agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni39Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2009, 17:52   #1
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ninina84 Mesajı Göster
Sn. Kömür sinekleriniz ortalıkta uçuşmuyor mu hiç? Bendekiler hem ortalıkta uçuşuyor hem de sulayınca topraktan çıkıyor. Ama toprağın içinde yaşamıyorlar üstündeler. Sinekleriniz diyince de hoş birşeymiş gibi oldu
Benim sineklerim ortalıkta uçuşmuyorlar, sulama yaptığım zaman toprağın üstünde uçuşuyorlar, sonra sanırım yine toprağın altına giriyorlar. **** sizinkiler gibi toprağın üstüne yayılıyor olma ihtimalleride var.
Sn ilkin, düzenli ilaçlamayla kurtulunabilir sanırım, ben başaramadım, dönem dönem bazı saksılardan çıkıveriyorlar. Belirli periyotlarda birkaç kez ilaçlama yapmak ve sadece sineklilere değil tüm saksılara yapmak yerinde olur sanırım.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2012, 05:51   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2012
Bitki/Agac Dostu

selam arkadaslar, formunuzu gezerken bu bitkilerdeki sinek sorunlarinizi okudum, ve benimde basima gelmisti uzun ugraslar sonunda ben cözümü buldum, ve bir tek sinek bile yok bitkilerimde,

yapmaniz gereken seyler sunlar, gününde bir at kestanesi agaci bulacaksiniz agac kestaneleri olgunlasip yere düstügü zaman kestaneri toplayip her saksinin yani saksi topraginin üstüne en az 3 - 4 tane kestane koyun ve her saksiya 10 ar damla süt damlatin

yalniz sütü cicek veya agac kökünün dibine damlatmayin biraz uzagina direk olarak topraga damlatin, ve sinek olmayacaktir artik deneyin insallah benim gibi basarili olursunuz,

bilirsinizki at kestane agaclarinda kus yuvagi veya diger bir canli kestanerin ciktiginda barinmaz nedeni ise kestaneler canlilara kovma manyetik gücü veriyor sütte günü geldiginde insanin duymayagi kadar koku saliyor bu sineklerde bu kokudan hic hoslanmiyor ve kayboluyorlar,

insallah yardimim olur eger olmassa bende böyle seyleri cok arastiriyorum baska cözümlerde bulacagiz insallah saygilarimla

uenal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 14:01   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-07-2013
At kestanesini denedim. SAKSIYA TOPRAĞIN ÜZERİNE BİRKAÇTANE AT KESTANESİ KOYDUM 100 de 100 sineklere kesin çözüm oldu bilgilendirenlere teşekkür ederim.

fdogru, aleydi ve Seabert74 beğendi.
mustafax3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025