Konu: Solucan
View Single Post
Eski 05-01-2010, 10:08   #45
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Saksıdaki solucanları beslemek.

[QUOTE=nariçi;558249]Bu konuyu da iyi ki okudum. Teşekkür ederim.
İki gün önce kamkat saksısını değiştirirken fazla sudan toprağı çamurlaşmış ve solucanlanmıştı. Toprağından biraz döktüm, tam da toprakları temizleyemedim, kökleri zarar görür diye. Yeni saksıda çevresine yeni karışım toprak koydum. Halen içinde solucan var. Saksı dibinden vereceğimiz besin enzim gibi özenli mi hazırlanacak yoksa basit organik materyal ıslatılması gibi mi olacak?[/QUOT

Saygı değer Arkadaşım Nariçi, Seni bu başlıkta da bilgilendirmek benim için büyük bir onur vesilesi olarak benim bu işi gönülden yaptığımı bilmeni isterim, arkadaşım herkesin malumudur solucanların besin eriyikleriye beslendiğini, ama çürümeğe yüz tutmuş olarak çürük-eriyk bitki artıkları ile beslendiği söylenir, gerçekte böyledir ama asidik naranciye kabuklarını sevmezler, soğan sarımsağı da sevmezler ama aç kaldıklarında bunların eriyik duruma geçmesinden sonra tüketebilirler.

Arkadaşım sıvı gübre konusunda açıklamalarımızda mutfak atıklarının sızan suların burada doğrudan saksı tabağına konulabilir, lakin fazla miktar konmasında sinek ve koku probleminden kaçmak gerekir, saksı toprağının emişine uygun tatbik edilebilir.

Saksının üstünden fazla sudan kaçmak lazım, çünkü fazla su aşağı doğru drene edilince bizim eriğimiz saksı tabağından taşabilir mümkünse saksımıza gerekli malzemeden malç uyguluyarak saksımızın üst toprağının kurumamasını sağlamak gerekir.

Arkadaşım uygulama sonrasındaki gözlemlerinle bu konudaki paylaşımlara katılırsan bu bilgilerin daha çoğalmasınada katkıda bulunmuş olursun, çalışmalarında başarılar diler mutlu ve esen kalasın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön