agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni228Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-09-2016, 17:00   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dilara21 Mesajı Göster
Bu böcek türünü bilen var mı acaba?
Hemen öldürmenizi tavsiye ederim.

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/2540.htm

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2017, 14:44   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2017
Bu canlının zararı var mı?

balkonda bu canlıdan baya bir görüyorum. zararı varmıdır.

Eklenen Resimler

Pigments Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2017, 15:09   #3
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Sanmıyorum .zararlı bir böcek deyil ,gübre olan yerlerde !!!! Buğday tarlalarından gelmiştir

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 17:54   #4
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Wink

selamlar herkese.

bitkilerimde bu böcekten bulunmakta. yapraklarda özellikle de arka taraflarında gezen bu böcek zararlımıdır? mücalede etmem gerekir mi?
böcekler çok küçük.macro lensle bu kadar oldu.
teşekkürler...
Name:  böcek2.jpg
Views: 20594
Size:  36.4 KB
Name:  böcek 3.jpg
Views: 20584
Size:  25.8 KB
Name:  böcek1.jpg
Views: 20630
Size:  37.8 KB
Name:  böcek 4.jpg
Views: 20524
Size:  19.2 KB
Name:  lala.jpg
Views: 20557
Size:  27.9 KB

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2017, 10:24   #5
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Thrips sp.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı Mesajı Göster
selamlar herkese.

bitkilerimde bu böcekten bulunmakta. yapraklarda özellikle de arka taraflarında gezen bu böcek zararlımıdır? mücalede etmem gerekir mi?
böcekler çok küçük.macro lensle bu kadar oldu.
teşekkürler...
Eklenti 653097
Eklenti 653098
Eklenti 653096
Eklenti 653099
Eklenti 653100

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 04:57   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı Mesajı Göster
selamlar herkese.

Zararı yok ise sorun etmemek gerekir.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 09:35   #7
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Zararı yok ise sorun etmemek gerekir.
Thrips zararlıdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 18:54   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-09-2012
resimdeki böcek gece olunca daha fazla ortaya çıkmakla birliklte mermer ve fayans üzerinde geziyor. Pire gibi zıplıyor ve naftalin, çamaşır suyu ve gaz yapı denemelerinden sonra bile kökü kurumamş halde kafilellerce devam ediyor.Bu böceğin ne olduğunu bilen varmıdır. internette baktığım pire resimlerine benzetemedim, zira piereyle gümüş böceği karışımına daha çok benziyor.

Eklenen Resimler

oziii05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2018, 09:16   #9
Yeni Üye

halen bulunamadı ve çözüm yok,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oziii05 Mesajı Göster
resimdeki böcek gece olunca daha fazla ortaya çıkmakla birliklte mermer ve fayans üzerinde geziyor. Pire gibi zıplıyor ve naftalin, çamaşır suyu ve gaz yapı denemelerinden sonra bile kökü kurumamş halde kafilellerce devam ediyor.Bu böceğin ne olduğunu bilen varmıdır. internette baktığım pire resimlerine benzetemedim, zira piereyle gümüş böceği karışımına daha çok benziyor.
yıl 2018 halen aynı sorunu yaşıyorum, türünü bilsem daha etkili ilaç kullanıcam ama yok,kimse bilmiyor. yardımcı olabileceği varmı

Eski 22-06-2018, 18:48   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2018
Alıntı:
yıl 2018 halen aynı sorunu yaşıyorum, türünü bilsem daha etkili ilaç kullanıcam ama yok,kimse bilmiyor. yardımcı olabileceği varmı
Acaba neler denediniz hala aynı sorunla uğraşıyor olmanız beni cok korkuttu ben ilk defa bu bocekle karşılaştım gercekten bir çözümünü bilen yok mu

Nes82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2018, 22:47   #11
Yeni Üye

evimi ilaçlatım,ilaç firması asit attığını söyledi. 10 gün ev kapalı olmasına rağmen halen mermerde görünüyorlar. bi kaç böcek bilimciye mail attım nasıl kurtulabiliriz diye, zira ilaçlama firmalarına bir daha para vermek istemiyorum.
Onlar talaş böceği diyorlar ama bu küçük arkadaşlar geceleri mermerde görünüyorlar. pire gibi zıplayan ancak gümüş böceği gibi iskelete sahip bu haşerelerden kurtulmanın yolunu bilen varmıdır.

Eski 04-07-2018, 21:32   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2018
Alıntı:
evimi ilaçlatım,ilaç firması asit attığını söyledi. 10 gün ev kapalı olmasına rağmen halen mermerde görünüyorlar. bi kaç böcek bilimciye mail attım nasıl kurtulabiliriz diye, zira ilaçlama firmalarına bir daha para vermek istemiyorum.
Onlar talaş böceği diyorlar ama bu küçük arkadaşlar geceleri mermerde görünüyorlar. pire gibi zıplayan ancak gümüş böceği gibi iskelete sahip bu haşerelerden kurtulmanın yolunu bilen varmıdır.
Evet bu bocegi taniyan bilen nasil kurtulunacagini soyleyebilen biri yok mu acaba camlarin onundeki mermerde geziyolar aksam olunca cikiyorlar ilk bakista gumus bocegine benzeyen ama cok kucuk zıplayabilen bu bocekler cok sinir bozucu eger bocek bilimcilerden bir haber gelirse nolur bizede haber verin kim ne ogrenebilirse cozum yolu bulursa paylassin lutfen

Nes82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2019, 09:42   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nes82 Mesajı Göster
Evet bu bocegi taniyan bilen nasil kurtulunacagini soyleyebilen biri yok mu acaba camlarin onundeki mermerde geziyolar aksam olunca cikiyorlar ilk bakista gumus bocegine benzeyen ama cok kucuk zıplayabilen bu bocekler cok sinir bozucu eger bocek bilimcilerden bir haber gelirse nolur bizede haber verin kim ne ogrenebilirse cozum yolu bulursa paylassin lutfen
Ben de çözüm arıyorum yaklaşık bir aydır evdeler genelde akşamları çıkıyorlar eczaneden aldığım ilaçlarda fayda etmedi bilen varsa yardım etsin lütfen

Harfendaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2020, 11:43   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-10-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nes82 Mesajı Göster
Çook zaman geçmiş amaa belki bi çözüm bulmulsunuzdur

Mrymozcan92 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2019, 14:57   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2019
Alıntı:
Ayni sorunu bende yasiyorum , pencere , parke aralarinda ve balkonda varlar. Ilaclama yapmama ragmen kesilmiyor. Zipliyor ve geceleri ortaya cikiyorlar yogunlukta ve mermer ustu cam fayans gibi yerlerde dolasiyorlar. Bunun cinsi nedir kimse bilmiyormu ? Ona gore bir ilaclama yapmak istiyoruz. Lutfen bilen biri yardimci olsun...

Eklenen Resimler

weaver123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2019, 10:21   #16
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi weaver123 Mesajı Göster
Ayni sorunu bende yasiyorum , pencere , parke aralarinda ve balkonda varlar. Ilaclama yapmama ragmen kesilmiyor. Zipliyor ve geceleri ortaya cikiyorlar yogunlukta ve mermer ustu cam fayans gibi yerlerde dolasiyorlar. Bunun cinsi nedir kimse bilmiyormu ? Ona gore bir ilaclama yapmak istiyoruz. Lutfen bilen biri yardimci olsun...
ben artık vazgeçtim, çünkü denemediğim şey kalmadı, bi ara balkonları sadece çamaşır suyuyla yıkadım azalır gibi oldu ama sonuç yine değişmedi,

Eski 29-06-2019, 08:09   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2019
İsmi bilinmeyen garip böcekler hakkında

Alıntı:
ben artık vazgeçtim, çünkü denemediğim şey kalmadı, bi ara balkonları sadece çamaşır suyuyla yıkadım azalır gibi oldu ama sonuç yine değişmedi,
Hocam merhaba, biz de bu sorundan muzdarip olduk. Çarşıya inince bu ilacı önerdiler kullandık ve etkisini gösterdi 3-4 haftadır görmüyoruz böcekleri. Bu sorunu yaşayanlar deneyebilirler. Umarım etki eder ve kurtulursunuz...

Eklenen Resimler

theprowler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2019, 22:24   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Arkadaslar merhaba bu ziplayan sinek pire gorunumlu mahlukatlarin ne oldugunu buldum sizinlede paylasmak istedim, bunlar buz piresi bir diger adi sicrak, bozuk torf **** gubreden olusuo yani kaynagi toprak.. ozel ilac alip oldurmeniz lazim. Topragi **** kaynagi bol bol ilaclamaniz lazim. Ben ilaclamalar neticesine azalttim ama tam kesilmedi yavrulari cikiyor cunku ilac yumurtalara etki etmior ama epey azaldi sorun...

Eski 29-07-2021, 01:09   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-07-2021
Alıntı:
Arkadaslar merhaba bu ziplayan sinek pire gorunumlu mahlukatlarin ne oldugunu buldum sizinlede paylasmak istedim, bunlar buz piresi bir diger adi sicrak, bozuk torf **** gubreden olusuo yani kaynagi toprak.. ozel ilac alip oldurmeniz lazim. Topragi **** kaynagi bol bol ilaclamaniz lazim. Ben ilaclamalar neticesine azalttim ama tam kesilmedi yavrulari cikiyor cunku ilac yumurtalara etki etmior ama epey azaldi sorun...
Merhaba,
Salon bitkilerimde kil bilyesi pomza zeolit lav taşı ve hindistan cevizi torfu karışımını kullanıyorum. Bunlardan hangisi bozuk olabilir acaba? Bahsettiğiniz buz pirelerinden görmeye başladım bir haftadır. Gitgide çoğalıyor gibiler Hangi ilacı kullanmam gerekiyor?

esen.ü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2020, 11:44   #20
Yeni Üye

Alıntı:
Allah rızası için kurtulduysanız bize de söyleyin lütfen

Eski 29-06-2019, 22:30   #21
Yeni Üye

Hocam ne olduklarini yazdim buz piresi / sicrak. Bozuk torfff **** topraktan uruyorlar..

Eski 29-10-2020, 11:41   #22
Yeni Üye

Çözüm bulabildiniz mi

Eski 15-05-2018, 18:18   #23
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

bu çeşme papatyasından eksik olmayan. kafalarını hunharca çiçeğe daldıran uğur böceğine benzeyen böcekleri tanıyan varmı? bugün baya çoktular.havanın biraz soğuduğu zamanlar görünmüyorlar.
Name:  fdsfsdf.jpg
Views: 46240
Size:  41.3 KB

Edit: Halı böceği imiş. organik kumaşlar halı felan üzerinde çoğalabiliyormuş. kuşların kanadında da olabiliyormuş. muhtemelen kuşlar taşıdı. bitkilere bir zararı yok. müze zararlısı diye geçiyormuş. evlerde çoğalma imkanı bulabilsede en azından benim böyle bir sorunum olmadı. zaten içeriye kazara giren böcekler pencere kenarında ölü buluyorum. bir çok türü olduğu için genelleyemem tabi.

uğur böceği değilmiş. ona üzüldüm

Düzenleyen Batı Rüzgarı : 15-05-2018 saat 19:25
Eski 23-05-2018, 20:25   #24
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

clematisime dadanan bu böcek nedir? yapraklarda trips veya kırmızı örümcek benzeri izler bırakıyor.
Name:  111.jpg
Views: 45258
Size:  13.6 KB
Name:  2222.jpg
Views: 45178
Size:  22.5 KB
Name:  ds4545.jpg
Views: 45670
Size:  17.3 KB

Eski 24-06-2018, 19:22   #25
Ağaç Dostu

ParlakYıldızlar's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2015
Bu bocek selluka 'daydı zararsız gibi göründü ama alıp dışarı attım, ne olduğunu bilen var mı?

Eklenen Resimler

ParlakYıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2018, 19:58   #26
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar Mesajı Göster
Bu bocek selluka 'daydı zararsız gibi göründü ama alıp dışarı attım, ne olduğunu bilen var mı?

Pis kokulu yeşil böceğin nimfleri yani yavruları, bir süre sonra ergin olunca renk değiştirip yeşil renkli olacaklar.

Pis kokulu yeşil böcek

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2018, 20:53   #27
Ağaç Dostu

ParlakYıldızlar's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2015
Teşekkür ederim,Sayın. Lonicera nette arama yaptım ama bulamamistim,şimdi tekrar ismiyle arama yapınca antenlerinin iki renkli oluşuyla birebir aynısi,bu arada böcek görunce psikolojik kaşıntı olmasa iyiydi ama neyse şimdi devamı varmı bakayım.

ParlakYıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2018, 08:46   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2008
Bodur palmiyede dün sabah gördüğüm bu arkadaşlar kimdir, bizi tanıştırabilecek var mı? aksi durumda onları uğur böceği zannetmeye devam edeceğim (umarım öyledir)
https://ibb.co/cKbQN8
https://ibb.co/iX4qpo

EDIT
İnternetten benimkilere çok benzeyen uğur böceğini buldum, ancak zararlı tip uğur böceği diye geçiyor, fakat zararı nedir onu bulamadım. Tür adı Epilachninae imiş.
linkte de bir resmi mevcut:https://www.coccinellidae.cl/paginas...a_patricia.jpg

EDIT2
Sanırım bendekiler de pis kokulu yeşil böcek. Linkteki fotoğrafa bakınca daha çok benziyorlar. http://www.bayramgocmen.com/album/up...0-3f412067.jpg

EDIT3
Benim böceklerin linkteki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere pis kokulu yeşil böcek oldukları artık kesinleşti. Ama o kadar güzel görünüyorlar ki kıyamıyorum bir şey yapmaya
https://ibb.co/c2rG4y
https://ibb.co/j6YDjy
https://ibb.co/nqktjy

Düzenleyen siyim : 02-07-2018 saat 08:06
siyim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2018, 20:30   #29
tds
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-04-2012
Ceviz in içinden çıkan bu böcek nedir?

Merhabalar evde kabuklu ceviz vardı kabukları kırdıkça içinden bu böceklerden çıkıyor. Bunlar nedir zararlı mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim

Eklenen Resimler

tds Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2019, 20:37   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tds Mesajı Göster
Merhabalar evde kabuklu ceviz vardı kabukları kırdıkça içinden bu böceklerden çıkıyor. Bunlar nedir zararlı mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim
Bir cins ağaç kurdu (Tahta kurdu). Zehirli değildir diye düşünüyorum.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç kurdu, böcek larvası, larva, vestiyer

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025