![]() |
|
![]() |
#63 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Ayrıca eposta adresini biliyorsunuz. Oraya iletebilirsiniz. Hem neden ayrıca soruyorsunuz, bunlar zaten duyurmaktan hoşnut olacağımız şeyler değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Malina yolu yordamı zaten biliyorum ve zaten e posta adresine yollamıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/m/sutculer.zip |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Köprüçay Havzasında Aşağı Yaylabel Köyünde yapılmak istenen ve EPDK tarafından bir firmaya 49 yıllığına lisans izni verilen Hidro Elektrik Santrali için köylüler ve muhtarlık imza kampanyası başlatıp imzalarını yetkili kuruluşlara yolladılar. Onları sonuna dek destekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç yıldır kaybolan KIZIL AKBABA lar Köprüçay havzasında ve Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat parkında görülmeye başlandı. Biraz önce yeğenimin rehberliğinde Yazılı Kanyon St.Paul yürüyüş parkurunda Alman bir yürüyüş grubu ile KIZIL AKBABALARI uçarken ve yuvalarda görmüşler ve fotograflarını çekmişler. Çok sevindim inanın. Bir süredir görünmüyorlardı ve sevincimi Fatih Orbay ağabeylede paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Hey KOCAYÖRÜK ! Şunu bilesin beni yine Mahmut Leventoğlu usulü tavukla kandırdın. Bizim oğlaklardan alacalının oğlağı olmadımı daha kayalıklarda göremedim. Yoksa bana haber vermeden Leventoğlu usulü onudamı kızarttın merak işte. SÜTÇÜLER CENNETİNDEKİ hısımlara selam söyle. Tekerine taş dokunmasın emi. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Hadi gelde dut pekmezi kaynatalım. Sana söz hem tenekede tavuk ,hem senin oğlağı develeriz doymazsak Aşağı Yaylabelde alabalık yer üstünede buz gibi suda çimeriz ![]() Sevgili dostlar bir hafta kadar oralardayım.Sonrada bir aksilik olmazsa Fethiye ye geçeceğim. Yolu düşen herkesi beklerim .Yatacak evimizde var yiyecek aşımızda.Araç derseniz ondan bol birşey yok.Sütçüler bölgesinin en güzel dönemi bu mevsimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Hey KOCAYÖRÜK ! Nirelerdesin biliyorum artık az önce öğrendim. Tutmuşsun bir cennetten ötekine sizi hiç bir şeyin yoracağına inanmıyorum. Sizi yorsa yorsa benim ülkemin güzelliklerinin ve doğasının helak olması. Çamlarının ve yeşilliklerinin yok olmasına kayıtsız kalınması. Menevşe kokulu dağlarının talan edilmesi birde Dudu ninenin oğlaklarını otlatmak yorar. Sana söz AĞAÇLAR NET ailesi hep birlikte bir ara SÜTÇÜLER cennetini birlikte gezer ırmaklarında çimeriz. Ah Cemal yapma adama oğlaklara iyi bakıp semirtmemiş diye kızacaktın neler yazıyorsun. Huriye ninenin evinin önündeki kekikleri toplamış, Yolun kenarındaki koca siyah dutta kendini boyamış bir KOCAYÖRÜK arıyordum nerelere geldim yine. Ancak sözüm söz haberin ola. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Srvgili Cemal , Bak bunlarda Aşağı Yaylabel Köyünde suyun gözesinde MENEKŞE NİNE ile torunu MENEKŞE Kız. Menekşe kız kendi elleri ile bize buz gibi suda yetişmiş ALABALIKLAR pişirdi.Menekşe Nine ile çok güzel sohbetler ettik. Başındaki başlığı anlattırdım.Zira her simgenin başka bir anlamı var. Avşarların Honanlı boyu Kartozlular soyundan bir anıt YÖRÜK KADINI.HALA BU YAŞINDA ÇOCUKLARINI KOLLUYOR,KEÇİ GÜDÜYOR,HAYVANLARIN BAKIMINA YARDIMCI OLUYOR. Ne yazık ki yaşını hatırlamıyor fakat torun Menekşe 90 yaşında olduğunu söyledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mahmut Bey,burada da karşınıza çıktım.Menekşe nine bana "altınlı babaanne"mi hatırlattı.Ben küçücükken babamın babaannesi vardı rahmetli dedemin evinde.Onun da Menekşe Nine gibi altınları vardı başında,o yüzden "altınlı babaanne"ydi adı.Onlar da antalya akseki2den gelmişler Ödemiş'e.Sizin anlayacağınız bizde de yörüklük var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kazım Polat ,o bölgede bütün yaşlı kadınlar hala aynı başlıkları kullanmaktalar. Hakikaten bizde de ALTINLI nineler diye bahsedilir onlardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Hey KOCAYÖRÜK ! Beni bir anda öyle bir mutlu ettinki bunu burdan nasıl anlatırım bilmiyorum. Kendimi bir anda rahmetli babaannemin karşısında küçük bir çocuk gibi hissettim. Hey Anadolu hey! Senin varlığından ve geleceğinden şüphe edenler yukarıdaki resmi incelesinler. Senin nice Fatmaların, Fadimelerin,Duduların,Gürsünlerin, Güllülerin,Menevşelerin varkı saymakla bitmezler. Onlar hep varlardı var olmaya devam edecekler. Çünkü sen ANADOLUSUN. Hep ana kalacaksın biliyormusun? Tüm sevenlerine selam olsun. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Aynen dediğin gibi sevgili Cemal, ANALAR DOLUSU GÜZEL ANADOLUMUN GÜZEL İNSANLARI. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Kafa diyor tut şu alacalıyı götür Niksarın DÜDEN yaylasına dağıt kola komşuya. Sonra KOCAYÖRÜK tüfengini alıp peşine düşerse ne yaparsın akıllı ol oğlum Cemal akıllı. Baksana sağına soluna buralarında ordan bir farkı yokki. Baş paraları bile aynı. Hem bu KOCAYÖRÜK koşarak gelecek oralara nasıl ağırlarsın sen onu. Hoş hep çıkını doludur ama ne yedirir ne içirirsin. Acaba KEŞKEĞİ severmi ki ? Ya birde elinde bir SİTİL gara dut pekmezi ile gelirse KOCAMAN SİTİLİ NEYLE DOLDURUR ne hediye edersin. Acaba birazcık dosluk koysak yanınada bir şişe GATIK kabül eder mi ? Sevgiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemal sen hele yarın bir yola çık hayırlısı ile.Sabah Niksara varıp oradanda ver elini Düden yaylası. Ne sevinecek anacığın görür, gözler gibiyim. Sevindir kadıncağızı,zaten habersiz gidiyorsun büyük sürpriz olacak ona. Sağlıcakla git tez vakittede dön. Yaylada gecelersen eğer gece sırtüstü yıldızlara baka benim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Yaylada 2 Gece
Şöyle bir tur attım yine cennette. Sessiz sedasız her şey yerli yerinde. Bakın sizinle neyi paylaşacağım. YAYLADA 2 GECE Tatil bu ya heyacan içinde geçen bir yolculuk hikayesi ve yaylada verilen söze karşılık geçirilen iki gece saklı bu satırlarda haberiniz ola. Hazırlıklar tamam, süpriz yapacağız ya kimsenin haberi yok artık ailece düştük heyecanla yollara. Herkes bir birine sakın kimseye söylemeyelim diye tembihte arabada. En son görüşülen Burcunun İlkokul öğretmeni ile yapılan boluda buluşup beraber süpriz planı suya düşmüş durumda. Hareket başladı Yalovadan. Önce kardeşime uğrayıp deniz kuvvetlerine anamın bize bin bir zahmetle ulaştırdığı yaprak, pekmez,vs. lerin boşlarını alıp devam etmek hedefimiz. İstersen götürme sonra Emine hatundan sitemi yersin. Neyse. Bir çay içildi ve çıktık nizamiye kapısından. Karamürsel gölcük derken verilini Bolu. Doğrusu biz dağı görelim tünele girmiyelim diye hesaplarken otoyolda girişi kaçırmazmıyız. Dolayısı ile Bolu dağı tünelinin devasa görünüşü ve işte içindeyiz. Arabada herkes pür dikkat ve birazda üzgün. Sebep o güzelim Bolu dağı manzarasını kaçırdık ya yetmezmi. Ilgazda her yıl durup mola verip dinlendiğimiz tesisteyiz gece saat 24. Yemek ve bir iki saat dinlenme derken bir uyku tam üç buçuk saat. Kalkar bir güzel elini yüzünü yikarsın bu arada akşam yemekte garsona kardeşim burda duş alınacak yeriniz varmı diye sorunca Aysel hanımın surat bir karış sebep ayıp değilmi restoranda garsona bu tür şeyleri sormak. Yokmuş vs. vs. Yola koyulduk yeniden Anadoluda şafak söküyor. Biz gidiyoruz o söküyor. Dağlar birer çizgi halinde tüm heybeti ile. Amasyaya kadar mola yok kardeşim herkes başının çağresine bakmış zamanında. Anlayan anladı. Amasyada küçük bir mola ve yakıt ikmali devam ver elini Erbaa. Erbaanın her yıl uğrayıp Tokat kebabı yediğimiz. Arılar tesisindeyiz. Alınan bir permetik ve traş sabunu ile zor zahmet sabah tıraşı. Ve yolculuğun en önemli anı. Anama telefon saat 8 olmuş kesin ayaktadır şimdi diye düşünüyoruz. Karşıdan anam oğlum dün birileri aradı yola çıktığınızı söyledi. Ben gayet ciddi yok ana öyle bir şey ben Yalovadayım ne var ne yok. Şeklinde bir konuşma. Gelmediniz bu sene kızlarımıda göndermedin. Herkes yaylaya festivale gidiyor. Bende kızlarla evden çıkmak üzereyim. Kızlar dediği 12-15 yaşlarında yeğenlerim. Ben gayet sakin anne biraz geç gidin bir saat falan fazla yorulmayın diyorum. Karşıdan bir feryat ben arabayı nerden bulacağım Belediyenin arabaları gitmek üzere biz çıkıyoruz şimdi şeklinde. Ve süpriz bozuluyor. Bekliyin geliyorum ana. Şu anda Erbaadayım. Arkadan yeğenlerimin sevinç çığlıkları ve anamın sevinç hıçgırıkları. Neyse çıktık köye. Araçtan indik sarıldık birbirimize. Aracın arkasından eşyalarınızı eve indirir indirmez ayağımızın tozu ile ver elini Düden Yaylası. İstanbuldan dört otobüs ve özel araçlarla gelen kolu komşuya el sallayarak kıvrım kıvrım yeşillikler arasından işte Düden yaylasındayız. Gören herkes şaşkın kimse beklemiyor. Buna belediye başkanımız,Sayın Tuncer Uzunoğluda dahil. Anlatılamayacak kadar duygu yüklü davullu zurnalı bir karşılama. Sadece bizi değil tabi tüm yeni gelenleri. İnsanlar koyunun kuzuya kavuşması gibi kucaklaşıyor. Ağlayanlar ve göz yaşı dökenler bu kez o kadar mutluki hep hüzün olacak değilya der gibi. Bir saatte festival alanından ancak bir köşede dayımın bize ayırdığı köşemize çekiliyoruz. Neyse gelenimiz gidenimiz oturuyoruz hoş sohbet. Bu arada benim ilk okul öğretmenimle karşılaştık. Ve Yalovadan götürdüğüm tavla ile iki ara bir derede bir beş bile yaptık. Hanım kızıyor insanlar bizim için geliyor sen ne yapıyorsun diye. Olsun ben özlemişim öğretmenimle tavla oynamayı. Neyse. Aradan bir iki gün sonra verdiğimz sözün yerine getirilmesi zamanı Düdendeyiz bir soğuk bir soğuk. Soba yanıyor. Ev kalabalık. Ben kapıyorum evden bir sergiyi çıkıyorum evin birazcık açığına seriyorum ve başımın altına bir şeyler alıp sırt üstü seyrediyorum semayı. Yanıma bir tepsi içinde birazcık meze ve nelerin geldiğini siz düşünün. Neyse o gece ay dede gerçekten tepsi gibi Karaçamın üstünden süzülerek selamlıyor bizi. Bende boş durmuyor bir ara tutup alıyorum koltuğumun altına diğer elimlede sizler ve sevgili Leventoğlu için topluyorum yıldızları. Anlatılacak o kadar şey varki kafanızı birazcık fazlamı şişirdim ne. Sonra görüşmek dileği ile. Not: Yukarıdaki yazılanlar sadece yazılmamış yaşanmıştır. Tamamen gerçek olan bu satırlar; TOROSLAR-KÖPRÜLÜ ÇAY HAVZASI cennetine Niksardan hediyedir. Lutfen kabul ediniz. Saygıyla. Düzenleyen cemal.S : 18-08-2008 saat 08:00 Neden: Küçük bir düzeltme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Ah be Cemal kardeşim ben bu hediyeyi Fethiyede aldım . Mehtabın çıktığı anda arıcıların yolunda Ölüdenizin tepesinde günbatırıyordum İngiliz dostlarımla. Gün batımından 10 dakika sonra Babadağın tepesinde bütün güzelliği ile mehtap çıkmazmı ? Aradan bir süre geçti biraderden bir telefon yahu kardeşim biz burda sofranın başında seni beklemek zorundamıyız diye. Kim takar sofrayı mofrayı ama mecburen konuklarda olunca geri döndük tesise. Mehtap ****** oradada devam ediyor ve yine bir sürpriz Denizliden çok sevdiğim arkadaşım Melek ve kızı Duygu gelmiş. Tabi gecenin ilerleyen saatlerinde senin hediyeni de görünce ne diyeyim bütün dileklerim gerçekleşti. Aynı anda mehtabı yaşamışız ve yıldız toplamışız. İyiki varsın Selam ve sevgilerimle. Not:Yeldeğirmeninde sana yardım etmek için not yazmıştım haber vermedin. Bu gün dönecekmisin Yalovaya? Arıcılar yolunda günbatımında Ölüdeniz ve Gemile adası Arıcılar yolundan Ölüdenizde gecenin başlangıcı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar ! Kalplerimizin bir olması yeterli diyebilirim. İstanbuldan döndük bu gün. Yeldeğirmenindeki donkişotluğu kayın biradarle birlikte hallettik size zahmet vermeyelim diye rahatsız etmek istemedim. Teşekkür ediyorum. Manzara süper duruyor ve sizde çok yakışıklı haberiniz olsun. Sakın bu yazıyı yenge hanım görmesin sonra halın nice olur. Sevgiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlker arıcılar yolu müthiş ve az bilinen bir yer. Pek kimse gitmez oraya fakat gün batımı ve gün doğumu muhteşemdir. Kendimi dinlemek istediğim zamanlar mutlaka oraya kaçarım ,bazen çadır kurup sabahlarım. Sana bir öneri evlenmek istediğini bazen şaka yollu belirtiyorsunya Nikahı yaza getir de balayını bizde yap bak ne kadar keyif alacaksın.Benim birader ve eşide doktor. Ayrıca entellektüel biridir. İyi felsefe yapar ve muzırdır. İnan çok keyif alırsın. Selam ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Bir bakıyorum bir davetiye Cemal sansar ve ailesi yazıyor zarfın üzerinde. Açıyorum neyle karşılaşsam iyidir. İlker ile .............. nikah töreninde aramızda olmanızdan mutluluk duyarız. Davete icebet gerekir diyor ve düşüyoruz yollara bir varıyoruz oraya Kocayörükler yarenlik ediyorlar. Eyvah ben hayalmi görüyorum ne ? Hayır hayır neden olmasın. Böylece Aysel hanım bir süprizi hak ediyor zaten çok çalıştık bu yıl. Ödülü hak etti diye düşünüyorum. İnşallah bunları okumaz. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar ! Buralar sessiz ve yalnız bir uğrayayım ne var ne yok dedimdi. Hepinizin Toroslar Köprülü çay havzasındaki herkesin bayramını kutluyor böyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Sütçülerden bir hısım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Köprüçay havzasındayaşayan bütün küylülerime ve bizi ziyarete gelen dostlara sağlık ve esenlikler dilerim. Bayramınız kutlu olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Hey kimsecikler yokmu buralarda. Şöyle bakıneyim dediydim. Ta oğlak sürüsüne kader yordunuz beni. Alacalıda çok güzel duruyor canım. Şimdi kocayörük buralara gelirse ne yaparım. Yine beni tenekede tavuk **** alabalıkla kandırmaya çalışacak biliyorum. Diyorumku yinede ALACALI ALACALI. Türkü çığırıyom duymaymusun. Sevgiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Eh nasıl olsa emeklide oluyorsun. Ben senin kolundan tutup sürükleye sürükleye oralara götürmezmiyim.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Bu delülük yahu sankem çok korkduydum. Şu iç işleri bakanından izin işini bir halledebilirsek ben senin başına musallat olmazmıyım. Görürsün sen görürsün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|