![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Kelebek kökenli tırtılların doğal düşmanıdır. Çok işe yaradı. Markasını değilse bile içeriğini zararlılarla doğal mücadelede vaz geçilmez olarak görüyorum. Faydalı böceklerde herhangi bir olumsuz etkileşim gözlemlemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Alıntı:
Tüm gillerimi yeyip bitiriyorlar ![]() Doğal ilaçların etkili olacağına inanmıyorum, kimyasal varsa tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Ondan sonra bayi bayi gezip reçetesiz satmayacaksın kontrol ediyorlar,ya sen zaten biliyorsun ki reçeteyide bayi yazıyor ilacıda bayi veriyor neyi kontrol ediyorsun,İnanın bu sarf edilen eforu laboratuar kurup tek tek her gelen çiftçiden örnek alıp analiz etmeye harcansaydı şimdiye kadar böyle bir sorun kalmazdı,hatta çiftçi cezaları yiyince organik tarıma bile geçerdi neemezal,kaolin.. başka bişey kullanmazdı ama malesef yapılmak istenen bu değil yapılmak istenen belli başlı firmalara para kazandırmak kendi insanlarının sağlığını hiçe sayarak hemde bile bile. Çiftçi çok bilinçsiz ve düşüncesiz ne kadar ucuza mal satsada çoğu zaman zarar etsede malını yok pahasına alsalarda acımayacaksın çiftçiye hiçbir zaman,çiftçi ziraii ilacın üzerinde yazan 10 gramsa 50-100 deneme yanılma metoduyla zararlıyı öldürürünceye kadar dozu arttırıyor insanalrı zehirlediği bazısının ya aklına gelmiyor ya da çoğunlukla umursamıyor. Yani sizin aslında yüzlerce dediğiniz ilacın içinde bekleme süresi olarak istediğiniz zararlı ve bitkiye ruhsatlı gerçekten sonuç alabileceğiniz ziraii ilaç üçü beşi geçmez. Bir ilaç bayi-firma sektörü oluşturulmuş işte ilaçlar bunlar, üstünde yazanlar bunlar firmalar bayilere satıyor ilaçlar etkilimi etkisizmi soran yok çiftçi 10 sa 100 atıyor yine sonuç alamıyor ama yine kullanmaya devam ediyor.Bakanlığın müdahale etmesi gerekiyor ama bunu hiçbir zaman yapmıyor. Gübre sektörü zaten komedi ithal ürün getiriyor ruhsatı alıyor etiket üstündeki gibi ama sonra üretime ve doluma Türkiye'de devam ediyor ve içerik aynıymış gibi satmaya devam ediyor,böyle birşey olabilir mi bir kere ruhsat alması yetiyor sonra kontrol eden olmuyor bazen binde bir oluyor ve eminim ki yukarda tanıdığı olanın ürününü bir daha kontrol dahi etmiyorlardır. Malesef böyle yozlaşmış ve çiftçinin,bayinin ve firmaların para hırslarına karşı çok ama çok dikkatli olmak gerekiyor araştırmadan her ürünü bitkilerimizde kullanmamamız gerekiyor.Ve görüyorum ki bu forum sizin gibi bilinçli insanlarla dolu bu yüzden size ve diğer arkadaşlara bu konuda çok teşekkür ediyorum,inanın pazardan sebze meyve almaktan korkuyorum ki bu korkumda son derece haklıyım çünkü kendim bizzat görüyorum kooperatifte serasını kontrol diyorum , sonra okuyorum anne sütünde ziraii ilaç çıkıyor yazıyor bebeğimizin doğumundan sonra bunlar beni çok korkutuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2018
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Karıştırılabilir, ancak kullanım zamanınız ve kullanma amacınıza göre bu karışım anlamlı da olabilir, anlamsız da. Söz gelimi bu mevsim kaolin kullanmanın pek bir yararı yok. Yazın kaolin anlamlı olabilir ama bu kez de bordo bulamacı fitotoksik olabilir. Buna karşın, erken ilkbaharda, henüz gözler uyanmak üzereyken armutlar için kaolin ve bordo bulamacı karışımı anlamlı olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Alıntı:
TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
Hava almamışsa sorun yok, kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Merhaba sayın Meyvelitepe, Cevabınız için teşekkür ederim. Kapalı pakette hiç açılmamış. Asıl merak ettiğim ben bu ürünü bir seferde bitirememem. Yaklaşık 160 tane lahanagillerden bitki için kullanacağım. Kendi tuketimim için üretim yapıyorum. SkT geçse de ürün etkinliğini kaybeder mi? Seneye de kullanabilir miyim? TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|