![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Evet evet Ne zaman ?Orkideleri görsek o bile yetecek |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Rengi çok güzel . Orkideleri unutmadınız değil mi sayın murvet? Düzenleyen aygün : 23-10-2010 saat 15:52 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Orkideleri unutmadım, onlara sıra bir türlü gelmiyor. Hemde hepsi çiçeklenmiş..! Bahçedeyiz seralardan dışarı çıktık, şimdi de içeri giremiyoruz. Devam ediyoruz. Fatsia japonica (Thunb.) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (Çift çenekliler) Alt Sınıf :Rosidae Takım :Apiales Aile : Araliaceae Cins : Fatsia Tür :F. japonica (Thunb.) Binomial adı Fatsia japonica (Thunb.) ![]() Fatsia japonica (Thunb.) ![]() Fatsia japonica (Thunb.) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice birlikte gideriz....... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Hhatice Merhaba sayın aygün Ben derim ki baharda ziyaret edelim, soğanlı bitkiler ve orman altı çalılarının en görkemli dönemi fakat daha öncede ziyaret edelim derseniz bende size uyarım. Ziyaret zamanını ve tarihin için bir bölüm açarız beraberce belirleriz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Düşününce, aslında önceden gitmek, görmek gezimiz için bir nevi ön hazırlık gibi olacak benim açımdan. Fena olmaz hani. Ama soğuklar bastırmadan, yağmurlar falan. Evet, bunları yeni bölümde kararlaştırırız. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
) ben kara listedeyim gelemem heralde )) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçedeyiz seralardan dışarı çıktık, şimdi de içeri giremiyoruz. Devam ediyoruz. Acanthus mollis Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (Çift çenekliler) Alt Sınıf :Asteridae Takım :Scrophulariales Aile : Acanthaceae Cins : Acanthus Tür : A. mollis Binomial adı Acanthus mollis ![]() Acanthus mollis ![]() Acanthus mollis |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Elimi uzattım ama.......... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçedeyiz, devam ediyoruz. Daha evvel çiçeksiz halini paylaşmıştım. Muhteşem çiçeklenmesini yapınca dayanamadım sizlerle paylaşıyorum. Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm : Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Alt bölüm: Monocots (Tek Çenekli) Sınıf: Liliopsida Alt Sınıf : Liliidae Takım :Asparagales Alt Takım: Amaryllidales Aile: Agavaceae Alt Aile : Yuccoideae Cins : Yucca Tür : Y. filamentosa Binomial adı Yucca filamentosa Vatanı : Orta Amerika ![]() Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) ![]() Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) Çiçeklenmesi |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bugün 127 kişi bahçeyi ziyaret etmiş, kimseden çıt ses yok, demek ki bahçe de kalmaktan herkes memnun devam ediyoruz. Bahçenin bu mevsimde ki güzellerinden Solanum jasminoides ben bu bitkiyi çok severim. Solanum jasminoides Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt sınıf: Asteridae Takım: Solanales Aile: Solanaceae Cins: Solanum Tür: S. jasminoides Binominal adı Solanum jasminoides ![]() Solanum jasminoides ![]() Solanum jasminoides |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Renge bakar mısınız......Kokulu mu sayın Murvet? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Paylaşımlara katkım.
İ.Ü Botanik Bahçesinden çektiğim fotoğrafları ben de ekliyeyim... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Bu nasıl bir orkidedir? Şahaneymiş. Ben değilim ama GS'lı arkadaşlar ayrı bir sevecekler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Aman aman..........! Böyle başladıysanız Nuri Bey , biz ağzımız bir karış izleriz artık...! |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkidelerin tek tür olduklarını sanırdım. Kahvemi de alayım şöyle..........Orkide şöleni başlıyor... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|