vişneli etimek tatlısı
1 pk tuzsuz etimek
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak az tozşeker
1 pk vişne jölesi
süslemek için;
Biraz vişne
biraz tuzsuz fıstık
tavuk göğsü tarifide yukarıda yazılan tarifin aynısıdır.
Hazırlanışı:
Etimek tepsiye dizilir.Ilık suda şeker eritilir.Etimeklerin üzerine gezdirilir.Tavuk göğsü pişirilir,(çok sıcak olmayacak) etimeklerin üzerine gezdirilir.
Çekirdeği çıkartılmış vişne taneleri tavuk göğsüne batırılır.Fıstıklada süslenir.(jöle dökünce yukarı çıkmasın diye) Vişne jölesi paketin üzrerindeki tarife göre hazırlanır.İyice donmuş tavuk göğsünün üzerine dökülür.Buzdolabında jöle donuncaya kadar
bekletilir.
|