View Single Post
Eski 22-10-2009, 14:44   #9
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
NeemAzal®–T/S

Organik Böcek ve Kırmızı örümcek İlacı

Doğal böcek ilacıNeemAzal®–T/S, Trifolio–M GMBH tarafindan geliştirilmiş doğal bir böcek ve kırmızıörümcek ilacıdır.

NeemAzal®–T/S;

Yaprak bitleri,
Beyaz sinekler,
Yaprak galeri sinekleri,
Thripsler,
Patates böceği,
Elma pamuklubiti,
Kabuklubitler,
Unlubitler,
Cicadellidler,
Noctuidler,
Coleopterler,
Ağ kurtları,
Amerikan Beyaz Kelebeği,
Çam kese tırtılı,
Doğu meyve güvesi,
Zeytin sineği,
Kiraz sineği,
Yaprak bükenler,
Yaprak galeri güveleri,
Akarlar (Kırmızıörümcekler)

gibi 200'den fazla bitki zararlısının mücadelesinde mükemmel etkilidir. Dünyanın değişik yerlerinde yapılan biyo–etkinlik çalışmaları sayesinde kontrol altına alınabilen böcek ve kırmızıörümcek sayısı giderek artmaktadır.

Etki ŞekliNeemAzal®–T/S,

tropikal Neem ağacı (Azadirachta indica A. Juss) çekirdek özünden elde edilen "Azadirachtin A" aktif maddesini içerir. Aktif madde yapraklara sızar ve bitkide kısmen sistemik olarak dağılır; zararlı böcekler beslenme sırasında ağız yoluyla (emerek veya ısırarak) bu aktif maddeyi alırlar. Etkilenen zararlıların beslenmeleri ve kabuk değiştirmeleri durur. Aynı zamanda üreme kabiliyetlerinde azalmaya ve kısırlığa neden olur.

NeemAzal®–T/S'nin özel bir etki şekli vardır. Böceğin beslenmesini ve bitkiye zarar verme işlemini durdurur. Fakat ani etki göstermesi beklenmemelidir. İlaçlamayı takip eden birkaç saat içinde böcekler etkisiz hale gelir ve birkaç gün sonra zararlı yoğunluğu daha fazla çoğalamadığından yok olur.

NeemAzal®–T/S'nin etki şeklinin yavaş olması nedeniyle, etkisinin değerlendirilmesi uygulamadan ancak 7-10 gün sonra yapılmalıdır. Dğerlendirme yapılırken, ölü zararlı böcek sayısının dikkate alınması iyi bir ölçüt değildir. Etkinin belirlenmesinde esas olarak yaprakta ağırlık kaybı ve zarar şiddetindeki azalma, balımsı madde oluşumu, ürün verimi, zararlı populasyon gelişimi, faydalılar üzerinde olumlu etkiler dikkate alınmalıdır.

Neden NeemAzal®–T/S?NeemAzal®–T/S Azadirachtin içerir. Patentli bir işlemden geçirilen yüksek kalitede azadirachtin içeriği güvenilir etkiyi garanti eder. Ayrıca benzer ürünlerle karşılaştırıldığında Oil–free(yağsız) olması mahsüllerdeki fito-zehirliligi önler.

NeemAzal®–T/S suyla karıştırılabilir ve püskürtülebilir niteligi ise yapraklara daha büyük oranda ulaşılabilinmesini sağlar. NeemAzal®–T/S, IPM programlarıyla, çeşitli mahsüllerde yeterliliğini, kârlı, güvenilir ve tam uyumlu olduğunu kanıtlamıştır. Trifolio–M GmbH'nin patentli üretimi, kendine has üretim işlemi ve sıkı kalite kontrolleri sayesinde NeemAzal®–T/S'nin kesinlikle aflatoksin içermeyip organik tarımda kullanılabileceği garanti edilmiştir.

http://www.vit-verim.com/tr/nats_tr.php

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön