agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen DefneD.
  • 1 Gönderen Nariel
  • 1 Gönderen oppss!

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-07-2009, 11:46   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Bilemiyorum yukarıda bahsettiğim krem peynir+şeker katmanını denediniz ya da sevdiniz mi!

Bu defa da en alt, taban tarifi vermeyi düşündüm. Bunun özelliği, içinde yağ ve yumurta yok.

1.5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı zencefil (farklı bir tad veriyor, konulmazsa da olur)
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz(silme)

sıvı harç:

1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Kuru ve yaş malzemeleri farklı kaplarda karıştırın. Bir süre dinlendirin.

Daha sonra birbirine karıştırın.

180 derece orta göz fırında pişiriyorum. Ama fırın tür ve ısıları farklılık gösterebiliyor.

Geçen hafta yaptığım bu tabanın üstüne tavukgöğsü,soğuduktan sonra ise üstüne limonlu jöle ekledim. Servis anında da , hazırladığım sossu üstüne ve çevresine gezdirdim.

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025