Ben de bundan hep şikayet ederdim, sonra kendimce bir yol buldum ama eminim ki daha doğrusunu bilen arkadaşlar vardır.
Ben yağlı peyniri sigara böreğinde kullanmıyorum. Peyniri ufaladıktan veya rendeledikten sonra içine maydanoz ve bir adet yumurta kırıp, karıştırıyorum.
Börekleri de ne çok sıkı ne de gevşek sarıyorum, normal bir sarma oluyor.
Dikkat ettiğim husus sıvı yağın iyice kızgın olması.
Böreği içine atar atmaz hemen bir yanı kızarıyor ya, ben de hemen çeviriyorum, yani sık sık çevire çevire kızartıyorum. Zaten ilk attığınız o an kızarıyor daha sonra attıklarınız hemen kızarmıyor. Hepsini çevire çevire altın sarısı gibi kızartın. Baktınız ki ateş çok geliyor ara sıra kısmayı deneyin.
|