![]() |
Nuri bey uygun olduğunuz da beyaz euphorbiaların fiyatlarını yazarmısınız acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, yaşayan fosil diye de bilinen Cycas revoluta ağacını tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Cycas revoluta (Sikas) Hakkında genel bilgiler: Gelişimi çok yavaştır. Subtropikal ılıman, iklimlerde yetişir. Organik maddelerle zengin, kumlu, drene olan topraklarda iyi yetişir. Erkek ve dişi çiçekler ayrı ayrı gövdenin üzerinde yer alırlar. Susuzluğa toleranslıdır. Güneş ve yarı gölge ortamları sever. Bitkinin bütün parçaları zehirlidir, özellikle tohumu toksin düzeyi en yüksek cycasin içerir ve çok zehirlidir. Eklenti 193824 Cycas revoluta Dişi kozalak oluşumu |
Dibinden attığı filizler ayrıca ekilip yetiştirilse mi diye düşündüm. Görkemli ve özel bir ağaç ne de olsa...
|
Müthiş bişe dedim ephorbia millinin o ağacımsı halini görünce. Ne güzel büyümüş:) Benim kırmızı ve beyaz ephorbia millim var. Beyazım henüz fazla dallanmadı. Serçe parmağım kadar çelik dikmiştim. Ama hibritler var ebruli çiçekli. Birde internette yaprakları çift renkli ephorbia milli gördüm bayıldım:)
|
Merhaba sayın günebakan Euphorbiaların fiyatlarını size bildireceğim.
Merhaba sayın sevim.K Euphorbialarınız sağlıklı olarak büyümesini hibritlerinede en kısa zamanda ulaşmanızı temenni ediyorum... Merhaba sayın aygün Cycas revoluta'nın dip ve gövde sürgünlerinden ayırma yolu ile üretimini bahçede bulunan bahçıvan arkadaşlar yapıyor fakat alınan yumruların gelişimi yavaş oluyor. Gözlemlerimiz sonucu, tohumdan çimlenen fidelerin gelişimleri daha hızlı oluyor. |
Bayıldım, umarım görmek nasip olur.
|
Nuri hocam,
Cycas revoluta ağacının (fosil ağacı) gövdesinin yapısı'da, diğer ilginç tür gövde ve kök'ler gibi çok ilgimi çekti. Fotoğrafa biraz ışık ekleyip bakınca, en alt tarafının çam kozalağı, orta kısmının yongalı ve üst bölümünün ise, kesik-püsküllü olduğu gördüm (sanırım kesilen yaprak dalların'dan, geriye kalan parçalar) ve tabi'ki hemen fotoğrafı arşivime aldım. Eğer yalnış görmüyorsam, ağacın boyu ancak bir insan boyunda kadar. Yavaş geliştiğine göre daha büyüyecek demek'tir. Yaprakların yapısı'da, aynen kuş tüyü gibi, çok hoş duruyor. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Atalya merhaba
Meraklılarına tüm güzelliklerini sergilemek amacı ile botanik bahçesi sizleri bekliyor. Merhaba sayın ayazkentli Sizin yorumlarınız ve bakış açınız benim hep ilgimi çekiyor. Ayrıntılarda gezinmeyi seviyorsunuz. Cycas revoluta az bilinen, gizem dolu, dikkatlice bakılıp incelemeye değecek, inceledikçe de zaman yolculuğuna çıkılacak bir ağaç biraz daha ayrıntılı fotoğraflarını paylaşayım.. Yorumlarınızı bekliyorum... Botanik bahçede bulunan, yaşayan fosil diye de bilinen Cycas revoluta ağacını tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Eklenti 194055 Cycas revoluta Dişi kozalak oluşumu ve tohumları |
Nuri hocam,
eminim bu son fotoğrafı gören ya'da görecek olan arkadaşlarımızın gözünün önüne, hemen resif'lerde'ki yaşam gelmiştir ya'da gelecektir. Hani, yavaş yavaş bir o yana, bir bu yana sallanan ve için'de rengarenk balıkların gezindiği sahne var'ya, işte o görüntü. Yakın plan çekimi çok harika gözüküyor. Elleriniz dert görmesin. |
Alıntı:
Aradaki pembe oluşumlar da balıklar sanki ;) |
Merhaba sayın Eser İlhan
Sizde Sayın ayazkentliye katılıyorsunuz, bu yorumdan sonra fazla ilave edilecek bir şeyde bırakmamış bize... Sayın ayazkentli Deniz, Anemon'larına gerçekten benziyor, arşivimde ağaç gövdeleri ve köklerin garip, olağanüstü görüntülerini içeren bir klasörüm var, aşağı yukarı 400 adet fotoğraf bulunuyor. Bu oluşumları paylaşmak için bir başlık açsak mı acaba.? |
Alıntı:
|
Sayın Ayşe Yıldız
Hangi bölümde bunları paylaşalım diye araştırdım, Ağaçlar kısmı Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar bölümünde paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, yaşayan fosil diye de bilinen Cycas revoluta ağacını tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 194133 Cycas revoluta Dişi kozalak oluşumu ve tohumları |
Hocam, düşündüğünüz yeni başlık gerçekten çok enteresan olur. Gerçi oldukça yoğunsunuz, sizin'de başınıza iş açtık.
Malina yakında kulağımızı çekecek -hocamızı çok sıkıştırıp, meşgul etmeyin bakayım- diye. |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayazkentli
Başlığı dün açtım paylaşmaya başladım, Ağaçlar kısmı, Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar bölümü, Başlık Ağaç Gövde ve Kökleri hayırlı olsun... Botanik bahçede bulunan, yaşayan fosil diye de bilinen Cycas revoluta ağacını tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Eklenti 194223 Olgunlaşmış Cycas revoluta tohumları |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, yaşayan fosil diye de bilinen Cycas revoluta ağacını tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 194275 Cycas revoluta Erkek kozalak oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 194338 Cycas revoluta Erkek kozalak oluşumu |
Bu kadar harika bir ağacın, zehirli toksinler içermesi çok ilginç.
Tam bir -vahşi cazibe- örneği desek yalnış olmaz sanırım. Yıllar önce izlediğim bir belgesel'de -doğa'da bulunan canlı renkli, albenili, dikkat çekici olan hayvan, mantar ve diğer bitkiler, yok olmamak ve düşmanların'dan korunmak için zehir gibi savunma mekanizmaları geliştirip, evrimleşmişler'dir, diye duymuştum. Genelleme yapılan bu tanım, tüm zehirli hayvan ve bitkiler için geçerli'mi bilmiyorum ama, bu ağaca bayıldım. Çok yavaş büyüdüğünü göz önüne alırsak, türü'nün hayat'ta kalma şansını arttırma amacı ile, zehirli bir yapı geliştirmiş olabilir'mi nuri hocam? |
Alıntı:
Gerçek bir vahşi cazibe... Dinazorlar çağı hatta daha da eski bir ağaç türü, zamanımıza kadar hiç bir özelliği değişmeden kalabilmesinin en mantıklı yolu zehirli toksin içermesidir. Subtropikal iklim kuşağı peyzaj uygulamalarında, bitkinin tüm parçalarının zehirli olduğunu ve özellikle tohumunda en yüksek cycasin içeren toksin bulunduğunu bahçe sahiplerine anlatmak, bilgi vermek gereklidir. Bu toksini tohum yolu ile yutma etkileri kalıcı iç hasar ve ölümle sonuçlanabilir, bu kadar tehlikelidir. Yetiştiği ortamlarda, evcil hayvanların yutup etkilenmemesi için özellikle uyarılır. Olur ya, üretim için tohumunu edinmiş arkadaşlarımızın dikkatli olmasını isterim... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 194356 Cycas revoluta Erkek kozalak oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 194631 Cycas revoluta Erkek kozalak oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 194946 Cycas revoluta Ana gövdede genç sikas yumru oluşumu |
Çoğalma şekli kozalağından mı oluyor yoksa bu son resimdeki sürgünlerden mi?
|
Alıntı:
Cycas revoluta : Tohumdan, dip kısmında ve gövde üzerinde oluşan yumrulardan ayırma yolu ile çoğaltılır. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 195056 Cycas revoluta Ana gövdede genç sikas yumru oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Ceratozamia mexicana yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 195183 Ceratozamia mexicana |
çok güzel ve ilginç bitkiler tanıttığınız için teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay hoş geldiniz.
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Ceratozamia mexicana yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Eklenti 195658 Ceratozamia mexicana |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Ceratozamia mexicana yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 197365 Ceratozamia mexicana Gövde yapısı |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Zamia furfuracea yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 197881 Zamia furfuracea |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Zamia furfuracea yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 198825 Zamia furfuracea |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Zamia floridanayı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 199843 Zamia floridana |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Zamia floridanayı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 199970 Zamia floridana Çiçek ve tohum koza oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bulunan, Cycas ailesinden Zamia floridana yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz.
Eklenti 201537 Zamia floridana |
Merhaba
17-04-2011 Pazartesi botanik bahçedeyim, göletlerin bakımı ve ıslahı çalışmalarına gün belirleyip çalışmalarımıza başlayacağız, yapılacak uygulamaları sizinle paylaşacağım... |
1 Eklenti(ler)
|
Bunlar ne güzel çiçekler, pek bilemedim ama, lobeya mı acaba?
|
İşte sayfa canlandı bahar bu sayfaya da uğramaya başladı:)
|
Özledik sizleri çok güzel bir resim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025