agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/)
-   -   İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi. (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/22113.htm)

huzunperest 04-05-2011 21:35

Sayın Nuri Mürvet, açıklamalarınız ve görsel şölen muhteşem. Ellerinize yüreğinize sağlık.

yaprak 92 05-05-2011 17:37

Sayın Nuri bey; resimleri soluğun kesilerek izledim dersem yeridir.harika bir bahçe hemen gelip görmek istedim hepsini.Ellerinize emeğinize sağlık.Siz hafta sonlarıda bu bahçede oluyormusunuz acaba?

Nuri Murvet 05-05-2011 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 798153)
Sayın Nuri bey her yıl ciceklerine hayran kalıp alıp kuruttugum bir türlü yaşatamadıgım acelyaları gördügümde nefesim kesildi . bu işin sırrı nedir

Merhaba sayın iris41

Rhododendron (Orman Gülü) ve Azalea (Açelya) bitkisinin yetiştirilmesindeki sırrı bitkiyi iyi tanımaktan geçer, tanıdıktan sonra ihtiyaçları bilirsiniz, ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra size memnuniyetinin belirtisi olarak karşılığında muhteşem çiçeklenmesini sunar.

Nuri Murvet 05-05-2011 21:18

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın huzunperest hoş geldiniz.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi

Eklenti 209269

Bahar çiçekleri

aygün 05-05-2011 21:26

Haziranda bu güzellikler kalır mı Nuri Bey?:(

Nuri Murvet 05-05-2011 21:27

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın yaprak 92

Hafta sonları, işimiz olduğu zamanlarda bahçede bulunuyorum, bu ayın on ikisinden sonra ağustos ayının başına kadar bir aksilik olmazsa bahçede çalışmalarımız olacak buyrun bekleriz.

Eklenti 209270

Bahar çiçekleri

Nuri Murvet 05-05-2011 21:34

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün

Botanik bahçede çiçeklerin biri bitiyor, biri başlıyor haziran ayıda çiçeklenmenin yoğun olduğu dönemler merak etmeyin geziniz güzel olacaktır.

Eklenti 209276

Bahar çiçekleri

aygün 05-05-2011 21:41

Nuri Amcaları,
Bahçede dev kaktüslerden başka etobur bitkiler de var mıymış? (boynuz kulağı geçeceğe benziyor:)

Nuri Murvet 05-05-2011 22:14

1 Eklenti(ler)
Canlarım benim, tabii ki var.

Gelecek onlara emanet şimdiden çevre bilinci ile yetişmeleri sizin gibi değerli öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır.

Eklenti 209295

Bahar çiçekleri

aygün 05-05-2011 22:21

Sağolun.
Çok farklı bir bitki bu. Sanki tropikal daha çok...Taç yaprakları kalın mı bana mı öyle geldi?
Çok güzel...

Nuri Murvet 05-05-2011 22:48

Sayın aygün paylaştığım bitkinin adı Polygala myrtifolia (Mersin Yapraklı Süt Otu) dur, çiçeklenme süresi çok uzundur. Şifalı bitkiler gurubunda yer alır.

larvalevre 06-05-2011 21:12

Leucojum aestivum

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 798795)
Merhaba sayın aygün

Botanik bahçede çiçeklerin biri bitiyor, biri başlıyor haziran ayıda çiçeklenmenin yoğun olduğu dönemler merak etmeyin geziniz güzel olacaktır.

Eklenti 209276

Bahar çiçekleri

Göl soğanı

fatma sunay 06-05-2011 22:13

Nuri bey bu güzel çiçeklere bakmak büyük bir zevk benim için. Gerçekten insanın içini ferahlatıyor emeğinize sağlık.

Nuri Murvet 10-05-2011 19:11

Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

Ayşe Yıldız 05-06-2011 19:29

Sayın Mürvet, bir şekilde görmelisiniz mesajımı. Biz ya da kendi adıma söyleyeyim; hala sizi bekliyorum. Hiç gelmeyecek misiniz?

aygün 05-06-2011 19:49

Sevgili Ayşe Yıldız' a katılıyorum. Site sizsiz çok eksik.

Eser İlhan 06-06-2011 07:49

Kesinlikle katılıyorum. Nuri Bey'i ve paylaşımlarını çok özledik :(

ligustrum 06-06-2011 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 801597)
Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

Sayın hocam fotoğraflar ve bilgiler bitmez ki sizde.
Bitmemişti ki biriktiresiniz!

Mevcutlar zaten bize bol beden de olsa.
İnşallah gün gelir yine üzüm yeriz bu bağdan.
Beklemek te güzelmiş.
Geleceğinizden emin olduğumuzdan.
Yine de beklendiğiniz biline.
Saygılar bizden ola.

iris41 07-06-2011 06:31

Pazar sabahı uykum kactı napsam derken agaclar nete girdim .Nuri bey sayfanızı baştan sona gezindim cok güzel bilgiler mevcut bazen gülümsedim bazen hayran kaldım sohbet araları geziler . sizi tekrar görmek dilegiyle . saygılar sevgiler

Emre Kuzu 07-06-2011 15:41

Bu sayfayı dün keşfettim neden daha önceden göremedim diye hayıflandım. Her bir fotoğrafı, yazılanı zevkle izledim, okudum. Paylaşım için çok teşekkürler. Aklıma takılan bu kadar çeşit dünyanın dört bir yanından gelen bitkileri nasıl temin ettiler zor emek isteyen bir iş ayrıca saygı duymak lazım.

ifteri 28-07-2011 11:20

harika

Nuri Bey elinize sağlık
Botanik Bahçeyi biliyorum dışardan şöyle bir bakmışlığım vardır, ama gezmek nasip olmadı. Sayenizde gezmiş gibi olduk.
konuyu dün gördüm ve okuyup bitirdim. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Saygıyla.

Suna 28-07-2011 12:11

Nuri Bey
uzun zamandır ağaçlar net te yoksunuz umarım bir problem yoktur.

herdemli 23-08-2011 07:23

Merhabalar,
Ağaçlar.net ailesiyle tanışmama Nuri Bey'in bu güzel çalışmasını tesadüfen keşfetmem vesile oldu.Bende İstanbul Üniversitesi mezunu ve çalışanı olarak Botanik Parkımızı hiç gezme fırsatım olmamıştı.1-2 defa yolum düştüğünde gezmek için uğramıştım ancak hafta sonuna denk geldiği için kapalıydı.Nuri Bey sayesinde gezmiş kadar oldum.Ama bu kadar güzel bir yeri inşallah en kısa zamanda hafta içi gelip gezmek isterim.Buda bizim hazinemiz işte diye gururla söyleyebilirim.Hatta turistler için tur operatörleri gezilecek yerler listesine ekleyebilir sanırım.Saygılar emeğinize sağlık tekrar tekrar..

herdemli 23-08-2011 12:05

Bayramdan sonra birisi organizasyon yapsada bu muhteşem bahçeyi grup halinde gezebilsek :) güzel olmaz mı ?

siniroluyorum 28-08-2011 15:29

Nuri bey acaba serada nilüferlerin olduğu büyük bir havuz vardı yanında kahve ağacı filan vardı o bölümdeki muzun türü nedir acaba?Bir bilginiz var mı bu konuda?

Nuri Murvet 28-08-2011 21:53

Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

merlict 28-08-2011 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 853602)
Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

Hocam özledik seni...

Mehmet

Nuri Murvet 28-08-2011 22:00

Merhaba sayın merlict

Kutsal görevler malumun...

Bende sizleri özledim, bundan sonra beraberiz İnşallah...

aygün 29-08-2011 00:00

A! dedim, Nuri bey dönmüş.:)
Çok güzel bir sürpriz oldu, hoş geldiniz.

Nuri Murvet 29-08-2011 18:15

4 Eklenti(ler)
Merhaba

Sayın Ayşe Yıldız, aygün, Eser İlhan, ligustrum, iris41, Kalyon, ifteri, Suna...

Konular birikti paylaşmaya başlıyacağım, konular arasında sohbetlerimize devam edeceğiz, tekrardan herkese merhabalar...

Sayın Aygün, haziranın ikinci haftasının cuma günü botanik bahçesini ziyaret ettiler, kimlerle mi?

Geleceğin büyükleri ile...!

Çok mutlu oldum, çocuklar insanın yaşama sevinci, yarını, gururlandım.

Bu anı sizlerle paylaşıp devam etmek istiyorum...

Eklenti 243258

Botanik bahçe gezisi

Eklenti 243259

Botanik bahçe gezisi

Eklenti 243260

Botanik bahçe gezisi

Eklenti 243261

Bu güzel anı bana yaşattığınız için bende size teşekkür ediyorum...

Nuri Murvet 29-08-2011 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi herdemli (Mesaj 851467)
Merhabalar,
Ağaçlar.net ailesiyle tanışmama Nuri Bey'in bu güzel çalışmasını tesadüfen keşfetmem vesile oldu.Bende İstanbul Üniversitesi mezunu ve çalışanı olarak Botanik Parkımızı hiç gezme fırsatım olmamıştı.1-2 defa yolum düştüğünde gezmek için uğramıştım ancak hafta sonuna denk geldiği için kapalıydı.Nuri Bey sayesinde gezmiş kadar oldum.Ama bu kadar güzel bir yeri inşallah en kısa zamanda hafta içi gelip gezmek isterim.Buda bizim hazinemiz işte diye gururla söyleyebilirim.Hatta turistler için tur operatörleri gezilecek yerler listesine ekleyebilir sanırım.Saygılar emeğinize sağlık tekrar tekrar..

Merhaba sayın herdemli

Paylaşmış olduğum sayfaların sizi Ağaçlar net üyesi yapması sevindirici, bende sizinle tanıştığıma çok memnun oldum.

Konular ortak olunca, buluşma noktasıda botanik bahçe, siz ve değerli dostlarla beraber bahçe gezisinde buluşmak dileği ile saygılarımı sunarım..

Nuri Murvet 29-08-2011 19:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 853484)
Nuri bey acaba serada nilüferlerin olduğu büyük bir havuz vardı yanında kahve ağacı filan vardı o bölümdeki muzun türü nedir acaba?Bir bilginiz var mı bu konuda?

Merhaba sayın siniroluyorum

Sizin bahsettiğiniz yağmur ormanı bölümü serasındaki muz ağacını soruyorsunuz yanılmıyorsam..Doğru bilgi istiyorsunuz, türünü biliyorum fakat, ,emin olamadıım için yanlış bilgilendirmiş olmayayım, notlarım vardı bakayım size dönerim...

Bahsettiğniz muz ağacı bu sanırım?

Eklenti 243264
Botanik bahçe, yağmur ormanı bölümü serası

aygün 29-08-2011 20:33

Merhaba Nuri Bey,

Nasıl mutlu oldum, paylaşım konusunu size bırakmıştım, öyle olsun istedim.
Nasıl da özlemişim onları. Büyümüşlerdir şimdi, boyları falan uzamıştır:)
Bügün öyle yorulmuştum ki, ilaç gibi geldi desem yeridir.

Sağolun.

Nuri Murvet 30-08-2011 13:20

Sayın aygün

Özlenilmeyecek gibi değiller, öğrencilerinizde sizin fidanlarınız görmediğiniz sürede büyüyüp, serpilmişlerdir, güzel olanda budur sanırım.

Ben çok fazla fotoğraf çekemedim, paylaşırsanız sevinirim...

Nuri Murvet 30-08-2011 13:27

2 Eklenti(ler)
Botanik bahçede bitkilerin mevsimsel çiçeklenmeleri düzenli olarak sürüyor.

Geçen hafta çiçeklenmesini sürdüren devasa çiçeği ile Çin gülü (Hibiscus rosa-sinensis) fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

Eklenti 243314

Çin gülü (Hibiscus rosa-sinensis)

Eklenti 243315

Çin gülü (Hibiscus rosa-sinensis)

aygün 31-08-2011 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 854032)
Sayın aygün

Özlenilmeyecek gibi değiller, öğrencilerinizde sizin fidanlarınız görmediğiniz sürede büyüyüp, serpilmişlerdir, güzel olanda budur sanırım.

Ben çok fazla fotoğraf çekemedim, paylaşırsanız sevinirim...

Ben de aynı şekilde Nuri Bey.
Fakat velilerimden çekenlerden okul açıldığında alır, memnuniyetle paylaşırım.

Nuri Murvet 01-09-2011 21:24

Merhaba sayın siniroluyorum

Bilgi istemiş olduğunuz Muz'un botanikal sınıflandırıması,

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae (Bitkiler)

Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)

Sınıf: Monocots (Bir çenekliler)

Takım: Zingiberales

Aile: Musaceae (Muzgiller)

Cins: Ensete

Tür:E. ventricosum

Doğal olarak bulunduğu bölge: Afrika'nın tropikal bölgelerinde doğal yetişmektedir.

Nuri Murvet 04-09-2011 22:54

1 Eklenti(ler)

Eklenti 243961

Pembe Trompetler

Yaz sonu Sonbahar çiçekleri

iris41 05-09-2011 06:41

Nuri bey trompetler ne güzel acmış . Agaclar net adı altında bir gezi düzenleseniz :p

Nuri Murvet 05-09-2011 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 855495)
Nuri bey trompetler ne güzel acmış . Agaclar net adı altında bir gezi düzenleseniz :p

Merhaba sayın iris41

Biyoloji ve Botanik ana bilim dalı, binası tadilat halinde, botanik bahçede dahil her yer şantiye gibi karmakarışık ...

Esasında gezi fikri aklımda fakat bu karışıklık içersinde zevli bir gezi olacağına inanmadımdan davet edemiyorum.

Merak edip, zamanı müsait olan dostlarımızı misafir etmektende mutlu oluruz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025