agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni14Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2010, 12:09   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Sevgili berduray ,
belki hakkınız var , karşı çıkanlar da olabilir .Ben kesinlikle bu konuda fetva verecek konumda değilim .
Ben böyle yapıyorum dedim sadece .
Neden ?
Toprakta yaralı bakteriler 70 derecenin üstünde yaşayabilir , zararlılar acaba bu ısıda ölüyor mu sizce ?
O toprakta yetişecek çiçekten önce , o toprağı çıplak eliyle karıştıracak olan kendimi düşünmek zorundayım .
Mümkün olsa toprak steril olsa , çürümeye yol açan mikroorganizmalar olmasa keşke .
Tetanus sporlarının toprakta ve organik gübrede kaç yıl canlı kalıyorlar bir tarayın WEB'den .
Bu ülkede yenidoğan bebekler altına toprak sarıldığı için hala tetanozdan ölüyor .
Karşı görüşte olan herkesten özür diliyorum , 3-5 bakteri hayatta kalacak diye ölmeye hazır değilim
Saygılar .
Burada 3-5 bakteri dediğimiz sey tüm canlı yaşamını ayakta tutan sistemin ta kendisi.
Denizleri besleyenler neler planktonlar peki toprağı asıl ayaktatutanlar 3-5 bakteri.
kusura bakmayın
ancak tetanostan korkuyorsanız basit bir aşılama ile 5 yıla kadar bağışıklık kazanabilirsiniz. Toprakla hayvanla uğraşan birinin 5 dakikalık aşı seansı yerine eline geçen her toprağı kavurmayı tercih etmesi bana doğru gelmedi.
Ayrıca her toprakta tetanos olsaydı dünyada canlı çiftçi kalmazdı.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025