![]() |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice merhaba
Kaya bahçelerimiz bitti, son rutuşları kaldı..! Kaya bahçelerine otsu ve yayılıcı çiçeklenen alpin bitkilerinin dikimini şubat sonunda yapacağız , muhteşem renkli bir bahçe olacak..! Bahara hazırlanıyoruz..! İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi..! Eklenti 185615 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi..!
Eklenti 185616 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin düzenlemesi..!
Eklenti 185619 Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
1 Eklenti(ler)
|
Bitkiler hallerinden memnun, manzara da aradan göz kırpmş.
Ellerinize sağlık... Dedim ve manzaranın hası geldi:) |
Sayın aygün
Kaya bahçelerinin düzenlemesi ve bitki dikimlerini bitirdik.. Yürüyüş yollarının zemin taşları döşendi. (Geofit) soğanlı bitkilerin sergileneceği tuğladan kasalarıda bitti. Çayı demledik terasa oturduk, bu muhteşem yaşam dolu manzaraya baka baka çaylarımızı yudumladık, akşam gurubunda manzara fotoğraflarınıda çekmeyi unutmadık..! |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe ikinci bölüm kaya bahçeleri düzenlemesi..!
Bu bölüm farklı düzenlendi..! Eklenti 185625 Bambu korusu düzenlemesi..! |
Biz bamuları sade suda büyütüyoruz ya, o yüzden toprakta mı yetişiyor diye saçma bir soruyla geleyim. Hani en azından vıcık vıcık bir toprakta büyüyorlar sanıyor insan.
|
Sayın aygün
Sizin vazo içersinde su içinde baktığınız bambular tropikal ve bodur türlerdir. Görmüş olduğunuz bambu cinsleri, daha dayanıklı ve 8-10 metre boy yapabilen büyük formlu türler..! Kuraklığa son derece dayanıklı, kök sistemleri ayrık otu gibi boğumlu dikim parselinde kontrolu zor olan bir bitkidir. Kumlu, gevşek, taban suyu yüksek alanlarda gelişimi son derece hızlı olur..! |
[QUOTE=
İbreliler bölümünde malç yapılan alanlarda endemik soğanlı bitkiler ve otsu bitkiler var, QUOTE] Sn.Nuri Mürvet, Doğanın bize sunduğu her bitkiyi, hayaranlıkla izler yürekten severim. Bu bir "çakır dikeni"olsa bile. Ama,"ENDEMİK" soğanlı bitkiler deyince, akan sular durur bende. Elimden geldiğince, onları tahrip etmeden yerlerinden alıp bahçeme taşıdıklarım oldu. "Kum zambağı, ada soğanı,acı bakla" bunlardan bazılarıdır. Ayrıca, doğada kendiliğinde yetişen kır çiçeklerini de hiç yabana atamam Benim bahçem, her bahar bir gelincik tarlasına döner. Sayfanızı çok beğeniyorum, ayak izlerinizi takip edeceğim. |
Sayın hozat
Botanik bahçede, Türkiye'mizin her bölgesinden toplanan (Geofit) soğanlı bitkilerin çok geniş kolleksiyonu hatta en fazla çeşit ve türe sahip kolleksiyonları var..! (Geofit) soğanlı bitkilerin sergi ve koruma amaçlı kasalarını yapmak bize nasip oldu..! Botanik bahçede 3500 tür otsu bitki bulunuyor ve dünyada bulunan bütün botanik bahçeler ile tohum alış verişi oluyor, resmi olarak..! Benim için burası saklı bir cennet gibi..! Mümkün olduğu kadar, bu güzellikleri sizler ile paylaşacağım. |
SN. Mürvet,
Botanik Bahçesini ziyaret etmek mümkün mü? |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe ikinci bölüm kaya bahçeleri düzenlemesi..!
Bu bölüm farklı düzenlendi..! Eklenti 185641 Carex, festuca parselleri ve peyzaj düzenlemesi..! |
Sayın hozat
Tabii ki mümkün... Pazartesi - Cuma günleri mesai saatleri içersinde ziyarete açıktır.. |
Teşekkür ederim, en kısa zamanda yolum bu güzelliklere düşecektir.
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe üçüncü bölüm kaya bahçeleri düzenlemesi..!
Eklenti 185643 Sedum ve suculent parselleri..! |
Sayın hozat
Bahçe güzelliklerini paylaşmak için bekliyor buyrun misafirimiz olun..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185645 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185787 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185789 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185791 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinden ve bitkilerini izliyorsunuz fakat sıkıldınız hisssediyorum..!
Çiçekli bitkiler daha çekici o bölüme geçelim..! Botanik bahçede, sonbahar ve kış mevsiminde çiçeklennen bitkilerle devam edelim... Eklenti 185799 Calicanthus fragrans -(Chimonanthus praecox) |
Bunun ne olduğunu bilmiyorum ama güzel çiçekler.
|
Alıntı:
Bu bitkiyi tanısanız, en favori bitkilerinizin başında yer alır. Botanik bahçede bu bitkinin kokusunu takip edersiniz, sümbül kokusunun bir değişiği yanından geçenler kokudan büyülenir adım atamazlar..! |
Oturacağımız yeri buldum o zaman......!
|
Yaprakları yok mu?
|
Sayın aygün merhaba
Cuma günü Cerrahpaşa adli tıptan gezi için geldiler, stajyer arkadaşlarımızın işleri vardı, geziyi benim rehberliğimde yaptık..! Bütün bahçe dolaşıldı, veda edildi, abartmıyorum o ağacın kokusunu bir kere daha koklayalım öyle veda edelim dediler. Terar dönüldü, ciğerler doluncaya, nefs duruluncaya kadar koklanıldı sonra veda edildi..! Ben masayı ve bankları tam karşısına şimdiden taşıyım..! |
İyice meraklandırdınız. Ben şimdi nerden bulup koklayayım :(
|
Daha bir meraklandım şimdi.............!
Bank ve masa...........Çok makbule geçer :) Sağolun.... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Hay Allah bu kadar çok detaylı anlatmasaydım keşke..! Bir çaresi var, sümbül kokusu ve limon çiçeği kokusunu parfüm olarak alın, odanın bir köşesine birini, öteki köşesine birini sıkın tam ortasına bir sandalye koyun ve kokuyu derin derin koklayın, birde botanik bahçede kendinizi hayal edin tamamdır işte..! Canlısını koklamaya davetlisiniz, ailenizle birlikte buyrun bekleriz..! Botanik bahçede, sonbahar ve kış mevsiminde çiçeklennen bitkilerle devam edelim... Eklenti 185822 Calicanthus fragrans -Chimonanthus praecox |
Sümbüllerin ya da başka çiçeklerin en doğal kokularını yansıtan parfümler olduğunu zannetmiyorum. Siz ve eğer giderseniz Sevgili Aygün Hocam benim yerimede koklayınız. Ne yapalım biz görselleriylede yetinmesini biliriz.
|
Sayın aygün
Dediğiniz gibi, harika bir enerjisi var, bütün paylaşımları içten canı gönülden..! |
Susunnn! Öğrenciye bu kadar iltifat yapılmaz şımartırsınız sonra.
|
Alıntı:
|
Sayın ayse_afyonlu
Dediğiniz çok doğru, sizin engin hoş görünüze sığınarak latife yaptım.. Saygılarımla..! Sayın aygün hocamla birlikte, bahçe gezimizde sizi hep anacağız bende söz veriyorum..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, sonbahar ve kış mevsiminde çiçeklennen bitkilerle devam edelim...
Eklenti 185830 Calicanthus fragrans-Chimonanthus praecox |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede olmadığı için önerdiğim Mantar Meşesi(Quercus Suber) , hocalarımız tarafından kubul edilip onay verildi, temin edip bahçeye kazandırdığım için çok mutluyum..!
Eklenti 185832 Mantar Meşesi(Quercus Suber) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025