![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Aynı sorun benim iş yerimdeki bitkilerde de var, toprağın içinden çıkıp çıkıp uçuyorlar. Üstelik kapı da devamlı açık duruyor. Ben etkili bir ilaçlama yapmayı düşünüyorum. Bence tek çözüm bu olsa gerek. Bir 15 gün sonra bir daha ilaç yapıp topyekün kurtulanabilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2020
|
Küçük siyah sinekler için tavsiye
Merhaba arkadaşlar, Bende de aynı sinekler problemi vardı ve son zamanlarda sayısı o kadar çok arttı ki internette çare aramaya başladım. Bende ki sineklerin sebebi ağaç tohumlarını ekerken kullandığım torftu. Burada yazan tavsiyelerden üzerine toprak ekleme, sulamama vb pekçok şeyi yaptım fakat kurtulamadım. Sonrasında elimde elektrikli süpürge ile sabah akşam uçanları çekmeye başladım. Fakat sonraki gün toprakta yenilerini görüyordum. En son aklıma saksının üzerini kalın şeffaf bant ile bantlamak geldi. Bu şekilde azaldılar fakat altından yine çıkmaya devam ettiler. Bu defa hem altını hem de üstünü bantladım. Sonraki 2 gün içinde tüm sinekler kayboldu. Bu sayede bitkiler oluşan nemli ortamda hem daha iyi gelişiyor hem de daha az sulamam gerekiyor. Ağacı veya çiceği bu yönteme uygun olanlar deneyebilir. Not: Bantlarken sineklerin girip çıkmasına izin verecek delik bırakılmamalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2020
|
Alıntı:
Yaptığınız işlem şuan için işe yaramış gözükse de sineklerin yumurtlaması için bol nemli bir ortam oluşturmuşsunuz bu yumurtalar çatlayıp larvar çıkmaya başladığında ise beslenmek için ilk hedefleri ne yazık ki bitkiniz kökleri olacak. Bu döngü böyle devam ettiği sürece bitkinizi kaybetme riski ile karşı karşıya geleceksiniz. Ayrıca hava akımı olmaması ve nem yüzünden köklerde çürüme, küflenme olası. Gelelim çözüm önerime oksijenli su bende çok hızlı etki etti. En önemlisi direk olarak larvaları hedef aldığı için ağacımın kuruması durdu. Geride kalan erişkin formlarıyla da etkili bir mücadele yöntemi bulursanız kısa süre içerisinde bu işi çözebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|