agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-2013, 16:07   #1
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Güler hanım usulü Patates böreğinin Jezebel yorumu.
Tarifin orijinaline bağlı kalınarak ölçüler 2 katı olarak ayarlandı.



Name:  pat1.jpg
Views: 450
Size:  29.1 KB




Name:  pat2.jpg
Views: 484
Size:  42.8 KB




loveforlife beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 08:24   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
Sn.Güler,

Ellerinize sağlık, çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Acaba peynir yerine ıspanak da patatesin iyanına yakışır mı ?(Benim kızım ıspanağı doğrudan yemiyor belki dolaylı yer diye soruyorum)

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 08:40   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu börekte hiç denemedim, bilmiyorum. Ama ıspanaklı güzel bir krep tarifim var.
Ev halkı da arkadaşlarım da beğeniyorlar. İsterseniz tarif edebilirim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 13:49   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bu börekte hiç denemedim, bilmiyorum. Ama ıspanaklı güzel bir krep tarifim var.
Ev halkı da arkadaşlarım da beğeniyorlar. İsterseniz tarif edebilirim.
Çok sevinirim , teşekkür ederim, zaten kızım krepe bayılır en çok da krep tavasından krebi fırlatmasını çok sever. (Böylece ıspanağı sırf pişirme tarzından dolayı farkına varmadan yer herhalde.)

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 23:53   #5
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Güler abla o kadar güzel anlatmışsın ki, yememiş olsam bu tarifi buradan alıp hanımı bu saat te kaldırıp bu böreği yaptırırdım, inan ki yediğim halde yine canım çekti. Eline koluna sağlık çok ta güzel yapıyorsunuz, çok çok teşekkür ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 13:21   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bu börekte hiç denemedim, bilmiyorum. Ama ıspanaklı güzel bir krep tarifim var.
Ev halkı da arkadaşlarım da beğeniyorlar. İsterseniz tarif edebilirim.
Evet sevgili Güler alalım tarifi

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 13:40   #7
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Güler hanım bu güzel tarifi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Resmine şimdi bakabildim.(Beni yap beni yap diye bağırıyor)
En kısa zaman da deneyeceğim.
İçerisine kırmızı pulbiber ve karabiber koysak nasıl olur?

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 00:14   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Teşekkür ederim habitad.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 10:18   #9
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Güler Hanım patates böreğinizi denedim. Bir kısmını da buzluğa attım. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim. Yağda kızartmama rağmen çok hafif oldu.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 12:50   #10
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Sevgili Güler dün buzluktan çıkardığım buzlu böreklerimi kızgın yağda 2 dakikada kızarttım. Dediğiniz gibi parçalanma veya patlama olmadı. Çok da lezzetliydiler.
Tekrar teşekkürler. Farklı tariflerinizi bekliyoruz...

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 12:36   #11
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Sevgili Güler bu güzel lezzeti bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Çok lezzetli ve çok hafif bir börek oldu.(Bence siğara böreğinden daha hafif )

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 17:00   #12
Ağaçsever
 
rrumeysaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
Merhaba Güler Hanım; bir teşekkürler de size benden
Bugün misafir ağırladım ve tarifinizi dün yaptım, dolapta bugüne kadar beklettim, misafirlerim gelincede kızarttım. Böreği öyle sevdiler, öyle beğendiler ki anlatamam hatta hepsini yediler, birde tarif istediler.

Tarifinizle mutfağıma bir yenilik ve misafirlerimi memnun ettiniz, Teşekkür ederim.
Elleriniz dert görmesin Selametle...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 17:27   #13
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye neyse ) anlattım ,gelip gidip soruyor yapıcak en kısa zamanda teşekkürler tarif için.

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 22:28   #14
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye neyse )
Bu kadar olur Dün aynısını ben de yaşadım. İşin garibi aynı cümleyi anneme söyledim. (Yaş farkıyla tabii, çaktırma ) "Bu yaşıma kadar hiç pişirdiğini görmedim vallahi, biliyorduysan pişirseydin" dedim. Hafif suratı iniyordu ki, hemen gönlünü aldım tabii

Demek herkesin annesi aynı. Biliyorlar ama çaktırmıyorlar

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 23:07   #15
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Evet tarifinizi ben de deneyeceğim Güler. çok güzel, iştah açıcı görünüyorlar. Lakin ben mi atladım acaba. Bardakla kesip çıkardıktan sonra geride kalan hamurları n'apıyoruz?

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 19:10   #16
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Benim annemin de ilk tepkisi biliyorum onu olmuştu.

mrduran beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 23:13   #17
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bende hazır yufka yoktu, elde açtım hamuru,biraz dinlendirip, dolaptan çıkardığımda ; aralıklı koymama, katlar arasına folyo koymama rağmen hepsi birbirine geçmişti.

Benim gibi yapmayı tasarlayanlara küpe olsun.

mrduran beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 23:21   #18
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.

Berduray, ilk denememde ben de keserken çok zorlanmıştım, içini fazla koymuşum, bardakla keserken her yerden iç fışkırıyordu. Bu sefer de bildiğim halde aynı hatayı yine yaptım, içi artmasın diye bol bol sürdüm, yine ordan burdan taştı. Bir dahakine az iç hazırlayıp, az süreceğim.

Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.

mrduran beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 23:36   #19
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.


Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.
Teşekkürler Limon. Benim evdeki "minik"lerin buna bayılacağına hiç şüphem yok.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 23:27   #20
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Deneye yanıla bulacağız doğruyu...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 00:08   #21
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Arkadaşlar, iç malzemesini çok az, incecik süreceksiniz, zaten boza kıvamında akıcı bir malzeme.

Arttı mı? İkinci partiyi yapın. Ben öyle yapıyorum. Üç yufkadan yaptığım, çarçabuk bitiyor.
Altı yufka alıyorum. Bu sefer malzeme çok olmasın diye yumurta ve patates sayısını birer tane eksiltiyorum. Yani 6 yufaka, 5 patates, 5 yumurta.

Bu böreği, yapıp dolaba koyduğumda her sabah kızartıyordum. Hem eşimin, hem oğlum ve gelinimin, hem de torunların çok hoşuna gidiyor.
Eğer, onlar bizde değillerse, sadece Oğuz için kutuya koyduklarımı dolapta tutuyor ve ona pişiriyorum. Diğerlerini bir tepsiye üst üste sıralayıp (aralarına yağlı kâğıt koyarak) derin dondurucuda iyice dondurduktan sonra, hepsini piknik poşetlerine dolduruyorum.

Daha sonra ne kadar lâzım olursa o kadarını çıkartıp, kızartıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 07:10   #22
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Güler Hanım elimize emeklerinize sağlık. Patates böreğini çok severiz ailece. Sizin patates böreğiniz gibi hiç yememiştim.Hem çok kolay, pratik hem de çok lezzetli olmalı. Kolay hazırlanan pratik tarif olması benim gibi tüm gün çalışan ve zamansızlıktan yakınanlar için çok güzel

İzninizle bir iki sorum olacak size. Çocuklar yaz mevsiminde yumurtanın ağır koktuğunu söyleyerek yumurta ve yumurtalı şeyleri yemek istemiyorlar. Tarifinizde yumurta kokusu baskın mı? Eğer öyleyse harcın içine baharat katıp daha farklı kokular elde edebilir miyiz? Hiç denediniz mi? :Sevgiler, selamlar

mrduran beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 22:07   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Hayır, hiç yumurta kokusu yok, patates püresi içinde hiç hissetmiyorsunuz.
Baharatı denemeyin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:29   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu sabah kahvaltıda küçük torun patates böreği istedi.
Buzlukta, donmuş olanlardan çıkartıp, kızarttım.
Arkadaşlardan biri sormuştu; buzlu buzlu nasıl kızartılır diye. Kızgın yağda çok da güzel kızartılıyor.

Donmuş patates börekleri.

Name:  P6241353 (600 x 450).jpg
Views: 3403
Size:  60.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:32   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Kızgın yağda kızarıyorlar.

Name:  P6241355 (600 x 450).jpg
Views: 2071
Size:  59.1 KB

Name:  P6241356 (600 x 450).jpg
Views: 2015
Size:  59.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:33   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Buyrun....

Name:  P6241357 (600 x 450).jpg
Views: 2062
Size:  49.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:36   #27
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben, yanında Bergamut reçeli ile daha çok seviyorum.
Şöööyylee ortasına biraz koyup, ikiye kıvırıp yemek çok hoşuma gidiyor.


Name:  P6241358 (600 x 450).jpg
Views: 2072
Size:  50.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:38   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Arzunuza kalmış, isterseniz vişne reçeli de koyabilirsiniz....


Name:  P6241360 (600 x 450).jpg
Views: 1850
Size:  46.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 14:03   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 393
Güler abla o kadar güzel görünüyorlarki yanımda olsa bir tabak yerim
bende aldım tarifini cumartesi yapıp pazar kahvaltı süprizi yapıcam
ellerinize sağlık.

aliş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 16:05   #30
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Üşenmeden aşama aşama fotoğraflamışsınız
Elinize sağlık.
Denemek şart

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025