![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Soracağım sorunun cevabı forumda muhakkak vardır ama nerede arayacağımı bilemiyorum. O yüzden umarım burada sormamın sakıncası yoktur. Mayer Limon ve Kamkatın yapraklarında delikler oluşmaya, sararmaya başladı. Yaprakların arkasına baktığımda minik yuvarlakcıklar var, sanki yumurta gibi. Aynı deliklerden rokalarda da var ama onların suçlusunu buldum. Minicik nerdeyse gözle zor görünen yeşil tırtıllar. Ama limon ve kamkata baktığımda onlardan göremedim. Sorum şu limon ve kamkattaki zararlılar ne olabilir ve nasıl kurtulabilirim onlardan. Limonda çiçek ve kamkatta bol tomurcuk var. Onlara zarar gelsin istemiyorum. Doğal ilaç veya formül varmıdır acaba. Ve nasıl uygulama yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler. Bir foto eklemeye çalışayım, belki yardımı olur. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Ancak sararma besin yetersizliği. Özellikle saksı yetiştiriciliğinde çok sık rastlanır. Sık sulanan az toprakta besinler hızla tüketilirken bir kısmı da saksının altından kaçıyor. Saksıdan bir çay bardağı toprak alıp yerine -o kadar _solucan ya da yarasa gübresi koymak gerekiyor. Sonra da yosun gübresi _ alg_ özellikle emek gübre ( yarım lt. suya bir yemek kaşığı kadar) su ile verilmeli. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok besin ve su istiyor. Ege' nin kavruk sıcağına yarı gölgede dayandı ama ılıman kışa dayanır mı bilemem. ![]() Yeşil tırtıllar için delfin akar hastalığı için nimisk kullanılabilir. Ya da ev yapımı; 1 lt suya bir yemek kaşığı arap sabunu, bir yemek kaşığı zeytin yağı, bir yemek kaşığı acı biber, 10 diş ezilmiş sarımsak kullanılabilir. Tam bilemiyeceğim. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ev yapımı diyeceğim ama etkisini 3-4 gün sonra gösteriyor ve sık kullanmak gerekiyor. Oysa çiçekler hassas ve kısa sürede bu hastalıklardan_ akar, yaprak birleri, beyaz sinek vb._ çok hızlı etkileniyor. Kimyasal zehir kullanımına karşıyım ama yenilir içilir olmadığı için ve tarımda değil en çok çiçek yetiştiriciliğinde kullanılmasına rağmen; üzülerek öneriyorum... Mostar bu hastalıklara çok etkili. Ve oldukça ucuz. Çiçeklerinizi kaybetmektense kullanmalısınız. Saygılar |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|