agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-12-2020, 10:50   #40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Ben de bir kabak tatlısı tarifi paylaşmak istedim:

Tahinli Cevizli Fırında Kabak Tatlısı

Malzemeler:
1 kg. bal kabağı (ayıklanmış, dilimlenmiş)
2,5 su bardağı toz şeker
½ çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
7 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Üzeri için;
3 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı:
Soyulmuş, ayıklanmış bal kabaklarını dilimleyin.
Fırın kabına ya da bir borcama aralık kalmayacak şekilde dizin.
Üzerlerine şeker, su, tereyağı, karanfil, çubuk tarçın ekleyin.
Fırın kabınızın boyutunda kesilmiş yağlı kağıdı ıslatın ve elinizle iyice sıkın.
Ardından nemli fırın kağıdını fırın kabınızın üzerine kapatın.
Isıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 35 dakika pişirin.
Ardından üzerini açın.
Üzeri açık olarak ta 10 dakika tekrar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
Ilık olarak üzerine arzuya göre, tahin ilavesi ve iri çekilmiş ceviz içi serpiştirerek servise sunun.

video

TarifiniSevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025