![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2012
|
Çeşmedeki sakız ağaçlarının çoğu geçtiğimiz birkaç gün içinde yandı,üstelik Yunan makamları yardım istemedi.Akdenizde birçok ülkedeki yangına karşı ortak hareket mekanizması için en uygun iki ülke olan Türkiye ve Yunanistanın anlaşmaya yanaşmaması bu yıl da sakız ağaçlarını vurdu. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2012
|
Alıntı:
İkisi karşı karşıyadır.Adadaki 2 milyon sakız ağacından 450-700 bin kadarının yandığı düşünülüyor.Çok büyük kayıp. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sakız adasından elde edilen mastik dediğimiz ürün küresel anlamda bu pazarın lideri olan Yunanistan' ın kazanç kapılarından biri idi. Bu kapı da kısmen kapanmış oldu, küresel ekonomik krize yenik düşen ülke için. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2012
|
Çok üzücü, bu kadar yakın ancak bu kadar uzak iki halk. Savaşlar ve düşmanlıklar insanlar kadar Doğa'nın da tahrip olmasına yol açıyor. Halbuki yardım istenseydi bu kayıp çok daha aza indirgenirdi. Bu gibi durumlarda Susanna Tamaro'nun "Sevgili Mathilda, İnsanın Yürümesini Dört Gözle Bekliyorum" kitabı aklıma geliyor. Korkarım insanın bilinçlenip yürümesini görmek için bizim de ömrümüz yetmeyecek. Olan Doğaya, bu gelişmiş ancak bir yönüyle ilkel toplumda yaşayan bilinçli kişilere oluyor. İlkel çünkü mağra'dan bu yana ne değişti, savaşlar hala var, değişen silahlar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2006
|
Sakız Adasındaki sakızların çok büyük bölümü daldırma metodu ile çoğaltılmış ağaçlar olup,yangın sonrası sürmeleride pistacia lentiscus var.chia olacaktır. 5-6 yıllık bir ürün kıtlığı söz kunusu olur,buda sakızın bu beş altı yıl için fiyatını bir kaç misli katlar. |
|
|
|
![]() |
|
|