![]() |
|
![]() |
#902 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
merhaba anthoriumumun yapraklarında kahverengileşme var sizce neden olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Resim ve yazıyı aynı anda yollama işini öğrenecem sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Ağaç Dostu
|
toprak altından çıkıyor(kurt)
SAYIN mine pakkaner, Bu başlık altındaki onlarca yazıyı okudum ama benim sorunuma uyan bir iletiye rastlamadım. atlamışta olabilirim. 1. Sorunum şu:Toprağı çapalarken derinlerde rastladığım ka buksuz(çıplak) beyaza yakın, kıvrık bir kurda rastlıyorum çok küçük değil .Geçen yaz Bodrum,da bir ziraatçıya sordum adının MANAS olduğunu söyledi. kepek karıştırarak ismini hatırlamadığım bir ilaç uygulaması yaptım biraz azaldı ama yine de rastlıyorum.Toprak altında yaşadığı için mücadelesi pek kolay olmuyor. bazen ektigim taze fidelerin toprağa yakın yerleri bıçakla kesimiş gibi oluyor acaba bu kurt mu yapıyor? Bu konuda bir öneriniz olabilir mi? 2. Sorunum galeri sineği bu konuda epeyce bilgi okudum ama çok aydınlamadım geçen yaz bu zararlı birçok bitkimde görüldü özellikle domateslerde.Çok acemi değilim 7yıldır Bodrum.da bahçe ile bilinçli olarak uğraşmaya çalışıyorum.çok uzun yazmadan bu sorunlarımın bir mücadelesi var mıdır diyerek şimdiden ilgi ve yardyardımlarınıza teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
merhaba, benim saksılarımın bazılarında mini mini gri renkte böcekçikler oluşuyor,sanırım birki kökünü kemiriyorlarki çiçeğim güçsüzleşiyor.. toprak biti gibi ..minicik.. nasıl çözüm bulabilirim acaba?saksı yüzeyinden saksının tabağına kadar yayılıyorlar..çok hareketli ve miktarca fazlalar.. ben alkol sabun tozu ve su karışımı yaptım.mum çiçeğindeki gitti sanırım ama bitkiye zarar verdimmi onuda bilmiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür
Sayın Ülkümen, Size çok teşekkür ediyorum uyarınıza göre buldum ,önce size yazıyorum şimdi açıp okuyacağım. Bilgisayarı yeni kullanıyorum ,emekli öğretmenim ,sizlerden öğreneceğim çok şeyolacak "Ben küçük sözü dinlerim" ![]() Bol çiçekli günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sevgili Lerdemir, ceviz fidanı fotoğrafını gördüm. Yaprakta ur meydana gelmiş. Bu ur, gözle göremediğimiz akarlarda kaynaklanıyor. Ceviz erinosu olarak adlandırılan bir hastalık. Akarlar yaprağın üst yüzeyini emiyorlar ve salgıları ile burda yeni bir teşekkül meydana geliyor. Ceviz harici başka ağaçlarda da rastladığımız bir durum. Ancak oluşum nedenini bilmiyorum. Belki zamansız budama olabilir; bu dönemde bitkiler hastalık kapmaya çok açıktırlar. Belki de diğer hastalıklı fidanlardan bulaşma olabilir. Akarlara karşı aklıma gelen ilaçlar şunlar: 1- Malathion 2- Supracide 3- Dursban 4- Islanabilir toz kükürt (WP) Zirai ilaç satan yere gidip bu konuda daha detaylı bilgi alabileceğini sanıyorum. Kolay gelsin. Bir de uygulama yapacak olursan kesinlikle tek kerede bitirme. En azından 3-4 defa 15 gün ara ile devam ettir. Yumurtalar içerde kalabilir ve gözle asla göremezsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaç Dostu
|
Buna benzer urlar (daha küçük ve yuvarlak top şeklinde) meşe yapraklarında rastlıyorum kimi zaman. Nedeni gene aynı zararlılar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba Arkadaşlar Bahçede gezinirken bir anda küçük siyah toz bulutları gibi sinekler var.Yakından bakınca açık kahve-kül rengi arası renkleri .Forumu araştırdım ama net bir sonuca gidemedim.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sevgiyle kalın. Düzenleyen jineop : 29-04-2009 saat 07:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
|
Örümcek ve yaprak altında küçük yumurtacıklar.. :((
Herkese merhaba, Yaklaşık 1 aydır elimde bulunan Full Yaseminim ve Full Yasemin Grand Duke'm geldiği gün itibariyle birtürlü gelişme göstermedi. Yapraklarındaki yanıkların geçici mevsimsel birşey olduğunu düşünmüştüm ta ki, geçen sabah minicik bir örümceğin sarktığını görünceye kadar... Sonra yaprak altlarına baktım sap kısımlarına yakın 4-5 tane yumurtacıklar ??!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Ağaç Dostu
|
Örümcek ve yaprak altında küçük yumurtacıklar.. :((
Örümceğin rengi sarı gibiydi sanki, kaybettim zaten fotoğraflayamadım. ![]() Yaprak bozulmalarının haricinde ve ****** gelişmemesinin haricinde başka bir sorun yok, kurtarmak istiyorum yardımcı olurmusunuz ??? Muhtelif birkaç fotoğraf daha... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
bu bitkinin adı nedir? ayrıca hastada...
Bu resimde gorulduğu uzere yapraklarının üzerlerinde beyaz lekeler oluşmaya başladı,hastalandı küf gibi herhalde.Yapraklar kuruyup dökülüyor maalesef ki.Bu kadar büyüttükten sora,hele çiçekte vermeye başladı,kıyamıyorum.Ne yapmam gerek acaba?Şimdiden teşekkürler. Düzenleyen fiancee : 04-05-2009 saat 22:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2008
|
herkeze merhabalar, benim zavallı minyatür gülüm ölmek üzere, üzeri örümcek ağı gibi pamuksularla kaplanan bütün dalları kestim ve sadece çiçekli bir dalı kaldı daha önce hiçbir ilaçlama tecrübem olmadığı için ne yapacağımı bilemedim ve sizlere danışmak istedim kurtarmak için yapabileceğim birşey varmı acaba? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
|
Yazlığa gidince Manolya'daki bu manzara ile karşılaştım. Geçen yaz oysa ki oldukça keyifliydi. Bu kış bol yağışlı ve ılıman geçtiği için bütün bitkiler keyifliyken bu garibin bir derdi var. Rengi bana buralarda öğrendiğim kadarı ile demir eksikliğini anımsatsa da emin olamadım. Yapraklarda kurumalar da var. Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ,acil cevap bekliyorum Cezayir menekşem içinnnnn,lütfennnn... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Selamlar, 2 yıl önce aldığım,çiçekçinin gardenya dedigi bitkim, iki yıldır hiç çiçek açmadı. Üstelik te yaprakları sararıp duruyor. Geçen gün limontuzulu su verdim yapraklardaki sararmalar daha çoğaldı. Yardım edrseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için çok teşekkür ederim Sn. sukranayalp. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
Sn. suzan7, Limontuzlu su uygulamasını bizler burada Mine Hn.'ın tavsiyelerinden öğrendik. Onun uygulanmasından dolayı sararmanın artmasının pek mümkün olacağını sanmıyorum. Diğer şartlardan kaynaklanan bir rahatsızlık olmalı. İlk müsait olduklarında yanıtlayacaklardır, ancak bu durumda sağlıklı bir yanıt alabilmek için bitkinin bulunduğu şartlar ile ilgili, bakım koşulları ile ilgili de biraz bilgi aktarabilseniz çok faydalı olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Ağaç Dostu
|
sn lardemir, gardenyam çam kaplı sabahtan öğlene kasar güneş alan terasımda duruyor. Terasımın sadece önü camlı diger üç tarafı beton duvar, camadan üç saksı ileride duruyor, geceleri camlar kapalı, sabahtan akşama kadar camları açık bırakıyorum, arada bir de su püskürtüyorum,topragını nemli tutuyorum.Şimdilik yazabildiklerim bu kadar ilginize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Ağaç Dostu
|
gardenyamsa resimdeki gibi canlıya benzeyen bir şeyler var. Beyaz pamukgibi ezince kanlı bir sıvı çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Ağaç Dostu
|
Sarı katmerli gülümde yapraklarında kararmalar oluştu.Bü gün üzerinde örümcek ağları gördüm .Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Birde bahçelerde meyve agaçlarına uyguladıkları zirrai ilaçlarla ilaçlama yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2009
|
organic neem oil
Alıntı:
Neem oil |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2009
|
Parker Neem oil, neem seed oil, neem oil cold preseed
Alıntı:
http://www.organicneem.com/neem_oil.php NEW updated URL |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Arkadaşlar hala bir cevap alamadım,lütfen bana cevap verebilecek kimse yok mu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Merhaba, Eğer bu sorun daha önce yazıldıysa kusuruma bakmayın linki koyarsanız memnun olurum. 35 sayfanın hepsini okuyamadım. baştan azimle başladım ama hepsi olmadı. ![]() resimde görüleceği gibi bu bitkimin üst yapraklarında içe doğru bir kıvrılma ve yer yer kabarmalr var. hani asma yapraklarında olur ya... kimi yerleri yaprakların çukur çukur olur. onun tıpatıp aynısı işte. herhangibir zararlı göremedim ben. yaprağın altına üstüne baktım ama yok. Ve sanki bu bozuk olan yaprakların renklerinde de bozulmalr var gibi hafiften. koyu olması gereken orta kısımlarında nokta nokta açık renkler var. Yapraklar çift renkli. Diğer yapraklarında böyle görünüm yok. Özellikle bu bozuk yapraklarda var. acaba yardımcı olabilir misiniz? Büyümesi inanılmaz yavş, bununla alakalı bir durum söz konusu olabilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|