agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2009, 11:28   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. Mesajı Göster
Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor
Büyük oğluma bebekken pirinç unlu, sütlü mama vermiştim. Şimdi sütlaç, keşkül, ve nişastalı sütten mamül hiç bir şeyi yiyemiyor. Acaba sizde de mi aynı sorun var?

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:06   #2
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Acaba sizde de mi aynı sorun var?
Sorunum ondan mı kaynaklanıyor bilemiyorum Süt de içemem zaten. Aslında tatlılara da pek düşkünlüğüm yoktur. Meyveli pasta mı karışık meyve tabağı mı deseler, meyve tabağını seçenlerdenim.
Ama kendimi bildim bileli içinde kakao olmayan sütlü tatlılar beni rahatsız eder, buna sade dondurma da dahil. Gerçi sizin oğlandan farklı olarak, sütlaç ile barışığım

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 19:02   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Ellerinize sağlık. Tatlı sevenleri gülümseten, özellikle de hafif tatlı.

Bu tarz meyveli tatlıları yapan biri olarak minik bir ilave yapmak istedim.

Tavukgöğsü, ya da vanilyalı pudingi , tabağa döşedikten sonra bir süre buzdolabında soğumaya bırakıyorum.

Geçen sürede boş durmayarak krem peynir ya da labne ile pudra şekerini çırpıyorum. Güzel kıvamlı bir hale gelene kadar devam ediyorum. Şeker ve peynir miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pudra şekeriniz yoksa, toz şekerini öğütücüde çekerek inceltebilirsiniz.

Soğuyan tavukgöğsünün üstüne yaydıktan sonra tekrar dolaba soğumaya bırakabilirsiniz.

Bunun üstüne de meyveli pelteyi yayabilirsiniz.

Arada kalan labne+şeker katmanı, farklı bir lezzet veriyor. Hatta üstüne bir kaşık da dondurma konsa???

Beğeneceğinizi umuyorum.

** Labne+şeker karışımına istenirse kakao da katılabiliyor. Tamamen damak zevkinize göre farklılaşma yapabilirsiniz.

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025