Benimde bir sorum olacak ...
teras bahçeciliği yapıyorum 120 metrekare civarı bir terasım var ve üzerinde bitki yetiştirmeye çalışıyorum amatörce genelde sebze bitkileri PDA dan edindiğim pembe domates ağaçlar. net forumdaki arkadaşlardan sv:Nariçi ve sv:gilaboru nickname li arkadaşların gönderdikleri çileklerden, biber, patlıcan, taze, fasulye, salatalık, kıvırcık, marul, devbalkabağı,maydanoz, soru : bitkilerde sineklenme ve böceklenme tesbit ettim bitkilere arapsabunu sıvıyağ sarmısak karışımı uyguladım bazı domates yaprakları sanki burkuldu ilaçlamadan sonra oldu sanırım acaba eskiden elbise dolaplarına konulan naftalin bitkilerde bezden bir kesecik içine koyup koku salgılamasını sağlarsak sinek bit ve benzeri zararlıları engellemiş olurmuyuz bunu yaparak naftalinden uçuşan zerrecikler bitkilere herhangi bir zarar verirmi eğer bu soruyu ziraat mühendisi arkadaşlar veya bu işi profesyonel yetiştiriciler cevaplarsa sevinirim daha önce denemiş olanlarda yazarsa memnun olurum.. bu konuda bilgisi olan herkeze açıktır en azından fikir sahibi olmama yardımcı olacak ...soruma ilave yapmak istiyorum.. bitkilerimin yanında fesleğen bitkisi var saksılar içerisinde acaba kaldırmalımıyım yoksa yaydığı kokudan dolayı sinekleri kaçırma ihtimal dahilindemi
Düzenleyen natilus : 16-05-2010 saat 20:30
Neden: soruya ilave eklentisi için
|