![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Yalnız gördüğüm kadarıyla, bu zararlıdan kurtulmak için toprağa zarar veriliyor. Acaba kurtulmanın ilaçsız yolları denenemez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
Alıntı:
ilaç olarak da "Imidacloprid" içerikli ürün kullandım Amerika'da yapılan bir araştırmaya güvenip. Bakalım etkisi Ekim, Kasım aylarında belli olur. Kullandığım ilk ve tek kimyasal ilaç arazimde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Arkadaşlar danadişi, danaburnu böceğinin kültürel mücadelesi için sonbaharda toprağı 30 cm derinlikte kazarak içerisine at gübresi koyun ve üzerini kapatın. Kışı geçirmek için bu zararlı böcekler at gübresine gelecektir. İlkbahar başlangıcında bu bölgeyi kürekle açarak bu canlıları tek tek toplayıp imha edebilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum. Düzenleyen tWoFuNN : 15-07-2014 saat 21:59 Neden: Resim eklemek için düzenledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2014
|
mocap
Ben mocap uygulaması yaptım ve 10 gün içinde ölü larvalara ulaştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Gübrelerinin çok verimli olduğunu söylemeliyim. Solucan gübresiyle rahatlıkla rekabet eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
Merhaba, 2014 yılında FINDIKTA MAYIS BÖCEĞİ (Melolontha melolontha) adlı bir çalışma var. Belki faydalı olabilir http://giresun.tarim.gov.tr/Belgeler...6ce%C4%9Fi.pdf Kültürel Önlemler: Ergin ve larvaları görüldüğünde toplayıp öldürmek yoğunluğun düşmesi bakımından önemlidir. Kimyasal Mücadele: Mücadele sonbahar yağmurlarını müteakip hava sıcaklığı henüz uygun durumdayken yapılmalıdır. Eylül başından Ekim 15’e kadar olan süre ilaçlama için en uygun zamandır. Bu dönemde larvalar hem kolayca mücadele yapılabilecek 2. dönemde hem de yüzeye en yakın derinliktedir. KULLANILACAK İLAÇLAR VE DOZLAR Etkili Madde Chlorpyfifos-Ethyl Formulasyonu 25% WP Dozu 15 g/1 m2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
konuyu baştan sona okudum. adı geçen kimyasalların çoğu yasaklandı ve bulmanız imkansız. denenmiş kullanabileceğiniz kimyasallar şunlardır. Chlorpyfifos-Ethyl IMIDACLOPRID ALPHA-CYPERMETHRIN . dir. kükürt kaçırıcı olarak kullanılabilir. toprağa uygulanan sıvı bakırda kök tedavi edici olarak kullanılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
Merhaba arkadaşlar. yeni konu açamadığım için buraya yazma gereği duydum umarım doğru başlıktır. Ben bir merakla birçok çiçek ve sebze tohumu aldım. Bunlardan ilk çimlenenler ( Çikolata kozmos çiçeği ve hercai menekşeler) güzel bir şekilde çimlenip, 8-9 cm boya ulaşınca hepsi toprağın olduğu yerden başlayıp başa kadar kurumaya başladılar. köke yakın kısım kuruyunca zaten cılız kaldılar ve düştüler. bunlar istisnasız hepsi gitti. Bunun nedeni ne olabilir? bodrum katta kalıyorum soba var bulunduğum yerde, çok nemli sayılmaz. bundan olabilir mi? çok sulamaktan/az sulamaktan veya bir hastalıktan neden olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2016
|
Hasta Mazım
merhaba Mazım bu sene çok hasta gözüküyor. Hatta ölüyor gibi, Mantar olabileceği şüphesi ile 3 gün önce bordo bulamacı uyguladım. Ancak bugün gördüm ki bu resmini çektiğim larvalardan 6-7 tane gördüm. Yardımcı olabilecek veya yol gösterebilecek birisi var mıdır ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2015
|
Fidanları yiyip kurutan canlı
Merhabalar; Bahçeme fidan dikiyorum ama ne olduğunu bilmediğim bir canlı var. Dipten bu fidanların kökünü yiyip fidanı kurutuyor. Bu canlı nedir? Bahçeden Nasıl yok edebilirim? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Kadi lokmasi ya da haziran bocegi denen larvaya benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaçsever
|
Merhaba Fotolar larvaya mı ait? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sonra bu böcekler tüm bahçeyi sardı.Fidan dikiyoruz kökü kemirip kurutuyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2016
|
Gecen yil diktigim visne agacinin, yapraklari nisandan beri sararmaya devam ediyordu. Ben de bu kadılokması denen bocekten suphelenmistim. Bugun agacin dibini acip baktim ve 30cm kadar dipte, 3 tane kocaman kadılokmasıyla karsilastim. Agacin kolerini yiyip bitirmislerdi. Bunlardan kurtulmak icin agaci kokunden sokup tekrar dikmek zorunda kaldim. Dikerken dibine ceviz yapragi koydum, ilk sefer dikerken incir yapragi komustum bu arada ama ise yaramamis belli ki. Bol bol sulamayi dusunuyorum. Umarim agac yasar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
agaclar.net
|
Bizim bahçede bulunan kadı lokmalarıyla süresiz barış imzaladım. Kadı lokması diye bilinen larvaların bir çok türü var ve hepsi zararlı değil, aksine bazıları faydalı. Biribirinden çok küçük detaylarla ayrılıyorlar. Esas fark erginlerde. Pupa olup içinden böcek çıktığında ne çıktığı önemli. Bizimkiler metalik yeşil böcekler ve çok önemli bir ayrıntı, sırtlarında ters bir yeşil üçgen plaka var. Bunların larvaları kesinlikle zararsız. Ayırmanın başka ve kolay bir yolu; gübrede, çürümekte olan organik atıklarda, kompostta bulduklarınız zararlı değil. Bunlar sadece ölü organik madde ile besleniyorlar, ve organik maddenin ayrışmasında önemli bir rolleri var. Üstelik de gübreleri çok iyi ve canlı köklerle işleri yok. Canlı köklerle beslenenler zaten organik atıkların içine gelmiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
öncelikle verdiğiniz bilgilerden ve uğraştığınız onca denemeyi paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. bahçemde sizinde belanız olan bu kadı lokması(haziran böceği) larvalarından 400 m2 de 5-6 tane kadar gördüm. öncelikle bu normal midir? gördüklerimi öldürdüm. sadece 1 tanesini (ilk gördüğüm) sonuçta bunlar kurt bunlarda çürümüş şeyleri yiyorlar diye bırakmıştım. bahçeyi bu sene ilk defa işliyoruz. yaklaşık 20 yıldır hiç işlenmemişti. şimdi ben bu tarladakilerle mücadele edeyim mi etmeyeyim mi bielemedim. etrafımızda pek yok yabani erik ağaçları mevcut. etrafımızda selvilerde mevcut onlara baktığımda hepsi yaşıyor görünüyor ve yeni filizler sürekli geliyor. bu canlılar sıradan olabilecek miktarda mı? yoksa hiç mi olmaması gerekir. tarlada hiç gübre kullanılmamış lakin öncesinde koyun sürüleri vs. üzerinde gübre bırakmışlar. bu canlılar moralimi çok bozdu. ilaç kullanmak istemediğimden sizin yaptığınız gibi ekolojik **** toplama yöntemleriyle başetmek istiyorum. NOT: solucan gübresinin içerisinde bulunan bazı maddelerde zararlıların ağaç köklerine zarar vermediğini okumuştum. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. bu sene ağaçları toprağa koymadan önce bir miktar su ve 2 avuç kadar solucan gübresi attım çok güzel filizlenme oldu. umarım zarar görmezler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
agaclar.net
|
Bir önceki mesajımda yazdığım gibi, bu larvalarla barış imzaladım. Bahçenizde bulduklarınızı nerede bulduğunuza dikkat edin. Çürümekte olan organik atıkların, gübrelerin içinde bulduysanız bir zararı yok, aksine faydası var. Hazirandan itibaren erginleri de görürsünüz, mutlaka bir kaç tane yakalayıp inceleyin. Metalik yeşil ve sırtında bir ters üçgen plaka varsa içiniz rahat etsin, bir zararı yok. Yeşil ve sırtında ters üçgen plaka olmayanlar, ergin kabuk rengi kahverengi, kahverengi-beyaz alacalı olanlar zararlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2012
|
@MeyveliTepe hocam son mesajlarınızda bu canlıların kök yiyenlerinin gübre tuzağına gelmediğini söylemişsiniz. Kök yediğine emin olduğumuz türler için güncel çözüm nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
agaclar.net
|
Gübreye gelmeyip canlı kökleri yiyenler için biyolojik mücadele aracı olarak bir tür fungus ve yırtıcı nematod uygulamaları var. Ancak bunlar ülkede bulunamıyor maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2007
|
merhabalar.belki biliyorsunuzdur belki denemişsinizdir ama eskilerin uyguladığı odun külü yöntemiyle kök zararlılarıyla mücadele edildiğini biliyorum.uygulamayı yaşı büyükler hala daha yaparlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
Bahçede ki böcek zararlı mı?
Yazlık bahçesinde özellikle keçi gübresi atılan alanda oldukça fazla gördüm. Patlıcanların gelişimine etki etmiş olabilir mi? Birde önümüzde ki sezon için mücadele edilmeli mi? İlginiz için şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
sayın gc gördükleriniz gübre ile gelmiş; kadı lokması(haziran böceği) çeşit çeşit isimleri mevcut böceğin larvasıdır. inanılmaz oburdur. bahçede gördüğünüz yerde öldürün ya da tavuklara verin yesinler. toprakta ıslah çalışmalarına başlayın. gördükçe öldürün zaman içinde azalacak ve sizin kontrolünüzde olacaktır.benim bahçemde de görmüştüm iyidir herhalde diye düşünüyordum ne yazık ki o kadar masum değiller. ne kadar kök varsa kemirip bitiriyorlar. özellikle ağaçlara dadanınca kurtarmak zor oluyor. fırsat buldukça toplayın ilaç kullanmanıza gerek yok. özellikle erginlerini dışarıda görürseniz öldürün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
ben bahçede gördüğümde öldürmeye başladım şu an hiç görmüyorum. özellikle erginlerini öldürmek bu işin ana savunucusu. toprağın çok derinlerinde yaşıyabiliyorlar bunun için dikkat edin gördükçe toplayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
Alıntı:
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Moderatör
|
Balkonumdaki büyük sardunya saksılarının her sene bitki bakımlarını yaparken, kısmen veya tamamen toprak değişimi de yapıyorum. Toprakları boşaltığımda kadı lokması larvalarına çok rastlarım. Bunları bir saksı tabağına toparlar sonra da tavuklara veririm, onlar da bayıla bayıla yerler. Bu seneki Tohum takas çalışmalarını yaparken Zafer İnandıklı bir kova içine koyduğu kompost ve kadı lokmalarını getirdi. Sonra da onların bıraktığı dışkılarını bize verdi. Başlığı da okudum. Benim belâlılarımın faydaları varmış. Şimdi Zafer'in verdiği gübreyi bir saksı içindeki bitkide deneyeceğim, eğer faydasını görürsem olan bizim tavuklara olacak; ziyaferleri son bulacak. ![]() http://www.agaclar.net/forum/1371307-post7440.htm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Beş ay öncesine kadar yaptığım kompostlardan çıkan larvaları öldürüyor idim. Sayın meyvelitepenin mesajlarını okuduktan sonra benimkilerin iyilerden olduğunu öğrendim ve küçük bir sandık içinde beslemeye başladım. Sadece kompost yedikleri için akarı kokarı yok. Kompostan kafalarını dahi çıkarmadıkları için gezme huyları da yok. Yiyiyorlar kompostu yapıyorlar gübreyi. Bu güne kadar epeyce gübre elde ettim. Saksılarına kattığım bitkiler gayet güzel gelişiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
Kompostunu görmek benim için ilginç oldu, çünkü hem bitkilere zararı hem bahçede (haziran ~24 ile temmuz sonuna kadar olan zaman aralığında) özellikle akşamları ergin olanların insanlara saldırmaları gerçekten çok bezdirici oluyor. Bu aralıkta sürekli olarak akşamları elimizde sineklikle oturuyoruz. İlk olarak sadece sarı ışığa geliyor filan diyerekten farklı ışık türleri seçtik ama maalesef her türlü ışığa geliyorlar. Resim Kaynak: University of California,The Continuing Struggle to Manage the Tenlined June Beetle http://cestanislaus.ucanr.edu/files/141103.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç kök kurdu, ağaç kök kurt |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|