![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2012
|
resimdeki böcek gece olunca daha fazla ortaya çıkmakla birliklte mermer ve fayans üzerinde geziyor. Pire gibi zıplıyor ve naftalin, çamaşır suyu ve gaz yapı denemelerinden sonra bile kökü kurumamş halde kafilellerce devam ediyor.Bu böceğin ne olduğunu bilen varmıdır. internette baktığım pire resimlerine benzetemedim, zira piereyle gümüş böceği karışımına daha çok benziyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
|
halen bulunamadı ve çözüm yok,
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2018
|
Acaba neler denediniz hala aynı sorunla uğraşıyor olmanız beni cok korkuttu ben ilk defa bu bocekle karşılaştım gercekten bir çözümünü bilen yok mu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
evimi ilaçlatım,ilaç firması asit attığını söyledi. 10 gün ev kapalı olmasına rağmen halen mermerde görünüyorlar. bi kaç böcek bilimciye mail attım nasıl kurtulabiliriz diye, zira ilaçlama firmalarına bir daha para vermek istemiyorum. Onlar talaş böceği diyorlar ama bu küçük arkadaşlar geceleri mermerde görünüyorlar. pire gibi zıplayan ancak gümüş böceği gibi iskelete sahip bu haşerelerden kurtulmanın yolunu bilen varmıdır. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2020
|
Bi.çözüm buldunuz mu |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2019
|
Ayni sorunu bende yasiyorum , pencere , parke aralarinda ve balkonda varlar. Ilaclama yapmama ragmen kesilmiyor. Zipliyor ve geceleri ortaya cikiyorlar yogunlukta ve mermer ustu cam fayans gibi yerlerde dolasiyorlar. Bunun cinsi nedir kimse bilmiyormu ? Ona gore bir ilaclama yapmak istiyoruz. Lutfen bilen biri yardimci olsun... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2019
|
İsmi bilinmeyen garip böcekler hakkında
Hocam merhaba, biz de bu sorundan muzdarip olduk. Çarşıya inince bu ilacı önerdiler kullandık ve etkisini gösterdi 3-4 haftadır görmüyoruz böcekleri. Bu sorunu yaşayanlar deneyebilirler. Umarım etki eder ve kurtulursunuz... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2019
|
Bu ilaç sorununuza kesin cözum oldu mu acaba |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2019
|
Merhabalar buz presi olduguna eminmisiniz, İstanbuldan Bi firma bunun teke böcegi Familysinden oldugunu söyledi. Bende de 1 haftadır bu böceklerden var balkon mermerlerinde evin icinde binanın duvarlarında bahcede kömürlükten heryerdeler, 1 haftadır uyku uyuyamıyorum bide bunlar ısırıyorlar cok kasındırıyor. Titanla kendım ilacladım olmadı ilaclama firması geldi yine gitmediler Allah rızası icin kurtulduysanız birinden Bi fikir vs geldiyse paylasın |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2021
|
Alıntı:
Salon bitkilerimde kil bilyesi pomza zeolit lav taşı ve hindistan cevizi torfu karışımını kullanıyorum. Bunlardan hangisi bozuk olabilir acaba? Bahsettiğiniz buz pirelerinden görmeye başladım bir haftadır. Gitgide çoğalıyor gibiler Hangi ilacı kullanmam gerekiyor? |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
1. Salyangoz gibi yumuşakçaların yumurtalarını, 2. Fungus gnat gibi böcek yumurtalarını yok etmiş olursunuz. Orkide saksı harcı değiştirirken özellikle tavsiye edilir. Saksı harcını yenileyin ve hindistan cevizi torfunu harca katmayın. Pomza + zeolit işinizi görür (zeolit aynı zamanda bir iyon değiştiricidir ve toprak içerisinde dengeleyici bir görev yapar). |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2021
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Hocam ne olduklarini yazdim buz piresi / sicrak. Bozuk torfff **** topraktan uruyorlar.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
Çözüm bulabildiniz mi |
|