![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Çiçeklerde sarı ve eflatunun yeri bir başka. Bendeki tavşan kulağı(farkı, çiçeği biraz daha ufak) da tekrar yeşerdi ve bugün bir tomurcuk farkettim. Canlarım........nasıl da hazırlar coşmaya. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Cyclamen (Sıklamen),in tam suya ihtiyacı olduğu zamandır. Aşırı değil ama susuz da bırakmıyalım hatta birazda sıvı besin takviyesi yapalım..! Devam ediyoruz. Cyclamen (Sıklamen) ![]() Cyclamen (Sıklamen) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
|
ne kadar guzel renkleri .. Tebrik ederim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Hhatice Botanik bahçe, bu mevsimde bile çok renkli sizinle paylaşacağım o kadar çok fotoğraf ve bilgi var ki, toparlıyamıyorum. Sizi de bahçe gezilerimizde sıkça görmek isteriz. Peyzaj bölümünde de güzel paylaşımlarımız oluyor beklerim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Eyvah eyvah..........! Bize yapılır mı bu sayın Murvet... Sevgili cenan' ın da dediği gibi nasıl dayanırız şimdi biz bahara kadar.Doğru , bizi ancak piknik sepetleri paklayacak anlaşılan ![]() Gerçekten de manzara enfes.....! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün merhaba Paylaştığım fotoğraflar, gezi isteği uyandıracak kadar tahrik edici fotoğraflar, katılıyorum. Manzara paylaşmakla bitecek gibi değil, hazırlamış olduğum 5 adet daha fotoğraf var isterseniz, devam etmeyelim. Can bu zulüm etmeyelim..! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Devam edin sayın Mürvet. Bari bahara kadar resimlerle idare edelim ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayı murvet Biz razıyız bu zulüme..... ![]() Lütfen devam edin. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede bu fotoğrafları çekerken özel bir çaba harcamadım, bahçe teras , teras üst terasta bir piknik masası var, oradan oturduğum yerden, insanın kalkası gelmiyor. Aşağıda Tahtakale ve Mercanın o inanlmaz hareketli haline baka kalıyor insan..! ![]() İ.Ü Botanik bahçede, sandviç yenirken manzara |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar çok güzeldi. Teşekkürler.... Düzenleyen aygün : 21-10-2010 saat 21:14 Neden: harf hat. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede kaktüs serasından dışarı çıkmıştık, soğanlı bitkilerde kalmıştık..! Devam ediyoruz. Iris (Süsen) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida Alt Sınıf :Liliidae Takım: Liliales Aile: Iridaceae Cins: Iris ![]() Iris (Süsen) ![]() Iris (Süsen) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Murvet,tohumları toplanıyor mu yoksa dokunulmadan öylece döküldükleri yerde yeşermeleri mi tercih ediliyor? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2010
|
yarin ordayim , )) bu gizli cenneti fani gozlerimle gormem lazim,!!! |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın turkeyexpert hoş geldiniz. Botanik bahçe ziyaretine yarın gitmeyin, önceden haber vermediğiniz için sizin ziyaretinize izin vermezler. Bir de mevsim itibari ile bitkilerde uykuya geçmek üzereler, hayal ettiğiz çiçeklenmeleri görememe ihtimali var. Seralarda, dikkatli gözlerle seyir edilirse, keyif verebilir. Bahara kadar sabredin, yeni düzenlemelerde eklenecek o zaman gezmek gerçekten bir keyif olacaktır. Az daha unutuyordum, ekmek arası sandviçinizi almayı unutmayın, vaktin nasıl geçtiğini anlayamazsınız. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bir içeri bir dışarı çıkmaktan ne yapacağımı şaşırdım. Seralardamı kalayım, yoksa bahçede mi.? kararsız kaldım... Sizin için hazırladığım fotoğraf ve bilgi arşivinde fotoğraf çekimlerini izliyorum, tek kelimeyle diyorum...! Aman Allahım..! Sayılarını vereyim isterseniz yıl başına kadar anca paylaşırım 1200 adetten fazla..! Daha yeniden yapılanmadaki çalışmalar hariç, kaya bahçelerinin yapılış aşamaları ve bitki dikimleri inanıyorum ki süper olacak..! Düzenleyen Nuri Murvet : 22-10-2010 saat 19:04 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Merakla izliyoruz sayın Murvet. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Arkası yarın kuşağı gibi oldu; beklemek de zevkli ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle........ ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın aygün Biraz geç kaldım misafirlerim vardı. Bahçede biraz daha kalayım dedim. Bahçe gezimize başlıyoruz. Bahçenin bir köşesinden boynunu bükmüş bana bakıyor. Soğuklar başlamadan fotoğraflarımı çek diyor bende sözünü dinledim sizlerle paylaşıyorum Amaranthus cruentus Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (Çift çenekliler) Takım :Caryophyllales Aile :Amaranthaceae Cins :Amaranthus L. Tür :A. cruentus L. Binomial adı Amaranthus cruentus L. ![]() Amaranthus cruentus ![]() Amaranthus cruentus ![]() Amaranthus cruentus |
|
|
|
![]() |
|
|