agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni128Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2011, 00:20   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben de bundan hep şikayet ederdim, sonra kendimce bir yol buldum ama eminim ki daha doğrusunu bilen arkadaşlar vardır.

Ben yağlı peyniri sigara böreğinde kullanmıyorum. Peyniri ufaladıktan veya rendeledikten sonra içine maydanoz ve bir adet yumurta kırıp, karıştırıyorum.
Börekleri de ne çok sıkı ne de gevşek sarıyorum, normal bir sarma oluyor.
Dikkat ettiğim husus sıvı yağın iyice kızgın olması.
Böreği içine atar atmaz hemen bir yanı kızarıyor ya, ben de hemen çeviriyorum, yani sık sık çevire çevire kızartıyorum. Zaten ilk attığınız o an kızarıyor daha sonra attıklarınız hemen kızarmıyor. Hepsini çevire çevire altın sarısı gibi kızartın. Baktınız ki ateş çok geliyor ara sıra kısmayı deneyin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025