![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bugün botanik bahçede inanılmaz bir hareketlilik vardı. Bahçeye gelen misafirlerin heyecanı beni de sardı, takıldım peşlerine ve sizler için fotoğrafladım..! ![]() Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, botanik serada Etobur (Böcekçil) bitkileri tanıtıyor. ![]() Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, botanik serada Etobur (Böcekçil) bitkileri tanıtıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam. Zeytinburnu tıbbi bitkiler parkını gezdim gecen sene muhteşemdi pazar günleri gönüllü calışabilecegimi söyledigimde kapalıyız deminmişti . bahceyi gezmek sizleri tanımak cok isterim sayın nuri bey heyacanı şimdiden sardı teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Ahh, biz de geleceğiz, biz de ......! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
|
Seve seve arkadaşım. Haberleşiriz, harika olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Beni orda farzedin. Mesela pembe montlu kız bendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nuri Bey İnşallah bahara oradayız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ayşe, benim miniklerden birinin adı Ayşe. E montu da pembe. Uyar mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
|
Uyar uyar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
|
Özür hocam... Biz böyle böyle dersi mi kaynattık ne... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Rica ederim utandırıyorsunuz, kaynatmak ne demek..! Bahçede, öyle hızlı gelişmeler oluyor ki, sizlerle paylaşımlarımda birikimler oluyor mesela; ordidelerin yeni türleri açtı, irislerin bir bölümü çiçek açtı, mahonyalar hepsi çiçekte kokuları süper, malta erikleri çiçekte, soğanlılardan nergislerin bir bölümü açtı, seranın içindekiler çiçek açma yarışı yapıyorlar hepsinin fotoğrafları ve bilgileri yığıldı. Pazar günü iki kamyon bitki kolleksiyonu geliyor, dikim ve peyzaj işleri devam ediyor. Bu çalışmalarında fotoğraf ve bilgileride birikiyor. Konumuz: Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler devam edelim bilgileri eritelim..! Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. ![]() Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
Listeye beni de yazın ![]() 1978-79 öğretim yılında Genel Botanik derslerini yapmıştık orda.(30 yıl mı olmuş? Ne kadar da çabuk geçmiş zaman) O yıllardan sonra bir daha gitmedim Botanik Enstitüsüne. Sizlerle birlikte anıları tazelemek harika olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
|
Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler devam edelim..! Bilbergia nutans. H.Wendl Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Angiosperms Bölüm:Monocots Bölüm: Commelinids Takım: Poales Aile: Bromeliaceae Cins: Billbergia Tür: B. nutans Binominal adı Billbergia nutans H.Wendl ![]() Bilbergia nutans Epifit özellik taşır, çiçek goncası oluşumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme zamanı bu aylardamıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Goncası bile çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
|
Kafur Ağacını benim sevdiğim bir anime ustası filminde yer vermiş. O kadar ulu bir ağaç olarak çizmiş ki, ağacı görünce adını merak ettim ve hemen cevap geldi: Kafur Ağacı. ![]() Özellikle yükledim, işte link; http://www.youtube.com/watch?v=gXIIXy_VfVk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mürvet, biraz özelliklerini anlatır mısınız? Su ihtiyacı, ışık, toprak... Sıvı besin vermelimiyiz mesela? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Mürvet botanik bahçeyi nefessiz izliyorum ve nekadar bilmediğim bitki türü varmış. Bizleri bilgilendirdiğiniz için size birkez daha teşekkür ederim. Bu bahçede gezinmek bir zevk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|