Mine Hanım Merhabalar,
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Ben, bu sene bahçecilikle uğraşmaya başladım ve bu konuda son derece yeniyim. İzmir'in Dikili ilçesinde oturuyorum ve 60 m2'lik bahçem var. Mayıs ayı içerisinde büyük bir heves ile ekime başladım ve Adana'dan getirtiğim domates, patlıcan ve biberin yanı sıra, bu yöreden satın aldığım salatalık, kabak, dolmalık biber, acı biber ektim. Ayrıca tohum olarak ektiğim bamya, börülce taze fasulyelerimde 8-10 cm civarındalar. Yine Ağaçalar net'ten getirtiğim Osmanlı kirazı, pembe ve gül domatas ve yer kirazı ektim. Şimdilik her şey normal gidiyor derken 3 gün önce domates fidelerimden birinin toprağa düştüğünü gördüm. Buradaki tarım ile ilgili malzemeler satan ziraat mühendisi fidenin ''kökboğaz'' hastalığına yakalanmış olduğunu ve ''Safacaptaın wp'' isimli Fungusıt ile ilaçlama yaparak hastalık çok fazla ilerlememiş ise diğer fideleri kutarabileceğimi söyledi . Bende aynen dediği gibi yaptım ve tüm sebzelerimi ve toprağı belirttiği ölçüde kullanarak ilaçladım.
Fakat kimysal ilaç kullanmak hiç içime sinmediği için dünden beri forumu baştan aşağı okudum hem çok bilgilendim hemde kafam karıştı. Şimdi; şunu sormak istiyorum. Baçemdeki tüm sebzeler için hastalıklardan ve zararlılardan koruyucu hangi karışımı önerirsiniz ve ne kadar sıklıkla kullanmalıyım.?
Saygılar sunarım.
|