Sayın Mine Hanım , saksı gülümde kırmızı örümcek zararlısı için verdiğiniz arap sabunlu sarımsaklı tarifi uyguluyorum.Yaklaşık ayda bir ; yaprağının üzerinde azıcık bile olsa ince ağ görürsem hemen gülümün tüm yapraklarının altına ve üstüne gelecek şekilde püskürtüp yaprakları siliyorum.Özellikle yaprakların altını sildiğimde peçeteye sarı-yeşil bir renk çıkıyor.Bunlar sanırım peçeteye aldığım yumurtalarından kaynaklanıyor.Tarifinizin çok faydasını gördüm çok teşekkür ederim ; bitkiyi bir sefer böyle temizleyince uzun süre tekrar örümcek sarmıyor üzerini.Ancak bu zararlıdan tamamen kurtulmam mümkün olmadı.İlk farkettiğimde bitkinin üzerini tamamen örümcek sarmıştı ve temizlediğim halde çiçeğim oldukça zayıf kaldı.Bu sene anca toparlayabildi kendini ve iyice büyüdü

yaprakları gitgide sıklaştığı için artık aralarını silmek çok kolay olmuyor ve aralarına ulaşmak için yaprakları hafifçe çekerken bile yapraklarını kırmaktan korkuyorum.Bu nedenle yaklaşık ayda bir çiçeğe sıvıyı püskürtüp silmek yerine daha sık püskürtüp silmeden bırakabilir miyim? İçerisinde sabun olduğu için silmeden bırakmakta tereddütte kaldım acaba yaprakları yakar mı?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.