![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyoruz. Nephrolepis exaltata Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Takım: Polypodiales Aile: Davalliaceae Cins: Nephrolepis Schott Tür: N. exaltata (L.) Schott Binominal adı Nephrolepis exaltata (L.) Schott ![]() Nephrolepis exaltata (L.) Schott |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Ne de haklıymış en bilge bitki tanımlamasında sayın Ayazkentli...! Dünyadaki kömür yataklarının temelleri bu dönemdeki eğrelti otlarına dayanır. Bu bilgiye ders kitaplarında yer verilmemesine gel de kızma şimdi ![]() Teşekkür ederim. Düzenleyen aygün : 27-11-2010 saat 20:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
İşte ben tamda bunu bekliyordum! Mükemmel görüntü. (en son resimdeki) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Sizin dediğiniz Nephrolepis exaltata(Eğreti otu) bu fotoğraftan sonraki..! Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor Nephrolepis exaltata ![]() Nephrolepis exaltata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Sizin dediğiniz Nephrolepis exaltata(Eğreti otu) bu fotoğraf olmalı ..! Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor Nephrolepis exaltata ![]() Nephrolepis exaltata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Hayır Sayın Mürvet, tamam bendeki tür bundan ama ben 693 ve 699 mesaj arasındaki türü kasdetmiştim. Diğerlerinden daha farklı görünüyor. Sanki yaprak ucunda kendi görüntüsünün minyatürü bulunuyor gibi. Düzenleyen Ayşe Yıldız : 27-11-2010 saat 22:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyor Adiantum capillus-veneris L. Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Filicopsida Takım: Polypodiales Aile: Pteridaceae Cins: Adiantum L. Tür: A. capillus-veneris L. Binominal adı Adiantum capillus-veneris L. ![]() Adiantum capillus-veneris L. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıç yaprağı gibi...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyoruz. Pteridium aquilinum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Filicopsida Takım: Polypodiales Aile: Dennstaedtiaceae Cins: Pteridium aquilinum (L.) Kuhn – western brackenfern Tür: Pteridium aquilinum (L.) Kuhn var. Binominal adı Pteridium aquilinum ![]() Pteridium aquilinum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin istediğiniz Epiphyte: Epifit bitkiler hakkındaki bilgi ve fotoğrafları paylaşıyorum..! Tillandsia utriculata L. Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf : Liliopsida Alt Sınıf :Zingiberidae Takım: Bromeliales Aile: Bromeliaceae Cins: Tillandsia L. Tür: T. utriculata L. Binominal adı Tillandsia utriculata L. ![]() Tillandsia utriculata L. Düzenleyen Nuri Murvet : 01-12-2010 saat 20:10 Neden: yanlış harf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
Nuri bey merhaba Hızlı bir şekilde iletilerinizi izledim ama sanırım İstanbul üniversitesi botanik bahçesinin nerede olduğuna rastlıyamadım. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz..Şimdiden teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
|
Sayın neslihan@ merhaba İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eminönü ilçesi, Selimiye semtinde bulunuyor. Selimiye camii'nin alt tarafı, İstanbul müftülüğü ile botanik bahçe aynı bahçeyi paylaşıyorlar. Gelmek için iki yol var. Tahtakale, Ticaret Üniversitesi(Eski Ticaret odası) karşısından Süleymaniye camii'ne doğru gelin, Müftülüğün tabelalarını takip edin, aynı bahçede Fen Fakültesi Botanik Bahçesi tabelesını görürsünüz. Fatih istikametinden gelince, Vezneciler istikametinde, İstanbul Üniversitesi kapısından paralel aşağı , Müftülük tabelasını takip edin, aynı bahçede Fen Fakültesi Botanik Bahçesi tabelesını görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler bölümünü gezelim, eğrelti otlarının bulunduğu seraya tekrar geri döneriz. Tillandsia utriculata L. ![]() Tillandsia utriculata L. Düzenleyen Nuri Murvet : 01-12-2010 saat 20:10 Neden: Yanlış harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
İstanbulda bir güzel istanbul kadar güzel . eski türk filimlerinde istanbulu seyreder dalarım eşsiz yeşiline mavisine ![]() Botanik bahceside gezilmesi gereken nadide yerlerden biri bana göre , keşke hafta sonu acık olsaydı . eleriniz yüreginiz dert görmesin şimdilik sayfanızda geziyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
Teşekkür ederim..Oğlum İstanbul üniversitesi eczacılıkda ...Size yazdığımda ona da bahsetmiştim..O da öğrenmiş.. Eşim İstanbula gelince gitmeyi düşünüyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Hhatice Epiphyte: Epifit bitkiler bölümü yüzeysel bilgilerle bildiğim bir konu..! Sayın Hydrosuccess Epifit bitkiler hakkında bilinçli ve çok bilgili, aktif olan sayfalarından konu hakında yeterli bilgi bulabilirsiniz..! Bende fazla derinlere girmeden, bu bitkiler hakkında bilgi ve fotoğraflarla sera gezimizi tamamlamak istiyorum. ![]() Tillandsia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
|
Sayın iris41 merhaba Haliç'te yeşil kalabilen nadir yerlerden birisidir İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi, temizlendikten sonrada mavi sularına kavuşan Haliç nazire yapar gibi botanik bahçeye masmavi göz kırpıyor. Biz ekip olarak bahçedeyiz, Aralık sonuna kadar. Gelirseniz hafta sonuda olur, haber edin beraber gezelim bahçeyi..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda olsaydım orada gönüllü olarak çalışmalarınıza yardımcı olmak isterdim ama ne yazıkki.....(bişeyler bildiğimden değil, bitkileri sevdiğimden isterdim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Alıntı: ayse_afyonlu İstanbulda olsaydım orada gönüllü olarak çalışmalarınıza yardımcı olmak isterdim ama ne yazıkki.....(bişeyler bildiğimden değil, bitkileri sevdiğimden isterdim) Kaya bahçelerinin düzenleme işlerini bitirmek üzereyiz, bitki dikimine ve peyzajına pazartesi başlıyoruz. Botanik bahçeye bugün, Fen fakültesi eski mezunlarından bir hanımefendi geldi, çalışmalarımızı gördü, kolay gelsin temennisinden sonra tanıştık..! Sohbetimizden sonra, botanik bahçeye katkım olsun diye gönüllü çalışmak istiyorum dedi, ne iş verirseniz yaparım kapris yapmadan, inanılmaz istekli, yardım etme çabasında; Erdal Üzen hocamızla tanıştırdım, hocamızda konuya duyarlılığından dolayı çok memnun oldu.. Çarşamba yarım gün, pazar tam gün çalışma izni çıktı, nasip olursa bereber çalışacağız. Sizinde, yakınlarda olsanız seve seve yardım edeceğinizi biliyorum..! Teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bugün botanik bahçede inanılmaz bir hareketlilik vardı. Bahçeye gelen misafirlerin heyecanı beni de sardı, takıldım peşlerine ve sizler için fotoğrafladım..! ![]() Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, bahçeyi ve bitkileri tanıtıyor. ![]() Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, bahçeyi ve bitkileri tanıtıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|