![]() |
|
![]() |
#391 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2010
|
ben küçük beyaz sinekler için özellikle hangi ev yapımı ilacın etkili olacağını merak ettim. yaprak altlarında yumurta bırakıyorlar. yaprakları temisledim, bitki için böçek ilaçlarından kullandım hep geçici oldu her sene yine çıkıyorlar ve uygun olan çiçeklerimin hepsini bulaşıyorlar. güllerde de begonvilde de yeşil bitler var. özellikle bunlarda hangi ilaç etkili |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Alıntı:
Sorunuzun cevabı sanırım 'Neemazal'. Tespih ağacı meyvelerinden yapılan organik bir böcek öldürücü. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2010
|
Sayın Mine Hanım , saksı gülümde kırmızı örümcek zararlısı için verdiğiniz arap sabunlu sarımsaklı tarifi uyguluyorum.Yaklaşık ayda bir ; yaprağının üzerinde azıcık bile olsa ince ağ görürsem hemen gülümün tüm yapraklarının altına ve üstüne gelecek şekilde püskürtüp yaprakları siliyorum.Özellikle yaprakların altını sildiğimde peçeteye sarı-yeşil bir renk çıkıyor.Bunlar sanırım peçeteye aldığım yumurtalarından kaynaklanıyor.Tarifinizin çok faydasını gördüm çok teşekkür ederim ; bitkiyi bir sefer böyle temizleyince uzun süre tekrar örümcek sarmıyor üzerini.Ancak bu zararlıdan tamamen kurtulmam mümkün olmadı.İlk farkettiğimde bitkinin üzerini tamamen örümcek sarmıştı ve temizlediğim halde çiçeğim oldukça zayıf kaldı.Bu sene anca toparlayabildi kendini ve iyice büyüdü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2010
|
Çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Çok faydalı bilgiler emiği olan herkese teşekkürler. Sayenizde birçok şey öğreniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Mine hanım, Acı biber ve Pelin karışımı ilacı 1 kg biber/1kg Pelin /6 Kg su ölçeğinde hazırladım. Bu ilacın kokusu ve tadı çok keskln. Seyreltmem gerekir mi ? sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Mine Hanım, Bahçedeki meyveler ( ceviz,badem,erik,kiraz,vişne,şeftali,kayısı ) güller aronialar ve frenk üzümleri için şu sıralar, karpuz kavun ve sebzeler içinde ilerki günlerde kırmızı örümcek ve yaprak bitleri için kullanmayı ıdüşünüyorum. Şeftalideki yaprak büken için özellikle tavsiye edeceğiniz bir preparat var mı ? Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı karışımı ben de gül bitleri için hazırlamıştım. Lakin rüzgar vardı uygulayamadım. 2 gündür pet şişede duruyor. İlacın etkisi azalır mı?. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yaprak bükene has bir terkip bilmiyorum, sizin için araştırayım, bulursam buraya yazarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
maydanoz biti
maydanozlarım bitlendi.Ev yapımı ne ilaç önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Denedim. Sonuç olumsuz. Ertesi günü bitler hala oradaydı. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
|
Merhaba Mine Hanım. Yeni hazırlamakda olduğum küçük sebze bahçesinde karınca yuvaları var. Merak ettiğim bitkilere bir zararları olur mu? Sanırım o kadar karıncayı kaçırmak için etkili bir yöntem yoktur değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
agaclar.net
|
Karıncalar maalesef bitkilere yaprak bitlerini taşıyorlar. Onun dışında doğrudan bir zararları yok. http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=13 burada karıncalarda kullanılması için verdiğim tarifleri bulacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
1/10 oranında arap sabunu , su karışımını minyatür gülüme ve kasımpatılarıma püskürttüm. Sonuç: bitler de siyah böcekler de öylece donup kaldılar. Arkalarından rahmet bile dilemedim ![]() Çok teşekkürler Mine Hanım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
|
Cevap için çok teşekkür ederim. Yuva ağızlarına borik asit karışımını uygulamayı düşünüyorum. Umarım başka bir yere taşınmaya ikna olurlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2006
|
Bende güllerimde, erik ağacımda ve çileklerde bitlerin arttığını görünce arap sabunu- sıvı yağ ve sarımsaklı bir solusyon hazırladım. Etkisi hakkında ciddi şüphelerim vardı. Önce bir gül ve çilekte denedim. Sabunun toprağa geçip toprağa olumsuz etkisi olur diye çok miktarda da püskürtmedim. Ertesi gün kontrol ettiğimde bitlerde hayat belirtisi yoktu ve bitkilerde bir olumsuzluk görmeyince çok sevindim. Tüm bitlenmiş bitkilerimde kullandım. Sonuç gerçekten harika, hiç bir olumsuzluğunu görmediğim gibi bitleri gerçekten öldürüyor, ben kaçırır rahatsız eder sanıyordum, oysa bitler hemen hemen anında ölüyorlar. Ayrıca sabun ve yağ bir arada olunca uygulama sonrası bitkilerin görüntüsü de çok hoş oldu, yapraklar canlı, parlak bir görünüm aldı. Sanki mumlanmış gibi parlak görünüyorlar. Bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
arapsabunlu karışımı 2 oldu bende deniyorum ilkinde kasımpatımda siyah bitleri öldürdü şuan yenileri türemedi gülümde yeşil bitlerden vardı o an olları öldürdü ama 2 gün sonra yeşil bitler yine türedi sabah evden çıkmadan tekrar gülüme sıktım gidince bakacağım sanırım kesin çözüm değil üzerindekiler ölüyor ama tekrar çoğalıyorlar bunun için napmalıyız tekrar gülümde türememesi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Değerli "acropora", hazırladığınız ilacın içindekileri, miktarlarını tam olarak yazabilir misiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2006
|
Ben 2 litre su içerisine 3 yemek kaşığı arap sabunu yarım çay bardağı sıvı yağ ve 6-7 iri diş sarımsağı iyice ezip bir bez içerisine koyarak suyunun ve kokusunun karışıma geçmesini sağladım. Pompa ile kullandığım için partiküller pompayı tıkar diye ezilmiş kısmı direk karışıma eklemedim. Daha sonra bir pompa ile en ince şekliyle buhar gibi bitkilere uyguladım. Mevcut bitler kısa sürede hareketsiz kalıp ölüyor. Yeniden çıkmadılarda belkide sarımsağın kokusu yeniden gelmelerini bir süre önlüyordur. Ben çok memnun kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Teşekkür ederim, Değerli Acropora. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
Bir kaç hafta önce sarmaşık yediveren gül yetiştirmeye başladım.Fakat gülümün hastalığından sefasını sürmeye vakit kalmadı.Bu sitede gül hastalıklarından araştırdığım kadarıyla benim gülümde küllenme,yeşil yaprak biti,pas hastalığı,hatta kara leke var.Yaprak biti için arap sabunlu suyu yapsam (pas hastalığı için gül nemli olmasın diye tavsiye ediliyordu) pas hastalığını artırmaz mı? Bütün bu hastalıkları iyileştirmem için ne uygulamam lazım?Ne tavsiye edersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2010
|
Arkadaşlar benim sorunum domatesde çıkan iki sorun.Birincisi en üstte olan sürgünün solgunlaşarak domatesin büyümesinin durma nıktasına gelmesi ikincisi ise bu dahada önemli 12-13 çiçek açan salkımlarda 2-3 tanesinin kalması geriye kalanlar sanki bıçakla kesilmiş gibi çiçek boğumundan kuruyup dökülüyor ve 4 aylık emeğimde gidiyor malesef.Bu soruna nasıl bir çare bulabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Benimde bir sorum olacak ... teras bahçeciliği yapıyorum 120 metrekare civarı bir terasım var ve üzerinde bitki yetiştirmeye çalışıyorum amatörce genelde sebze bitkileri PDA dan edindiğim pembe domates ağaçlar. net forumdaki arkadaşlardan sv:Nariçi ve sv:gilaboru nickname li arkadaşların gönderdikleri çileklerden, biber, patlıcan, taze, fasulye, salatalık, kıvırcık, marul, devbalkabağı,maydanoz, soru : bitkilerde sineklenme ve böceklenme tesbit ettim bitkilere arapsabunu sıvıyağ sarmısak karışımı uyguladım bazı domates yaprakları sanki burkuldu ilaçlamadan sonra oldu sanırım acaba eskiden elbise dolaplarına konulan naftalin bitkilerde bezden bir kesecik içine koyup koku salgılamasını sağlarsak sinek bit ve benzeri zararlıları engellemiş olurmuyuz bunu yaparak naftalinden uçuşan zerrecikler bitkilere herhangi bir zarar verirmi eğer bu soruyu ziraat mühendisi arkadaşlar veya bu işi profesyonel yetiştiriciler cevaplarsa sevinirim daha önce denemiş olanlarda yazarsa memnun olurum.. bu konuda bilgisi olan herkeze açıktır en azından fikir sahibi olmama yardımcı olacak ...soruma ilave yapmak istiyorum.. bitkilerimin yanında fesleğen bitkisi var saksılar içerisinde acaba kaldırmalımıyım yoksa yaydığı kokudan dolayı sinekleri kaçırma ihtimal dahilindemi Düzenleyen natilus : 16-05-2010 saat 20:30 Neden: soruya ilave eklentisi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Fesleğenin sinekleri kaçırdığı söyleniyor, hatta çoğu sebze yanında bulundurulması öneriliyor. Naftalinin zararlı olup olmayacağını bilmiyorum, hiç aklıma gelmemişti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Bu gün bahçemde bol miktarda yeşil tırtıl gördüm, farkettiklerimi telef ettim. Ya görmediklerim ne olacak? Siyah yaprak bitleriyle uğraşırken tırtıl türedi. Tüm bahçenin sınırına kireç döktüm umarım faydası vardır. Bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
Mine Hanım Merhabalar, Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ben, bu sene bahçecilikle uğraşmaya başladım ve bu konuda son derece yeniyim. İzmir'in Dikili ilçesinde oturuyorum ve 60 m2'lik bahçem var. Mayıs ayı içerisinde büyük bir heves ile ekime başladım ve Adana'dan getirtiğim domates, patlıcan ve biberin yanı sıra, bu yöreden satın aldığım salatalık, kabak, dolmalık biber, acı biber ektim. Ayrıca tohum olarak ektiğim bamya, börülce taze fasulyelerimde 8-10 cm civarındalar. Yine Ağaçalar net'ten getirtiğim Osmanlı kirazı, pembe ve gül domatas ve yer kirazı ektim. Şimdilik her şey normal gidiyor derken 3 gün önce domates fidelerimden birinin toprağa düştüğünü gördüm. Buradaki tarım ile ilgili malzemeler satan ziraat mühendisi fidenin ''kökboğaz'' hastalığına yakalanmış olduğunu ve ''Safacaptaın wp'' isimli Fungusıt ile ilaçlama yaparak hastalık çok fazla ilerlememiş ise diğer fideleri kutarabileceğimi söyledi . Bende aynen dediği gibi yaptım ve tüm sebzelerimi ve toprağı belirttiği ölçüde kullanarak ilaçladım. Fakat kimysal ilaç kullanmak hiç içime sinmediği için dünden beri forumu baştan aşağı okudum hem çok bilgilendim hemde kafam karıştı. Şimdi; şunu sormak istiyorum. Baçemdeki tüm sebzeler için hastalıklardan ve zararlılardan koruyucu hangi karışımı önerirsiniz ve ne kadar sıklıkla kullanmalıyım.? Saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|