SAyın Halil önen Solucanlar konusundaki düşünceleriniziden dolayı sizi kutluyorum,
daha önce yazma imkanı bulamadığımdan size katılamadım bundan böyle yanınızda olacağım.
Daha önceki mesajımda belirtiğim gibi solucanları saksıda besleme konusunda gereken incelik bilinmediğinden gereken sonuç sağlanamıyor.
Arkadaşlar saksıdaki çiçeğin köklerine solucanların verdiği zararı nasıl meydana geldiğini açıklıyacak olursak konuyu daha anlaşılır duruma getiririz, arkadaşlar solucanlar bitki köklerinden besinlemek için, bitkinin köklerinden salgılanan öz suya gelirler, bitki bu öz suyu kullanarak topraktaki besinleri alırlar. Bu öz suya solucanlar bayılırlar vede severek tüketirler.
Sonuçta bitki topraktan besin alamadıkları için bitki kökleri kuruyarak işlevini yitirirler. Bizim yapacağımız şey daha önceki mesajımda belirttiğim gibi solucanları bitki köklerindeki salgıya benzer besin erikleri hazırlıyarak solucanlara sunarak saksıda gereken huzur sağlanmış olur.
Daha önceki mesajımda belirtmiştim onlara nasıl besin eriği hazırlamayı, şimdi burada nasıl sunacağımızı belirteyim bu eriyi saksıya üstünden tatbik edecek olursak bu eriyik tamamen ayrışmadığından toprakta sorun yaratır.
Bizde bu besin eriyini saksı tabağınından sunarsak bu eriyik tabandaki toprak tarafından emilerek saksı dibindeki solucanlara sunulur .
Arkadaşlar toprağa veya saksı toprağına doğrudan organik atık bırakılamaz bu atıklar toprak faunası tarafından işleme sonucunda toprak bitki besleme işlevi bloka olarak işlevini yitirir, bakteriler topraktaki bütün besin eriyiklerini ve oksijeni tüketmiş olurlar.
Düzenleyen epsody : 26-10-2009 saat 05:21
Neden: cümle düşüklüğü
|