 249
Bu helva çeşidi bizde davetlerde büyük kazanlarda yapılır.İki avuç içine sığacak büyüklükte toplar haline getirilerek insanlara dağıtılır.1 ölçü mısır unu, 1 ölçü şeker,1 ölçü de su halindedir.Uzun süre dayanır.Ancak sıcak sıcak yendiğinde çok daha lezzetli olur.Bazı köylerde teryağında kavrulur, bazı köylerde yağ kullanılmaz.Bazı köylerde ise fırında kurutlmuş mısır unundan yapılır. Bizim köyde ise normal mısır unu tereyağında kavrulur. İçine fındık, ceviz gibi bir katkı maddesi koyulmaz.
Derin Kökler - Mısır Helvası-Trabzon - YouTube
Burda yapımıyla ilgili belgesel izleyebilirsiniz.

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025