![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Listeye beni de yazın 1978-79 öğretim yılında Genel Botanik derslerini yapmıştık orda.(30 yıl mı olmuş? Ne kadar da çabuk geçmiş zaman) O yıllardan sonra bir daha gitmedim Botanik Enstitüsüne. Sizlerle birlikte anıları tazelemek harika olur ) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Özür hocam... Biz böyle böyle dersi mi kaynattık ne... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Çiçeklenme zamanı bu aylardamıdır? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Goncası bile çok güzel. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kafur Ağacını benim sevdiğim bir anime ustası filminde yer vermiş. O kadar ulu bir ağaç olarak çizmiş ki, ağacı görünce adını merak ettim ve hemen cevap geldi: Kafur Ağacı. ![]() Özellikle yükledim, işte link; http://www.youtube.com/watch?v=gXIIXy_VfVk |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mürvet, biraz özelliklerini anlatır mısınız? Su ihtiyacı, ışık, toprak... Sıvı besin vermelimiyiz mesela? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Mürvet botanik bahçeyi nefessiz izliyorum ve nekadar bilmediğim bitki türü varmış. Bizleri bilgilendirdiğiniz için size birkez daha teşekkür ederim. Bu bahçede gezinmek bir zevk. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Vatanı Brezilya, Uruguay ve Arjantin soğuğa en dayanıklı Billbergia nutans türüdür. Kış sıcaklığı 10 derecenin altına düşürmemeye dikkat edelim. Toprağı fazla suyu drene edebilen, ağaç kabuklu, torf, vermulit veya ponza taşı toprağın hacim genişlemesi ve kök gelişimi için mükemmeldir, bu karışım ideal toprağıdır. Direk gelen güneş ışığından olumsuz etkilenir. Epifit özellik taşıdığı için yüksek nemde topraksız yetiştirmeye uygundur. Gelişim süresi nisan ve eylül arası düzenli gübre verilmesi gelişimi açısından önemlidir. Çoğaltılması bölünme yolu ile kolaydır. Hastalıkları kuru ortamlarda, kırmızı örümcek, nemli ortamlarda unlu bit musallat olur , dikkat edilmesini öneririm..! Köklerinin aşırı suyla temasından kaçınalım, Fungus(Mantar) oluşumuna neden olur, bitki ölümleri kaçınılmazdır. Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. ![]() Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana çok ardımcı olacak bu bilgiler. Bu orkide türü benim minik kuzum, sizinde örgülü saçlı kızınız sanıyorum )))) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
)) Demek görücüye çıkıyo kime nasip acaba? Saçları çok havalı söylemeden edemeyeceğim. )) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Minnoşlarımdan gelen iki adet orkidem var şimdi ve bu bölümü de özellikle izliyorum. Bakımlarıyla ilgili başlıklara baktım da......Radikal kararları olan gururlu bitkiler.........! |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kokmasada görüntüsü yeter bence. |
|