![]() |
Merhaba sayın Eser İlhan
Yardımcı olabildimse ne mutlu...! Bu malzemeleri fidanlıklarda bulmanız zor, büyük yapı marketlerin bahçe bölümünde bulabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bahçede, havaların sıcak gitmesinden dolayı erken bahar yaşanıyor..!
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185302 Callistemon Fırça çalısı |
1 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185303 Callistemon Fırça çalısı |
1 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185304 Callistemon Fırça çalısı |
1 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185305 Callistemon Fırça çalısı |
1 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185314 Hebe |
1 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185324 Hebe |
1 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! Eklenti 185330 Hebe |
1 Eklenti(ler)
İ.Ü Botanik bahçede, gönüllü olarak çarşamba- pazar günleri bizlere kaya bahçesine (geofit ) soğanlı bitkilerin dikimlerine yardım eden sayın Hale hanıma katkılarından dolayı çok teşekkür ederim..
Eklenti 185338 Kaya bahçeleri soğanlı bitkilerin dikimi |
1 Eklenti(ler)
İ.Ü Botanik bahçede, gönüllü olarak çarşamba- pazar günleri bizlere kaya bahçesine (geofit ) soğanlı bitkilerin dikimlerine yardım eden sayın Hale hanıma katkılarından dolayı çok teşekkür ederim..
Eklenti 185339 Kaya bahçeleri soğanlı bitkilerin dikimi |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185340 Kaya bahçeleri soğanlı bitkilerin dikimi |
1 Eklenti(ler)
İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi..!
Eklenti 185341 Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi |
Alıntı:
Nuri Bey, bu benim ilk bonsai denemem. Şu an dalları tellenmiş vaziyette. Satıcıya adını tekrarlatmıştım :) |
Merhaba sayın aygün
Küçük çalı formlu bitkidir, çabuk form alır... Bir tek kusuru form budamalarından sonra aşırı yeni sürgün vermesidir..! Güzel bir bitkidir, özellikle kelebekler çok sever. İsmide ilginçtir, Hebe (Veronika) aynı isimle anılır. Hayırlı olsun, başarılar..! |
1 Eklenti(ler)
İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi..!
Eklenti 185342 Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi |
Bir tek kusuru form budamalarından sonra aşırı yeni sürgün vermesidir..!
Ben de budadıktan sonra ya yeterince sürgün vernezse diye kaygılanmıştım. Çünkü sürgünleri yalnızca uçlarda bıraktım. (Hata, çünkü gövdenin gelişimine katkıda bulunuyorlarmış.) Deneme- yanılma, kör, topal ilerliyorum; bakalım... |
Sayın aygün
Budamadan sonra biraz durgunluk yaşar, merak etmeyin sonradan yeni sürgünlerini vermeye başlar. İlk seçim için güzel bir tercih... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185344 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
Teşekkür ederim, moral oldu :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185345 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185347 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185348 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185349 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185351 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
Sizi ilgiyle izliyorum.
Eserleriniz, izlenmeyecek gibi değil. Ellerinize sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Sayın hozat merhaba
İlginize çok teşekkür ederim, sizinle tanıştığıma memnun oldum..! İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi..! Eklenti 185436 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185437 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185443 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185447 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185455 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185456 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185467 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185468 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
Sn. Nuri Mürvet,
Bir üstteki mesajda gördüğümüz, bodur ibrelinin yanındaki bitki, soğanlı bir bitki midir? İkisi birlikte çok güzel duruyor. |
Sayın hozat merhaba
Merak ettiğiniz bitki Iris germanica (Süsen ) dır. İbreliler bölümünde malç yapılan alanlarda endemik soğanlı bitkiler ve otsu bitkiler var, şu an onlar gözükmüyor, nasip olursa baharda hepsi çıkar renk dünyası ile kokuları çevreyi sarar, kaya bahçesinden ayrılmak istemez gönül..! Bekleriz sayın hozat |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185601 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185604 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
Yeni dikildikleri için mi bodur diyorsunuz yoksa böyle kalıp çok fazla büyümedikleri için mi bodurlar? Anlayamadım affedin...
|
Çok güzel ,Bodur ibreliler ne kadar güzelleştirmiş kaya bahçesini ,görülmeye değer olmuş.Ellerinize emeğinize sağlık.
|
Sayın ayse_afyonlu hoş geldiniz
Bu ibreli türler alpin dağ çamlarıdır, zorlu yaşam şartlarına adapte olmuş, genetik olarak bodurlaşmış türlerdir. Doğal ortamlarında gelişimi yavaş olarak 3-5 metre boylanırlar. Budama ile kontrol edilebilme özellikleri vardır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025