![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat merhaba Merak ettiğiniz bitki Iris germanica (Süsen ) dır. İbreliler bölümünde malç yapılan alanlarda endemik soğanlı bitkiler ve otsu bitkiler var, şu an onlar gözükmüyor, nasip olursa baharda hepsi çıkar renk dünyası ile kokuları çevreyi sarar, kaya bahçesinden ayrılmak istemez gönül..! Bekleriz sayın hozat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Yeni dikildikleri için mi bodur diyorsunuz yoksa böyle kalıp çok fazla büyümedikleri için mi bodurlar? Anlayamadım affedin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu hoş geldiniz Bu ibreli türler alpin dağ çamlarıdır, zorlu yaşam şartlarına adapte olmuş, genetik olarak bodurlaşmış türlerdir. Doğal ortamlarında gelişimi yavaş olarak 3-5 metre boylanırlar. Budama ile kontrol edilebilme özellikleri vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice merhaba Kaya bahçelerimiz bitti, son rutuşları kaldı..! Kaya bahçelerine otsu ve yayılıcı çiçeklenen alpin bitkilerinin dikimini şubat sonunda yapacağız , muhteşem renkli bir bahçe olacak..! Bahara hazırlanıyoruz..! İ.Ü Botanik bahçesine, yeni kazandırılan Bodur ibreliler kaya bahçesinin yeni düzenlemesi..! ![]() Kaya bahçesi: Bodur ibreliler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Bitkiler hallerinden memnun, manzara da aradan göz kırpmş. Ellerinize sağlık... Dedim ve manzaranın hası geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Kaya bahçelerinin düzenlemesi ve bitki dikimlerini bitirdik.. Yürüyüş yollarının zemin taşları döşendi. (Geofit) soğanlı bitkilerin sergileneceği tuğladan kasalarıda bitti. Çayı demledik terasa oturduk, bu muhteşem yaşam dolu manzaraya baka baka çaylarımızı yudumladık, akşam gurubunda manzara fotoğraflarınıda çekmeyi unutmadık..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Biz bamuları sade suda büyütüyoruz ya, o yüzden toprakta mı yetişiyor diye saçma bir soruyla geleyim. Hani en azından vıcık vıcık bir toprakta büyüyorlar sanıyor insan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Sizin vazo içersinde su içinde baktığınız bambular tropikal ve bodur türlerdir. Görmüş olduğunuz bambu cinsleri, daha dayanıklı ve 8-10 metre boy yapabilen büyük formlu türler..! Kuraklığa son derece dayanıklı, kök sistemleri ayrık otu gibi boğumlu dikim parselinde kontrolu zor olan bir bitkidir. Kumlu, gevşek, taban suyu yüksek alanlarda gelişimi son derece hızlı olur..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE= İbreliler bölümünde malç yapılan alanlarda endemik soğanlı bitkiler ve otsu bitkiler var, QUOTE] Sn.Nuri Mürvet, Doğanın bize sunduğu her bitkiyi, hayaranlıkla izler yürekten severim. Bu bir "çakır dikeni"olsa bile. Ama,"ENDEMİK" soğanlı bitkiler deyince, akan sular durur bende. Elimden geldiğince, onları tahrip etmeden yerlerinden alıp bahçeme taşıdıklarım oldu. "Kum zambağı, ada soğanı,acı bakla" bunlardan bazılarıdır. Ayrıca, doğada kendiliğinde yetişen kır çiçeklerini de hiç yabana atamam Benim bahçem, her bahar bir gelincik tarlasına döner. Sayfanızı çok beğeniyorum, ayak izlerinizi takip edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat Botanik bahçede, Türkiye'mizin her bölgesinden toplanan (Geofit) soğanlı bitkilerin çok geniş kolleksiyonu hatta en fazla çeşit ve türe sahip kolleksiyonları var..! (Geofit) soğanlı bitkilerin sergi ve koruma amaçlı kasalarını yapmak bize nasip oldu..! Botanik bahçede 3500 tür otsu bitki bulunuyor ve dünyada bulunan bütün botanik bahçeler ile tohum alış verişi oluyor, resmi olarak..! Benim için burası saklı bir cennet gibi..! Mümkün olduğu kadar, bu güzellikleri sizler ile paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|