Longhorn beetle turu ancak spesifik olarak bilemiyorum. Titan bocegi sadece guney amerikada yagmur ormanlarinda bulundugu icin kesin olarak titan bocegi degildir denebilir. Turkiye icerisinde bocegi satin alacak birilerini bulabileceginize de pek ihtimal vermiyorum. Dogadan toplanmis canlilari yurtdisina cikarmak yasadisi oldugu icin bocegin gunahina girmemenizi ve buldugunuz yerde dogaya birakmanizi oneririm.
Bakin buraya ilgili kismi yapistiriyorum;
Alıntı:
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan şöyle konuştu:
"...böceklerin bir piyasası yoktur. Gen naklini ve bölgelerin ekolojik dengesini bozacağından yaban hayvanlarının satılması, yurtdışına çıkarılması yasaktır. Yapanlara da yüksek miktarlarda ceza verilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın zor durumda kalmaması için bu hayvanların yaşadıkları ortamlardan toplanmaması gerekiyor. Bu böceklerin insanlara bir zararı yoktur ve çürümüş otlarla beslenirler. Ayrıca bu böcekler nadir bulunan türler değildir."
Türkiye'nin yaban hayvanları için büyük bir cennet olduğuna dikkati çeken Aslan, insanların böcekleri toplayarak doğal döngüyü bozma girişiminden uzak durmalarının çok önemli olduğunu belirtti.
|
90 bin doları duyan 'gergedan böceği' avına çıktı! - Memurlar.Net