View Single Post
Eski 08-05-2017, 13:31   #169
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bizim bahçede bulunan kadı lokmalarıyla süresiz barış imzaladım.

Kadı lokması diye bilinen larvaların bir çok türü var ve hepsi zararlı değil, aksine bazıları faydalı. Biribirinden çok küçük detaylarla ayrılıyorlar.

Esas fark erginlerde. Pupa olup içinden böcek çıktığında ne çıktığı önemli.

Bizimkiler metalik yeşil böcekler ve çok önemli bir ayrıntı, sırtlarında ters bir yeşil üçgen plaka var. Bunların larvaları kesinlikle zararsız.

Ayırmanın başka ve kolay bir yolu; gübrede, çürümekte olan organik atıklarda, kompostta bulduklarınız zararlı değil. Bunlar sadece ölü organik madde ile besleniyorlar, ve organik maddenin ayrışmasında önemli bir rolleri var. Üstelik de gübreleri çok iyi ve canlı köklerle işleri yok. Canlı köklerle beslenenler zaten organik atıkların içine gelmiyorlar.
sayın meyveli tepe

öncelikle verdiğiniz bilgilerden ve uğraştığınız onca denemeyi paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.

bahçemde sizinde belanız olan bu kadı lokması(haziran böceği) larvalarından 400 m2 de 5-6 tane kadar gördüm. öncelikle bu normal midir?
gördüklerimi öldürdüm. sadece 1 tanesini (ilk gördüğüm) sonuçta bunlar kurt bunlarda çürümüş şeyleri yiyorlar diye bırakmıştım. bahçeyi bu sene ilk defa işliyoruz. yaklaşık 20 yıldır hiç işlenmemişti. şimdi ben bu tarladakilerle mücadele edeyim mi etmeyeyim mi bielemedim. etrafımızda pek yok yabani erik ağaçları mevcut. etrafımızda selvilerde mevcut onlara baktığımda hepsi yaşıyor görünüyor ve yeni filizler sürekli geliyor.

bu canlılar sıradan olabilecek miktarda mı? yoksa hiç mi olmaması gerekir.

tarlada hiç gübre kullanılmamış lakin öncesinde koyun sürüleri vs. üzerinde gübre bırakmışlar.

bu canlılar moralimi çok bozdu. ilaç kullanmak istemediğimden sizin yaptığınız gibi ekolojik **** toplama yöntemleriyle başetmek istiyorum.

NOT: solucan gübresinin içerisinde bulunan bazı maddelerde zararlıların ağaç köklerine zarar vermediğini okumuştum. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.
bu sene ağaçları toprağa koymadan önce bir miktar su ve 2 avuç kadar solucan gübresi attım çok güzel filizlenme oldu. umarım zarar görmezler

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön