![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2017
|
Tekrar merhabalar; Kırmızı örümcekler için uyguladığım ilaçlamanın dördüncü gününde yaptığım incelemede az da olsa kırmızı örümcek buldum . Sanırım yaptığım ilaç yumurtalar üzerinde etkili değil. Son ilaçlamadan kalan buz dolabında muhafaza ettiğim ilaçla tekrar ilaçlama yaptım. Bu esnada ilacın hazırlanması ile bir noktayı aydınlatmak istiyorum. Kullananlar bilir hatta daha önce ev yapımı ilaçlar sayfasında bu konuda sorun yaşayan bir üye vardı. Toz kükürt su ile zor karışıyor, ben tarifimde sıcak su kullandığımı yazdım fakat o sıcak su tütüne katılmış olan su idi ve toz kükürtle gayet kolay karıştı. Bu gün küçük bir bardakta sadece sıcak su ile karıştırmayı dendim fakat kükürt suda ıslanmamak için mücadele ediyordu. Aynı denemeyi tütün katılmış sıcak su ile yaptım gayet kolay karıştı. Sanırım kimyasal bir reaksiyon söz konusu (nikotin-sülfür). Kimya ile ilgilenen arkadaşlar bu konuyu aydınlatırsa sevinirim. Sağlıklı bitkiler dileğiyle ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
Kırmızı örümcek sudan hoşlanmaz. Bitkilerinize sıkça su püskürtürseniz kaybolduklarını göreceksiniz. Resimde yaprak üzerinde duran canlı, kırmızı örümcek değil, empoaska'ya benziyor: https://www.google.com.tr/search?q=e...hrome&ie=UTF-8 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2017
|
Alıntı:
Kırmızı örümcek sudan hoşlanmaz demişsiniz, fakat hoşlanmıyor olmaları sonuç vermiyor. Daha önce su püskürtme ve kükürtlü su püskürtme gibi uygulamarda bulundum. O gün için yok oluyorlar ertesi günün sabağında nerde kalmıştık dercesine geri dönüyorlar. ![]() Bu esnada ben resim paylaşmadım, kırmızı örümcek için makro çekim çok zor. Paylaşmak isterdim çok küçük olduklarından net görüntü almak mümkün olmadı. Keşke sorun kırmızı örümcek değilde ''empoaska'' olsaydı. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|