![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
-
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Kursat olmadi: pesticid zararli bocek oldurendir. Bir pestisid asla fungucid olamaz. Insectisid bocek oldurucudur, o da herbisid degildir. Arastirdim biraz o bakimdan. Ama ilgin icin tesekkur ederim. Hirs papinca ogreniliyor, kolay gelsin..! |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
agaclar.net
|
Alıntı:
İnsektisit elbette herbisit değildir. Çünkü böcek öldürücüdür. Herbisit ise ot öldürücüdür. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de tereddüte düştüm ve baktım ve wiki gibi sözlüklerde pest için böcek tanımı kullanılmış. İnternette bulduğumuz her kaynağa doğru gözüyle bakmamak gerekiyor demek ki. Akşam defterleri karıştıracaktım ki bir cevap daha gelmiş. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
arkadaşlar ben pp33 adlı bir maddeyi araştırıyorum.etkili maddesi pp33 olan bir mantar ilacı.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Arka balkonuma uzanan bir nar ağacı var. Henüz kapılarını çalmamakla birlikte bahçesinde nar ağacı bulunan bu evde bir yaşayan görmedim. Ağaçtan birşey yiyen yok, başında kurtlandı geçen sene meyveleri. Üstü yaprak bitiyle dolu olan ve benim arka balkonumda bir şey yetiştirmeme müsade etmeyen bu ağaç için etkili bir ilaç ismi önerebilir misiniz Sn.fmt79? Balkonumdan ağrı kullanmayı düşünüyorum, artık illallah ettim çünkü... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
arkadaşlar tüm sayfayı bir solukta okudum.Hiç soru sormadan bir çok yanıt aldım.Kendimi hazırlopçu gibi hissettim.Bilğilendirme çok güzel.Sanırım yazışan arkadaşların çoğu amatör çiftçi veya hobi için ilğileniyor.Bu işi büyük ölçekte yapanların asıl bilğilenmesi lazım.Hem kendi emekleri,hem toplum sağlığı ve hemde ülke çıkarı için.Emek veren herkesi kutluyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
arkadaşlar selamün aleyküm,bana allah rızası için yardımcı olun,benim bagdem bagçem var yeni çıkan amarikan bagdemi.sincapdan ve kuştan inanın hiç hasat alamıyom.bu sincap.ve kuşun hangi ilacı var.ziirat mühendislerine gidiyom.**** tarım müdürlüne gidiyorum ilaç yok diyolar.ancak tüfenkle vuracan diyolar.bunlar için ilaç varsa ismini verirseniz çok sevinirim. a.menderesalparslan@hotmail.com.mj atarsanız çok teşekürederim saygılar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2009
|
sayın ato33,google sayfasında kuş savar olarak tarama yaptırırsan kuşlara karşı koruyucu elektronik cihazlar var onlar işini görür sanırım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2008
|
Merhabalar benim sorunum şu;güllerimizde hastalık ve yaprak biti olduğundan insektisit ve fungisiti karşıtırp öle atmamızı tavsiye ettiler bizde attık yanlız biraz fazla dozda attığımız için güllerin yapraklarında sararmalar meydana geldi onları kurtarmak için ne yapabiliriz. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar teyzemden sahiplendiğim drasena da unlu bit var çok fazla bugün ziraatçıdan fertil ddvp 550 ec adında bir ilaç aldım. 1 litre suya 1-2 çay kaşığı sulandıracakmışım. sizce işe yarar mı bu ilaç |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2010
|
Arkadaşlar, Katılmış olduğum Antalya Tarım Fuarında, herşeyi organik ürünlerden oluşturulmuş zirai bir ilaç standında oldukça güzel şeyler duydum. Bu arada ürünü denemiş değilim ama vereceğim linkten araştırma yapabilirsiniz. Ürünün ismi Kagi bio. link: (Mersin GKTU Organik Tarm lalar,) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2012
|
Herkeze hayırlı günler arkadaşlar bir tarım ilaç şubesinde satış bölümünde calışmaktayım fakat zirai yönden tecrübem olmadığı için ayrıntılı bilgi alabilicegim bir site biliyomusunuz şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, soruyu nerede soracağımı bir türlü bilemedim. En uygun yer olarak bu konuyu gördüm. Yanlış yerdeyse şimdiden özür diler, gereğini rica ederim. Sorunum şöyle: Topas 100 ec isimli ilaç banyoda klozetin arkasında duruyordu. Sabah kalktığımda banyoda keskin bir koku aldım. İlaçların kapakları sıkı sıkı kapalı olduğu halde sanırım ambalajın altından bir şekilde sızmış. Bu kokunun bana veya ev halkına bir zararı olur mu? Evde 2.5 aylık küçük bebeğim var. En büyük tedirgimliğim onun için oldu. Dökülen yeri vileda ile sildim ama su ile silmek yeterli olurmu? Banyo apartman boşluğuna bakıyor, kokuyu çıkarmak içinde kapıyı açıp odaların camlarını açtım. İnşallah çabucak gider Başka bir şekilde temizlememe gerek var mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Dudi kardeşim, Fazla telaş etmenize gerek yok. Bir Triazole türevi olan Penconazole çabuk decompoze olan, decompoze ürünleri ve kendisinin toksisitesi çok ciddi olmayan, ancak çok keskin kokuya sahip bir kimyasaldır. Yine de rahatsız edici kokusunu uzaklaştırmak adına çok seyreltik tuz ruhu(HCl çözeltisi) ile dökülen yeri yıkarsanız kokudan da kurtulursunuz. Sigara dumanından daha az zararlı olduğunu düşünüyorum. Sevimli bebeğinizle mutlu sağlıklı günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2012
|
bahsettiğiniz Topas 100 ec (etkili maddesi: Penconazole) çoğunlukla kokusu keskin olan bir Fungisit(mantar ilacı) dır. - ilaç maalesef arazi koşullarında yağmurla yıkanmıyor etkilenmiyor(aktif maddesi bozulmuyor.) - ilaç kokusu her ne kadar ağır metal kokuları kadar zararlı olmasa da yine de insanlarda baş ağrısı ve mide bulantılarına sebep olabiliyor.(genel kokulu pestisitlerin özellikleri) Çözüm: (o ilacın banyoda bulundurulmasına hala anlam veremememe rağmen) yapmanız gereken bir hafta boyunca hergün bol köpüklü su ile yıkamanız. dezenfektan amaçlı sıvılar var fakat banyo gibi bir yere uygun olacaklarını sanmam. banyoyun havalandırılması gerekiyor sürekli.. birde uygun ise naftalin li bazı koku gidericiler var ilacın döküldüğü yere ıslak bir şekilde bırakın. umuyorum ki bir hafta da geçer koku. sağlık konusunda bence kokunun çocuğunuza gelmemesi için azami gayret gösterin. bünyeleri zayıf ne olur ne olmaz. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Koku bir günde havalandırma ile tamamen yok oldu. Dökülen (sızma) yeride bol kaynak su ile yıkadık. Zaten öyle su birikintisi bile değildi. Banyoda bulunmasının sebebi en serin ve güneş almayan yer olmaıydı. Bahçem yok apartman dairesinde oturuyorum. Balkondaki güllerimdeki külleme için kullanıyordum. Bundan sonra kullanmıyorum zaten çünkğ evde küçük bebek var Teşekkür ederim ilginize, Osman45 abiciğim size ayrıca çok teşekkür ederim içimi rahatllattınız. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Arkadaşlar bahçemde fasulye, biber, domates, barbunya, bamya, marul, çilek ve maydanoz var. Son bir haftadır bahçemi kabuksuz salyangoz ve örümcek sardı.İzmir, Kemeraltı' nda zirai ilaçlar satan bir mağazaya gittim ve oradaki ziraat mühendisi arkadaş bana SPODHEL SG isimli ilacı önerdi. Bu zararlılar için bu ilacın kullanımı doğru mu ve üzerinde kullanım şekli (ne kadar suya ne kadar ilaç karıştırılacak) yazmıyor, bu konuda yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Acetamiprid kullanmak istiyorum ama ağacın üstünde meyve var kullanmam zararlı mı? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2014
|
Belki sorum saçma gelecek ama cevap bulamadığım için soruyorum. İlaçlamada kullanılıp ilaç bulaşan eşyaları yıkayarak tekrar kullanabilir miyiz? Fastac isimli ilacı kullandım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2009
|
Değerli arkadaşlar külleme mücadelesinde kullanılan sistemik etkili triadimenol,pencanazole,hexaconazole,flusilazol,br omuconazole gibi maddeler için;çevreye ve insan sağlığına etkileri,hastalıkla mücadeledeki etkinlikleri konusunda bilgi verebilir,yorum yapabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Topas 100 EC adlı fungusit arılara zararlı mıdır? Bir komşum almış fakat üstünde belirtmemiş. Bilmeden doğaya zarar vermesini istemem. Yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2007
|
Arkadaşlar Zirai ilaçlar, yaprak gübreleri güneş battıktan sonra uygulanabilir mi? Stomaların gece kapandığına dair bir şey okumuştum da... |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Öğle güneşli saatlerde bitki su kaybını önlemek için kendini korumaya alır diye biliyorum. Gerçi konu ile ilgili olan arkadaşlar daha iyi bilirler, size cevabı yazacaklardır. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim Sayın Güler. Bazen işlerimin yoğunluğu sebebiyle gece atmak zorunda kalıyorum ilaçları ve yaprak gübrelerini. Uygulamanın doğru olduğuna dair şüphem var. Umarım bu konuda net bir açıklama gelir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
|
özellikle sistemik etkili fungusit ve yaprak gübrelerinin gündüz atılması gerekir diye biliyorum. Fotosentez ve sonucundaki bir dizi reaksiyon gün ışığında olmaktadır. Bitkiler alım için daha hazır haldedirler. Gece solunum başlar ve yapraklar terleme ile su açığa çıkarırlar. Bu sırada pestisit ve besin maddelerini almaları ve hücre içinde taşımaları zorlaşır diye düşünüyorum. Sistemik olmayan insektisit bazlı bazı ilaçlar belki gece de atılabilir ancak gece bitkinin ıslak kalması mantari hastalıklara davetiye çıkarır. Dolayısı ile sabah erken ve öğleden sonra geç vakitlerde serin rüzgarsız havalar en idealidir. Ancak böyle havaları da yakalamak çok zor. Meyve bahçelerinde fungal ve bakteriyel hastalıklar için ilaçlama takvimine uymak çok önemlidir. Ancak bu takvime havayı uydurmak ne mümkün. O yüzden ideale en yakınını, koşullar el verdiğince yapmak lazım. Gerisi de "nasip" |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Moderatör
|
[QUOTE=estikey;1453428 gece de atılabilir ancak gece bitkinin ıslak kalması mantari hastalıklara davetiye çıkarır. Dolayısı ile sabah erken ve öğleden sonra geç vakitlerde serin rüzgarsız havalar [/QUOTE] Ben de buna dikkat ederim elimden geldiğince. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkürler. Benim için çok önemliydi. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2015
|
merhaba, Elimde bulunan Dentis 25 EC intektisit ilacını domateslerde bulunan beyaz sinekler için kullanmak istiyorum. İlaç üzerinde yazan 100ml/da ifadesi neyi ifade etmektedir? Ortalama 10 litreye kaç ml karıştırmalıyım ve sebzeyi kaplayacaak şekilde mi uygulamalıyım? Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum, |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|