![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Bu sorunuz karşınızda kendimi suçlu gibi hissettim. Bir daha dokunmam inanın, sanki bitkiyi rahatsız ettim duygusu hissettim...! Fakat içimdeki çocuksu duygu, git bir daha dokun rahatsız et diyor, inanın bitkide bu kışkırtıcı hissi veriyor. Dayanamıyacağım tekrar dokunmak istiyorum..! Dediğiniz gibi, sinir sistemi varmış gibi, öz suyunun bu kadar hızlı tepki vermesi, aşırı ilginizi çekiyor, bir bitkiden beklenmiyecek kadar hızlı refleks, evet bir daha dokunmak istiyorum..! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Botanik seradan devam ediyoruz. Pilea cadierei (Gümüş yaprak) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Urticales Aile: Urticaceae Cins: Pilea Tür: P. cadierei Binominal adı Pilea cadierei ![]() Pilea cadierei (Gümüş yaprak) ![]() Pilea cadierei (Gümüş yaprak) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın epsody Sizin botanik bahçeyi ziyaret tarihiniz 25-10-2010 tarihinde o zaman, bir gün sonrada ben oradaydım. Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Bende sizinle tanışmak isterdim. Hocalarımız bahsetmiştir, yeniden yapılanmanın içersine girilecek botanik bahçemiz bu bahar daha da güzel olacak inşallah..! Hocalarımızın hepsi çok değerli tanışmışsınız, bu bölüme kendilerini adamışlar, yardımcı olabilmek için ilgileri o kadar içten ki , inanın bende karşılarında ne yapacağımı şaşırıyorum. Ben sık sık ziyaret ediyorum. Nasip olursa karşılaşılır. Saygılarımla..! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Merhaba Nuri bey, Su sümbüllerinin coşku dolu bir görünüşü var. Çok etkileyici...Küstüm otuna, küçük oğlumun 3 yaşındayken elini dokundurmuştum. Şaşkınlığını hiç unutamıyorum, öylece bakakalmıştı ![]() Çok ilginç evet... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Çiçeklenme zamanı ne zamandır? Resim yeni çekilmemiş diye düşünüyorum. Çiçeklerinin kokusunun çok hoş olduğunu duydum siz yakından gördüğünüze göre kokusunu tarif edebilir misiniz? Neyi andırıyor ya da hangi kokuya daha yakın? Birde benim evdei bu kadar dolu bir forma sahip değil nasıl dolgunlaşıyor acaba; kendi kendine mi oluyor yaksa bizim bir işlem yapmamız gerekiyor mu? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın aygün hoş geldiniz. Merhaba sayın ayse_afyonlu Pilea cadierei (Gümüş yaprak) ın resimlerini dört gün evvel çektim, ama çiçeklenme 15 gün evvel de vardı. Kokusuna gelince, özellikle koklamadım sizi kokusu hakında yanlış bilgi vermek istemiyorum. Önümüzdeki pazartesi nasip olursa gideceğim, sizin için koklarım ve benim duyularıma göre size tarif etmeye çalışırım. Bakımla alakalı sorunları var herhalde..! Dolu form elde edebilmeniz içinde, budama da çok önemli ..! Budama nasıl yapılır : Bitkinizin gelişim dönemlerinde, bitkinize sıvı gübre ayda bir gübreleyin Nisan ayı ortası, eylül ayı sonuna kadar..! Bu gelişim süresince aşırı olmamak kaydı ile sürgün uçlarını istediğiniz form ölçülerinde sürgün uçlarını alınız. Bu budama şekli sürgün ucu alındığı için yan koltuk sürgünlerini geliştirecek ve genişleyecektir. Artık kontrol sizde nasıl budarsanız formu istediğiniz ölçülerde olacaktır. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçe tropikal seradan devam ediyoruz. Duranta erecta Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf :Asteridae Takım: Lamiales Aile: Verbenaceae Cins: Duranta Tür: D. erecta Binominal adı Duranta erecta ![]() Duranta erecta |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bana afrika menekşesini hatırlattı, çok hoş. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sormadan edemem. Kokulu mu sayın murvet? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçe tropikal seradan başka bir bitki ile devam ediyoruz. Peperomia clusiifolia Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Magnoliidae Takım: Piperales Aile: Piperaceae Cins: Peperomia Tür: P.clusiifolia Binominal adı Peperomia clusiifolia ![]() Peperomia clusiifolia |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğrusu daha çok leylağımsı gibi bekledim ama, hani çok da uzak değilmiş. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın murvet, Yaprak yapısı çok güzel. Bu uzantılardan çiçek mi açacak? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Evet o uzantıları çiçektir. Çiçekleri bu kadar gösterişsizdir fakat yaprakları son derece güzeldir. Bu yaprak oluşumu ve sürünücü özelliği için seviliyor. Dayanıklı bir bitkidir. Botanik bahçede üç türü vardır. Hazırlıyorum birazdan paylaşacağım..! |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Peperomialar yapraklarıyla ünlü anlaşılan. Yine de Gümüş Yaprak' a çok benziyor yakınlığı olmasa da... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Dediğiniz gibi yapraklarının güzelliği ünlüdür. Sehpa üstüne en yakışan bitkilerdendir. Bu türün (Peperomia caperata) kırmızı yaprak tonlaması olanı da var fotoğrafları biraz bulanık çıkmış paylaşamıyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam . Euphorbia milli . nin resmini yükledinizmi beyaz görünce dayanamadım araya girdim ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Merak ettim sayın Murvet; bahçede satış bölümü var mı? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Belli türlerde satışlar var. Salon bitkileri, azda olsa kaktüs türleri, çalı ve otsu türlerinde yeterli miktarda olmasa da satışı var. Eskiden döner sermayesini çiçek satışlarından elde edilen bütçe ile kendi halinde kavrulurmuş, botanik bahçesi o zaman süpermiş..! Tarihini hatırlamıyorum, kanun değişikliği ile döner sermayeye bağlanmış ödenekler dolayısı ile gecikmeye başlayınca bahçe geriye gitmiş..! |
|
|
|
![]() |
|
|