agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-10-2008, 22:29   #11
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Eskiden anneannelerimiz bu tatlıyı bahçede saatlerce ODUN ATEŞİNDE kaynatırlarmış. Eski peynir tenekelerini kullanırlarmış. Tabii en az 10-15 kiloluk kabaklarla yapıp aylarca muhafaza ederlermiş. Yapılışı reçel gibi olduğundan çok uzun süre bozulmadan kalabilen bir tatlı.

Yapa yapa ustalaştığım için ölçüleri de gözkararı yapıyorum. Yaşlı bir komşumuzdan nasıl yapıldığını dinleyip ertesi gün denemiştim.

Bence tek dejavantajı pişirme süresinin uzunluğu. İlk yaptığımda (acemilikte ) 8 saat kaynatıp tüp bitince piknik tüpüyle devam etmiştim.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025